Cele ZECE metode curente de control al mintii

1443

Cu cat ne informam mai mult despre controlul mintii, cu atat ne apropiem de concluzia ca exista un algoritm nevazut care actioneaza de foarte mult timp cu scopul de a transforma rasa umana in roboti fara minte. De cand omul a inceput sa-si doreasca sa aiba putere asupra maselor, controlul mintii a fost gandit si intrebuintat de cei care studiaza comportamentul uman pentru a supune grupuri mari de oameni si pentru a-i face sa implineasca dorintele unui mic grup de oameni – un grup de “elite”. In zilele noastre ne aflam intr-un stadiu periculos in care controlul mintii se manifesta in plan fizic, amenintand sa devina un set perpetuu de circumstante, asta in conditiile in care nu facem ceva pentru a reusi sa devenim constienti de uneltele aflate la dispozitia dictaturii tehnocratice ce isi da arama pe fata la nivel mondial.

Metodele moderne de control al mintii sunt atat tehnologice cat si psihice. Testele arata ca prin simpla destainuire a metodelor de control al mintii, efectele acestora pot fi reduse si chiar eliminate. Cele mai dificil de contracarat sunt intruziunile la nivel fizic, pe care servicii secrete, mass-media si alte asemenea institutii continua sa le dezvolte si sa le imbunatateasca.

1. Educatia

Desi aceasta metoda este cea mai evidenta, ea ramane cea mai greu de observat. Visul tipic al unui dictator este sa educe copii maleabili din punct de vedere psihic. Datorita acestui fapt, aceasta metoda de control a fost o componenta esentiala a regimurilor comuniste si fasciste din toata lumea pe parcursul intregii istorii. Nimeni nu a reusit sa expuna scopurile educatiei moderne mai bine decat Charlotte Iserbyt, cu cartea ei “The Deliberate Dumbing Down of America”, care explica rolul fundatiilor globale in conturarea unui viitor care are ca scop transformarea oamenilor in servitori umili condusi de o clasa a elitelor.

2. Publicitatea si propaganda

Edward Bernays este considerat inventatorul culturii de consum care a fost creata cu scopul principal de a se adresa imaginii de sine a individului (sau lipsei acesteia) pentru a transforma moftul in nevoie. Acest concept a fost aplicat, in prima faza, unor produse cum sunt tigarile, spre exemplu. Chiar si asa, Bernays scria in cartea lui publicata in 1928, “Propaganda”, ca “propaganda este mijlocul efector al guvernului invizibil”. Acest fapt poate fi observat in statul modern de tip militarizat si in randul vast de cetateni “turnatori” – ochi si urechi ale statului. Consolidarea din ce in ce mai extinsa a media permite intregii structuri corporatiste sa se contopeasca cu guvernul, care foloseste in prezent conceptul de plasare de propaganda. Ziarele, revistele, filmele si televiziunea pot functiona ca un intreg pentru a integra un mesaj general care pare sa intruchipeze adevarul, in virtutea faptului ca ajunge la noi din atat de multe surse in acelasi timp. Daca ne concentram asupra stirilor, putem observa un mesaj universal peste tot, in fiecare sursa de informare.

3. Influente predictive

Multi inca neaga ca aceasta metoda este reala. Oricine evalueaza vasta documentare a lui Alan Watts in acest domeniu ajunge inevitabil la concluzia ca metoda aceasta este foarte reala. Programarea predictiva isi are originile in Hollywood-ul elitist, in cadrul caruia Marele Ecran ne ofera o viziune de ansamblu asupra directiei spre care se indreapta societatea de azi. Studiati numai cartile si filmele despre care credeati ca sunt greu de crezut sau chiar comice – science fiction-ul – si comparati ce este prezentat acolo cu ceea ce observati in societatea de azi.

4. Sporturi, Politica, Religie

Multi s-ar putea simti ofensati de folosirea cuvantului “religie”, sau chiar “politica”, impreuna cu “sporturi”, cu referire la controlul mintii. Tema centrala este aceeasi in toate cele trei: divide si cucereste. Tehnicile folosite sunt relativ simple: Scapa de tendinta instinctuala a oamenilor de a coopera pentru a-si asigura supravietuirea si invata-i sa formeze echipe si sa aleaga tabere care au ca scop sa castige si sa domine. Sporturile au avut intotdeauna rolul de a fi o distragere care integreaza tendinte agresive in evenimente neimportante, care au capatat in America proportii ridicole, pana la punctul in care se declanseaza proteste din cauza faptului ca vreo celebritate a sporturilor paraseste un anumit oras, problemele esentiale ale omului, precum libertatea, fiind in acelasi timp date de-o parte fara nicio consecinta aparenta. Discutiile politice se impart in doua tabere, stanga sau dreapta, realizandu-se o opozitie ce se poate perpetua intr-un mod foarte facil, religia reprezentand practic cauza pentru aproape fiecare razboi desfasurat pe parcursul istoriei.

5. Mancare, apa, aer

Aditivii, toxinele si alte otravuri alimentare altereaza in mod direct reactiile chimice din creier pentru a da nastere docilitatii si apatiei la scara larga. S-a dovedit ca fluorura din apa potabila reduce IQ-ul; Aspartamul si monoglutamatul de sodiu sunt excitotoxine care supraincarca neuronii intr-o asemenea masura incat acestia ajung sa fie ucisi. Accesul facil la fast food, care contine toate aceste substante, a creat, la scara mare, o populatie careia ii lipseste capacitatea de a se concentra si motivatia de a duce un trai activ. Mare parte din lumea contemporana este perfect construita astfel incat sa receptioneze si sa accepte pasiv vointa elitei dictatoriale. Chiar si daca alegem sa ne monitorizam atent dieta, aceasta elita este oricand pregatita sa ne bombardeze cu substantele de care am scapa astfel.

6. Drogurile

Acestea sunt reprezentate de orice substanta care creeaza dependenta, iar scopul celor ce controleaza minti este sa fie siguri ca suntem dependenti de ceva – indiferent de ce anume. Un important mijloc de realizare al scopurilor celor ce controleaza mintile populatiei este psihiatria, domeniu care tinteste sa defineasca oamenii in functie de anormalitatile lor si nu in functie de potentialul lor. Acest lucru a fost prezis in carti precum “Minunata lume noua” de Aldous Huxley (aceasta este o recomandare pentru toti cei care doresc patrunda cat mai profund in domeniul conditionarii sociale). In zilele noastre, acest lucru a fost dus la extrem prin tirania medicala care se extinde oriunde exista o persoana care prezinta vreun fel de anormalitate – in principal in cazul celor care nu respecta autoritatile. Utilizarea de catre armata a drogurilor cu efect pe fond nervos a dat nastere unei statistici record privind numarul de sinucideri. Cel mai rau lucru este ca 25% dintre copii din SUA iau, urmand prescriptiile medicilor, varii tipuri de calmante si de medicamente.

7. Testele militare

Armata este vazuta de mult timp ca fiind un spatiu de testare pentru metode de control al mintii. Mintea soldatului este probabil cea mai maleabila, deoarece oamenii care isi aleg o cariera in armata tind sa agreeze si sa prefere structurile pe baza de ierarhie, control si nevoie de obedienta absoluta intr-o misiune. Ca raspuns la numarul din ce in ce mai mare de angajati ai armatei care isi pun la indoiala doctrina, o stire recenta a pus in evidenta planurile DARPA de a crea casti de protectie transcraniene care sa mentina concentrarea soldatilor.

8. Spectrul electromagnetic

O perdea electromagnetica ne invaluie pe toti, generata de dispozitivele moderne menite sa ne faca viata mai usoara, dar care au in acelasi timp si un impact direct asupra functiilor noastre cognitive.

Intr-o evidentiere tacita a ceea ce este posibil, un cercetator a lucrat cu o “casca-zeu” pentru a induce imagini prin alterarea campului electromagnetic al creierului.

Aceasta perdea de activitate electromagnetica ne invaluie in mod pasiv cu unde electromagnetice care au potentialul de a ne afecta gandurile, in timp ce mai multe metode, precum folosirea turnurilor de emisie radio, se afla la dispozitia oricui ar vrea sa ne controleze mintile pe o cale mai directa. Poti afla mult mai multe despre acest aspect aici (click).

9. Televiziune, PC-uri si “flicker rate”

Este deja destul de rau ca ceea ce se difuzeaza la televizor este folosit pentru controlul mintii; Acest proces este facilitat de faptul ca ceea ce se difuzeaza ne adoarme, transformand televizorul intr-o arma psiho-sociala. Testele pentru “flicker rate” arata ca undele alfa ale creierului sunt alterate, fapt care da nastere unui tip de hipnoza, care nu se imbina deloc favorabil cu faptul ca, recent, s-a descoperit ca luminile pot transmite, printr-un cod sau altul, informatii de pe Internet daca acestea sunt transmite intermitent la frecvente mai mari decat poate percepe ochiul uman. Flicker rate-ul computer-ului este mai mic, dar prin intermediul jocurilor video, retelelor sociale si intregii structuri care bombardeaza creierul cu informatii, ritmul alert al comunicarii moderne induce o stare de ADHD. Un studiu asupra jocurilor video a descoperit ca alocarea unei cantitati mari de timp jocurilor video poate duce la o circulatie deficitara catre creier, luandu-ne controlul asupra emotiilor. In plus, jocurile de tip role-playing care simuleaza razboiul si situatii conflictuale cu autoritatile au scopul de a slabi contactul populatiei cu realitatea. O vizionare a video-ului “Collateral Murder” ar trebui sa invoce un sentiment familiar pentru orice persoana care a avut contact cu vreun joc precum Call of Duty.

10. Nanoboti

De la filmele de groaza science-fiction la realitate, in  creierul omului modern. Modificarea directa a creierului a fost deja numita “neuroengineering”. Un articol publicat la inceputul anului 2009 a pus accent pe faptul ca manipularea directa a creierului prin fibra optica este un proces complicat, dar odata instalat, acest sistem poate face pe oricine fericit prin apasarea unui buton. Nanobotii duc acest proces la nivelul de automatism, reprogramand creierul molecula cu molecula. Chiar mai rau, acesti mini-roboti se pot autoclona, facandu-ne sa ne intrebam cum am putea vreodata sa scapam de aceste masinarii odata ce intra in functiune. Cand este estimat ca vor ajunge la mase? Pe la inceputul anilor 2020.

Un efort bine coordonat este deja in efect cu scopul de a controla si prezice comportamentul uman, pentru ca oamenii care cerceteaza mediul social si elita dictatoriala sa poata controla masele si sa se protejeze de scenariul apocaliptic al unei societati care gandeste liber. Doar daca reusim sa constientizam incercarile lor de a ne adormi vom putea avea sansa de a ne pastra liberul arbitru.