Cercetatorii au dorit sa afle daca intentia de vindecare are putere asupra celulelor cerebrale – Iata ce s-a intamplat!

1253

In anul 2004, o echipa formata din oameni de stiinta  –  condusa de Dean Radin, Cercetator Sef in cadrul Institutului de Stiinte Noetice–  au pus la cale un experiment care a durat trei zile. Acest experiment a avut scopul de a afla daca sugestia si intentia de vindecare ar putea avea rezultate masurabile din punct de vedere stiintific. Rezultatele au fost publicate in paginile Revistei de Medicina Alternativa si Complementara.

Pentru realizarea studiului, oamenii de stiinta au recrutat patru practicanti experimentati in Johrei. Practicienii Johrei sunt de parere ca simpla intentie de vindecare poate produce schimbari pozitive la nivelul fizic si energetic al organismului. Aceasta terapie isi are originea in Japonia si este similara in multe privinte cu alte terapii, cum ar fi Reiki si Qigong, pentru a numi doar cateva.

“Johrei sustine ideea potrivit careia exista o energie universala sau o forta spirituala care poate fi cultivata si directionata prin puterea intentiei. Cand se concentreaza asupra corpului uman, Jorhei poate creste vibratiile spirituale, poate contribui la purificarea spirituala si in consecinta poate imbunatati sanatatea  pentru a-i permite naturii sa se manifeste corespunzator. Practica Jorhei presupune ca pentru ca vindecarea optima sa se manifeste, sunt necesare tratamente repetate cu scopul de a sprijini organismul in depasirea starii de inertie in care se afla. Se presupune ca aceste efecte nu sunt limitate exclusiv la nivelul organismului, dar pot afecta si modifica imprejurimile fizice.” 

Este intotdeauna extraordinar sa putem vedea examinarea stiintifica a intentiilor de vindecare intr-un cadru stiintific, acestea fiind studiile care le pot oferi acestor practici alternative o validare si un potential mult mai mare in fata celor din lumea medicala si stiintifica de pretutindeni.

In cadrul acestui studiu, efectele intentiei de vindecare au fost studiate atat asupra sistemelor vii, cat si a celor lipsite de viata. Mult mai precis, in acest caz, sistemele vii au fost reprezentate de astrocitele umane, cele mai abundente celule ale creierului uman. Cercetatorii au observat aceste celule cu scopul de a vedea daca intentia de vindecare indreptata spre ele are puterea de a produce schimbari sau de a le face sa se multiplice.

De cealalta parte, sistemele lipsite de viata au fost reprezentate de ceea ce este cunoscut sub denumirea de GNA, sau generator de numere aleatoare. Cercetatorii au dorit sa afle daca distribuirea numerelor ar putea fi alterata ca urmare a expunerii la intentia de vindecare.

“Experimentele anterioarea sugereaza ca exprimarea numerica a GNA, care prin design tinde spre o stare de entropie maxima, devine ordonata neasteptat atunci cand este expus unor stari mentale coerente, inclusiv unor intentii de vindecare sau a atentiei concentrate.” 

Generatoarele de numere aleatoare au fost folosite  si inainte cu scopul de a examina efectul constiintei umane asupra lumii noastre fizice, unul dintre cel mai notabil experiment fiind cel desfasurat de catre cercetatorii de la Universitatea Princeton, numit Global Conscousness Project. In cazul in care doresti sa afli mai multe cu privire la acest studiu, o poti face aici (click). Cu toate acestea, cu scopul de a nu devia foarte mult de la subiectul nostru, ne vom intoarce atentia asupra studiului referitor la celulele creierului uman.

Cum a fost efectuat acest studiu?

Oamenii de stiinta au pus 16 celulele ale creierului uman in vase dreptunghiulare sigilate si le-au pus apoi in incubatoarele de culturi celulare ale celor de la Centrul California Pacific Medical. Acestea au fost lasate sa se dezvolte vreme de 48 de ore, dupa care au fost selectate in mod aleatoriu pentru ca mai apoi sa fie  plasate in locatii diferite.  Dintre cele 16 celule, 12 dintre ele au fost plasate in interiorul unor recipiente de plastic izolate termic si au fost transportate catre un laborator din cadrul Institutului de Stiinte Noetice, acolo unde au fost protejate electromagnetic si acustic. Acesta este locul in care urma sa aiba loc experimentul in sine.

Efectele intentiei de vindecare

Practicienii Johrei au fost asezati la o distant de 20 de centimetri distanta de recipientele din plastic. Acestia si-au indreptat intentia de vindecare catre aceste recipiente timp de 25 de minute. In decursul unei perioade de trei zile, au fost realizate mai multe sesini de vindecare. De asemenea, cei patru practicanti au intrat in  camera supravegheata video pentru a canta timp de 75 de minute, practica care avea scopul de a purifica camera de orice ar fi putut impiedica desfasurarea corecta a procesului.

Rezultatele studiului nu au intarziat sa apara, sugerand faptul ca efectele intetiilor de vindecare sunt slabe, dar cumulative. Cu alte cuvinte, aplicatiile repetate pot avea consecinte masurabile, dar o singura “lovitura” nu ar putea fi detectabila. Aceasta a fost concluzia finala a oamenilor de stiinta.

Rezultatele studiului au aratat ca repetata aplicare a intentiilor de vindecare pot avea consecinte masurabile, atat in cazul celulelor creierului, cat si in cazul generatoarelor de numere aleatoare. Ca urmare a acestor constatari, viitoare studii sunt cu siguranta garantate.

Aceasta concluzie a cercetatorilor ridica o intrebare foarte importanta – care ar fi rezultatul in cazul in care un colectiv gigant format din zece milioane de oameni, de exemplu, si-ar directiona intentia de vindecare catre o vietate?