Cele ZECE motive pentru care ar trebui sa fii tu insuti

1355

“A fi tu insuti, intr-o lume care se straduieste din rasputeri si fara incetare sa te transforme in altcineva, inseamna sa duci cea mai grea lupta pe care o poate duce o fiinta umana si sa  nu incetezi vreodata a lupta” – E.E. Cummings

Cand vine vorba de a fi tu insuti, poate exista o foarte mare presiune exterioara care incearca sa influenteze ceea ce esti. Traiul intr-o societate care se afla moment de moment intr-un proces de dezvoltare iti cere tie, ca individ, sa fii mereu tu insuti, din interior spre exterior. Atunci cand te cunosti pe tine pe deplin si-ti cunosti limitele personale si valorile ,  ai mai multe sanse de a trai experienta unei vieti implinite si plina de satisfactii. Iata cele ZECE motive pentru care ar trebui sa fii tu insuti:

10. Nu poti sa fii altcineva

4

Ai fost facut sa stralucesti. Ascunzandu-ti lumina interioara de tine si de restul oamenilor este injust pentru cei din jurul tau care isi doresc ceea ce ai tu de oferit. Daca ai probleme si nu-ti poti arata adevaratul sine persoanelor din jurul tau pentru tine insuti, poti sa iei in considerare ca poti sa o faci pentru alticineva care ar avea nevoie sa te cunoasca?

9. Fiind tu insuti iti poti permite sa visezi

4

Cu fiecare zi care trece si in care nu esti tu insuti, creativitatea si pasiunea ta se degradeaza. Da-ti voie sa visezi din nou.  Imagineaza-ti cum ar fi sa traiesti in fiecare zi inspirat si facand ceea ce-ti place cu adevarat. Crezi sau nu, este mai mult decat posibil.

8. Cei care nu-si mai gasesc locul in viata ta sunt liberi sa plece

4

Se spune ca “cine se aseamana se aduna”, iar atunci cand esti comfortabil in propria ta piele, cei care nu pot face acest lucru si nu au puterea de a se accepta pe ei insisi o sa trebuiasca sa ramana in urma. Acest lucru trebuie acceptat si este de asteptat. O sa ai un nou cerc social de prieteni care o sa fie la fel ca tine.

7. Mai putin stres face ca productivitatea ta sa se dezvolte

4

Cu siguranta esti de acord cu acest lucru. Atunci cand nu esti stresat te poti concentra cu adevarat la ceea ce se petrece in jurul tau, in acest momen, in loc sa incerci sa-ti traiesti viata prin caracterul unui alt personaj. Productivitatea, munca pe care o desfasori si calitatea acesteia vor depasi limitele cu care te-ai obisnuit.

6. Autenticitatea te ajuta sa respiri mai usor

4

Cand iti ascunzi adevarata personalitate si pretinzi sa fii altcineva este destul de istovitor din punct de vedere emotional. Cu cat iti permiti sa te maturizezi si sa accepti cine esti cu adevarat, cu atat mai putin stres o sa existe in viata ta si cu atat mai relaxat o sa fii in orice aspect al vietii tale.

5. Cand esti tu insuti, vocea manipulatoare din mintea ta inceteaza sa te mai deranjeze

4

Cand esti comfortabil cu tine insuti si esti inconjurat de oameni care te plac pe tine pentru tine, sentimentul de singuratate care te face sa interpretezi acel personaj din teama de a nu fi singur dispare. Eliberezi spatiu in viata ta pentru care relatiile din viata ta sa se maturizeze si astfel aceste relatii se vor dezvolta si o sa devina mai sanatoase decat au fost vreodata.

4. Increderea atrage incredere

4

Nu fi tu insuti, ramai in cochilia ta de protectie nu o sa ajute pe nimeni niciodata. Tu insuti fiind autentic doar de dragul de a fi tu insuti o sa atraga mult mai multi oameni autentici in jurul tau si aceasta atitudine o sa te ajute sa atragi mult mai multi prieteni adevarati in viata ta decat te-ar putea ajuta orice personaj pe care incerci sa-l interpretezi.

3. Fiind tu insuti o sa ajungi sa ai incredere in tine insuti, cel adevarat

4

Acum ca incerci sa incerci sa mergi prin lume in prorpii tai pantofi, nu in ai altcuiva, nu o sa mai fie nevoie sa te concentrezi pe durerea care apare atunci cand pretinzi ca esti altcineva. Poti sa mergi cu capul sus, sa-ti arunci umerii pe spate si sa pasesti cu incredere.

2. Cand te placi pe tine insuti si ceilalti te vor place

4

Oamenii pot sa spuna tot timpul cand cei din jurul lor sunt falsi. Nu neaparat falsi in sensul negativ dar falsi in general. Probabil esti nefericit sau extrem de fericit, tot timpul in rolul victimei sau probabil nu traiesti la adevaratul tau potential. Atunci cand esti in contact cu tine insuti, automat ii lasi pe cei din jurul tau , la un nivel non-verbal, sa te placa pe tine cu adevarat si sa te cunoasca.

1. Indiferent unde te duci, acolo esti

4

Indiferent unde o sa mergi vreodata o sa dai de tine. Asa ca, de ce nu faci pace cu sinele tau autentic si de ce sa nu faci din aceasta experienta de viata una autentica si interesanta. Atunci cand esti impacat cu tine insuti esti mult mai deschis in ceea ce priveste acceptarea micilor neplaceri ale vietii.