Cele ZECE motive pentru care ar trebui sa-ti spui „Te iubesc!”

1317

Cand a fost ultima oara cand ti-ai spus “Te iubesc” tie insuti? Exista unele avantaje surprinzaotr de uimitoare ale acestui lucru. Iata de ce ar trebui sa-ti spui aceste doua cuvinte mult mai des.

1. O meriti

Esti o capodopera. Nu numai ca esti extraordinar, dar esti extraordinar asa cum esti. Cu siguranta ai realizat foarte multe in viata ta si meriti sa-ti oferi iubire. Si chiar daca nu ai realizat prea multe in viata ta, acest lucru nu ar trebui sa fie un motiv sa nu ti-o oferi. Dragostea neconditionata este cel mai mare cadou pe care ti-l poti face tie insuti.

2. Iti va insenina ziua

Zilele in care prietenul tau anuleaza cina sau in care nu reusesti sa-ti gasesti un loc de munca sunt zilele in care simti cel mai mult nevoia sa auzi “Te iubesc”. Data viitoare cand ai o zi nu tocmai placuta, nu astepta sa auzi cele doua cuvinte din partea altor persoane, spuneti-le tu singur si incearca sa te concentrezi asupra iubirii care exista deja in viata ta, nu asupra a ceea ce a mers prost. Cu siguranta acest lucru iti va insenina ziua.

3. Relatiile existente vor deveni mai puternice si-ti vei face noi prieteni

Atunci cand te simti bine in propria ta piele, esti capabil sa oferi mult mai mult celorlalti. Iti faci mult mai putine griji despre propriile probleme si astfel, reusesti sa petreci mult mai mult timpul impreuna cu prietenii si familia. Acest lucru, la randul sau, va reusi sa consolideze relatiile deja existente. In plus, oamenii vor fi atrasi in mod natural de altruismul tau si vor dori sa te cunoasca din ce in ce mai mult. Suna bine, nu?

4. Vei observa o crestere a stimei de sine

Atunci cand succesele lor sunt contestate, oamenii isi pot pierde incredere. Este cel mai bine sa avem in vedere faptul ca esecul creaza un impuls de ambitie. Daca treci printr-un moment “Eu nu sunt indeajuns de bun”, calmeaza-te spunandu-ti “Nu-i nimic, eu te iubesc”. Este acelasi lucru pe care l-ai face si pentru un prieten apropiat sau pentru familia ta, nu-i asa?

5. Productivitatea ta va creste considerabil

Atunci cand in inima ta exista dragoste de sine, poti duce lucrurile la bun sfarsit si dai dovada de o mult mai mare eficienta in activitatile pe care le desfasori. Sansele tale de a cunoaste succesul cresc considerabil, iar oamenii vor fi influentati pozitiv de atitudinea ta plina de dragoste pe care o emani.

6. Te va centra in momentul prezent

Iarta si uita – inca un set de doua cuvinte pline de o semnificatie profunda. Gandurile negative tin oamenii blocati in trecut. Atunci cand retraiesti in mintea ta experientele dureroase ale trecutului si greselile tale, iti creezi tu singur blocaje care te impiedica sa mergi mai departe. Spunandu-ti “Te iubesc”, redirectionezi atentia ta catre momentul prezent. Iarta si uita, apoi mergi mai departe.

7. Te vei simti mai sanatos

Sanatatea fizica este foarte importanta. Este cu adevarat necesar sa avem grija de corpul nostru. Este necesar sa ne hranim corespunzator, sa facem exercitii fizice si sa ne hidratam suficient. De asemenea, sanatatea noastra mentala este foarte importanta. Oamenii sanatosi din punct de vedere mental  se simt bine in legatura cu majoritatea alegerilor pe care le fac si se iubesc pe ei insisi, iar consecinta este o mai mare atentie pe care o acorda acestia sanatatii lor fizice.

8. Cele doua cuvinte te vor motiva

Probabil te simti letargic, obosit sau simti ca problemele de zi cu zi exercita o presiune imensa asupra ta. Dragostea de sine te poate ajuta enorm. Uneori ai nevoie de doar un mic impuls. Aceste doua cuvinte probabil sunt cuvintele de care ai nevoie in momentele in care ai avea tendinta sa renunti.

9. O vor face pe mama ta fericita

Si pe tatal tau si pe fratele tau, pe sora ta, pe matusi, pe unchi, pe bunici, pe veri, pe prieteni si pe toti cei din jurul tau. Cei care te iubesc cu adevarat vor fi fericiti sa stie ca te tratezi in acelasi mod in care te-ar trata ei insisi. Nu numai asta, dar vei incepe sa apreciezi propriul tau respect si propria ta bunatate. Bunica ta ti-ar spune ca te iubeste, nu-i asa?

10. Te va face sa razi

Fiecare dintre noi ne dorim sa radem cat mai mult. Daca atunci cand strigi tare “Te iubesc!” nu te face sa razi sau nu-ti produce macar un zambet, poate este momentul sa strigi mai tare. Rasul este fericirea ta. La urma urmei, nu fericirea este comoara pe care o cautam fiecare dintre noi?