Cele ZECE motive pentru care ar trebui sa vezi lumea

1106

In aceasta calatorie minunata de descoperire de sine, putem explora intr-un mod vizionar adevaratul sens al miscarii, atat din interior, cat si din exterior, acesta fiind unul dintre motivele pentru care ar trebui sa o facem.

Miscarea este ceea ce suntem. Miscarea constienta interna si externa ne calauzeste de-a lungul vietii noastre si ne impulsioneaza sa calatorim armonos prin aceasta existenta. Prin miscare, corpurile noastre exploreaza spatiul din jurul lor, spatiul interior al fiecarui individ si prin miscare facem un schimb extraordinar de sentimente si impresii cu mediul. Impulsul interior de a cunoaste locuri neatinse si nevazute m-au facut sa ma gandesc la niste raspunsuri posibile la intrebarea “De ce ar trebui sa vad lumea in aceasta viata?”

Iata care sunt cele ZECE motive pentru care ar trebui sa vezi lumea:

1. Mobilitate fizica si vindecare

Corpurile noastre sunt facute pentru miscare, asa cum deja am mentionat mai sus. In cazul in care ramanem blocati in zona noastra confortabila si alegem o viata sedentara, organismul nostru se va afla intr-o stare de latenta si va suferi in consecinta diferite afectiuni musculare, la nivelul sistemului osos, cerebral si cardiovascular.  Asa ca, haide-ti sa ne ridicam de pe scaun si sa facem o plimbare in parc, o calatorie intr-un oras de poveste sau intr-o tara straina, oricand avem aceasta oportunitate.

La un moment dat in viata ta, corpul si spiritul tau iti vor multumi pentru aceasta alegere!

2. Mobilitate psihologica si vindecare

Ca indivizi, fiecare dintre noi traim experienta mobilitatii psihologice ca fiind experienta proprie de dezvoltare sau de rezolvare a problemelor interioare. Acesta este unul dintre motivele pentru care ar trebui sa intelegem aceasta dimensiune psihologica. De ce este atat de important pentru creierul nostru sa calatoreasca alaturi de noi? Oare exista posibilitatea ca o simpla calatorie sa ne ajute sa depasim cateva dintre problemele interioare? Aminteste-ti sfatul oricarui terapeut sau invatator spiritual: “Atunci cand te confrunti cu o depresie, du-te si fa o plimbare!”.

Din experienta mea, plimbarile si calatoriile sunt antidotul impotriva oricarui sentiment sau gand negativ, oferindu-mi in schimb aer curat, natura si un stimul creativ. Creierele noastre necesita perioade de meditatie, de relaxare, de contemplare si momente in care stam sa facem ordine printre gandurile noastre.

3. Rupe-ti lanturile

Exista o vorba celebra, spusa de Rose Luxemburg, care spune ca acele persoane care nu se misca nu-si pot observa lanturile. Nimic mai sincer de atat. De ce? Pentru ca de-a lungul vietii noastre suntem atasati de locuri, lucruri, oameni, emotii. Acest proces inconstient ne poate ucide spiritul zi de zi in cazul in care nu-l constientizam. Exista un aspect si mai dureros – cu trecerea timpului, invatam sa stapanim cu adevarat aceasta “arta a atasamentului” si sa o tratam ca fiind o parte a naturii noastre adevarate. In aceasta zona nu mai putem simti lanturile, iar ruperea acestora, in cazul in care ar fi constientizate, ar provoca mult prea multa durere. Cu toate acestea, atunci cand vom incepe sa ne miscam, vom putea sa observam lanturile care ne tin prizonieri si vom putea scapa de ele. Astfel, devenim liberi si ne eliberam de frica.

4. Cunoastere si intelegere

Dincolo de trezirea noastra spirituala, a vedea lumea reprezinta o oportunitate de a ne dezvolta cunostintele noastre generale despre viata. Desigur, pentru a face asta este necesar un anumit nivel de observatie si de analiza. De indata ce ne trezim acest sentiment de curiozitate de a intelege lumea din jurul nostru si de a intelege cu adevarat tot ceea ce se intampla in interiorul si in exteriorul nostru, este practic imposibil sa nu cunoatem succesul in calatoria noastra. Cu toate acestea, cunoasterea nu este indeajuns pentru a cunoaste lumea din jurul nostru. Ce este diferit acolo? De ce oamenii actioneaza in acel fel? Ce istorie are acel loc? Aceste intrebari apar atunci cand calatorim si atunci cand dorim sa cunoastem cat mai multe despre locul in care ne aflam.

Ce curiozitate ai pe moment?

5. Cunoastem oameni si locuri noi – un dialog multicultural

De-a lungul calatoriei noastre, am intalnit sau am avea oportunitatea de a intalni oamenii de pe fiecare colt al Pamantului – noi zone geografice, noi arhitecturi, noi obiceiuri, noi civilizati, noi obiceiuri gastronomice, oameni noi si limbi diferite – iar din acestea putem invata mai mult decat credem. Avem posibilitatea sa ne descoprim mai rapid pe noi insine cu ajutorul celorlalti si in plus, mobilitatea presupune o anumita diversitate. In consecinta, apare schimbarea si se fac cunoscute noi soluti de a rezolva problemele.

6. Implicare sociala

La nivel spiritual, fiecare dintre noi suntem conectati. Suntem frati si ne oglindim reciproc. Prin urmare, fiecare dintre noi suntem responsabili pentru fiecare actiune pe care o luam. Atunci cand suntem implicati in dezvoltarea spirituala si procesul de dezvoltare personala, cu siguranta avem o pofta de a ne face cunoscute gandurile, ideile si de a aduce o contributie in viata celor din jurul nostru. Alegem sa calatorim, nu numai pentru propriul nostru interes, dar pentru a aduce si o contributie lumii in care traim si pentru oportunitatea de a face o diferenta care ne-a fost oferita.

Ca indivizi, ne formam in societate, ne desenam propriile noastre personalitati si incerca sa facem tot ceea ce este mai bun. Aceasta decizie de a te implica intr-o calatorie poate sa apara in urma unei despartiri, dupa un esec, dupa un comportament nejustificat sau pur si simplu motivata de un lucru pozitiv, precum imbunatatirea de sine si pentru imbunatatirea celor din jurul tau. Este important sa accepti rolul natural pe care-l avem, acela de nomazi si sa fii dispus sa renunti la atasamentele care te tin prins in locul in care te afli acum.

7. Practicarea vietilor noastre

Fundamentul nostru emotional este foarte mult bazat pe teorie, aspectul practic al vietii fiind ignorat de cele mai multe ori. Cum ne pregatim pentru viata? Majoritatea dintre noi ne-am pregatit pentru supravietuire si nu a fost vina noastra. Ei bine, acum este resposabilitatea noastra sa indrepta ceea ce altii au gresit. Chiar si cartile reprezinta o alternativa sanatoasa a calatoriilor. Imaginatia ta te poate duce oriunde.

8. Rezultate excelente si respect de sine

Atunci cand ne-am fixat in mintea noastra sa urmam o anumita actiune, atunci vom dobandi cunostinte si vom ajunge sa fim toleranti. Atunci cand ne asumam riscuri, ne dezvoltam cu adevarat. Astfel, rezultatul nu poate sa ocupe mai mult decat doua cuvinte: trezire spirituala.

9. Este datoria ta

Este datoria ta ca fiind umana sa vezi lumea atata timp cat traiesti pe Pamant. Este obligatia ta morala fata de propriul tau sine, in primul rand pentru ca te forteaza sa stai fata in fata cu propria ta panza de paianjen interioara, iar in al doilea rand pentru ca te forteaza sa te dezvolti pe toate planurile si sa-ti raspunzi la intrebarea “De ce sunt pe Pamant?”. In plus, calatoriile te educa, te ajuta sa acumulezi informatii, te inspira si iti schimba perspetiva.

10. Ambasadorul vietii

Curiozitate, dorinta, curaj si un sentiment de nebunie este tot ceea ce iti trebuie pentru a vedea lumea si pentru a face o diferenta. Astfel, ajung sa fii ambasadorul vietii. Mediteaza asupra celor spuse pana acum si incearca sa-ti faci un plan in care sa fie notata o data de plecare.

Sursa