Cele ZECE principii ale actualizarii de sine

1218
1. Potential

Realizeaza-ti adevaratul potential. Realizeaza ca nu exista o limita a lucrurilor pe care un barbat sau o femeie le poate realiza. Limitarile sunt doar in mintea ta. De indata ce iti vei stapani mintea, lumea este a ta.

2. Optimism

Ramai optimist. In cazul in care vei avea incredere in abilitatile tale, vei fi dispus sa asculti si feedback-ul celorlalte persoane, iti vei stapani criticul interior, atunci cu siguranta te vei indrepta in directia potrivita.

3. Pasiune

Ce iti place sa faci? Daca ai dispune de toate resursele de pe lumea aceasta care ar fi acel lucru pe care l-ai face cu pasiune? Ce-ti place sa faci in mod natural? Ce te face sa razi ca un copil, sa gandesti ca un filosof si sa ai energia unui atlet olimpic?

4. Scopul tau

Ce iti este menit sa faci? Intreaba-te nu numai “ce”, dar care sunt aptitudinile pe care le poti folosi in indeplinirea scopurilor tale. Ce poti face pentru a transforma lumea intr-un loc mai bun. Esti un erou, care este puterea ta speciala? Cum iti poti servi cel mai bine familia si prietenii? Te afli pe Pamant din mai multe motive, trebuie doar sa le descoperi, sa le apreciezi si sa le aplici.

5. Planul tau

Care este obiectivul tau, care sunt obiectivele pe care ti le-ai stabilit? Analizeaza-ti comportamentul si observa daca acesta se analizeaza planului tau de viata. Cu siguranta nu poti planifica tot in cel mai mic detaliu dar trebuie sa existe o idee generala in mintea ta. Priveste-te de acum inainte ca fiind un capitan (mintea ta) al unei corabii de pirati (viata ta) pierdut pe mare (viata) care se afla in situatia de a determina directia corecta cu scopul de a descoperi comoara (pacea). Aminteste-ti constant ca vor exista foarte multe obstacole in drumul tau catre aceasta comoara.

6. Oameni

Intelege faptul ca omenirea nu ar supravietui in cazul in care fiecare dintre noi am trai independent. Am evoluat in asa fel incat avem nevoie sa facem parte dintr-un grup de oameni. Cum iti vei integra eforturile personale in societate, in viata personala si in cea profesionala? Cum poti sa-i ajuti pe cei din jurul tau si cum poti intelege intr-un mod mai profund pasii catre actualizarea sinelui tau?

7. Putere

Cum vei putea castiga respectul si credibilitatea in randul maselor de oameni? Oamenii de stiinta stiu ca putere=energie/timp. Cum iti vei consuma energia pe parcursul calatoriei tale? Cum iti vei putea mentine motivatia de-a lungul timpului? Valorifica-ti energia, este una dintre cele mai importante resurse de care dispui. Ramai puternic, agil si in cazul in care iti este tras presul de sub picioare, ridica-te!

8. Pozitionare

Cum vei manevra si vei demonstra elementele flexibilitatii in perioadele de schimbare? Cu siguranta te vei intalni cu schimbarea la un moment dat, cu momentele de incertitudine. Simte ajutorul pe care ti-l ofera Universul prin oamenii si oportunitile pe care ti le scoate in cale, aceste forte sunt acolo sa te ajute in momentele in care nu reusesti.

9. Perseverenta

Cum iti vei pastra motivatia, energia si concentrarea in momentele de incertitudine? Cum te vei lupta cu plictiseala si cu lipsa de auto-control? Daca te-ai pierdut pe mare, este necesar sa-ti revizuiesti planul inca o data pentru a fi sigur ca te indrepti in directia potrivita.

10. Pace

Cum iti vei putea mentine pacea interioara in cazul in care experientele de viata nu sunt tocmai placute? Este necesar sa te cunosti pe tine insuti cu adevarat, calitati si defecte. Este necesar sa fii sincer fata de tine insuti. Perioadele de reflectie, meditatia, feedback-ul exterior sunt doar cateva dintre uneltele de care te poti folosi pentru a  te bucura de fiecare moment al calatoriei si pentru a-ti mentine pacea interioara.

Sursa