CINCI plante care tin tantarii la distanta de locuinta si de gradina ta

1684

A venit vara si odata cu ea si cele mai enervante ganganii posibile, tantarii. Ne asteapta o lupta constanta impotriva acestora si vara aceasta. De aceea, va prezentam CINCI plante care tin tantarii la distanta de locuinta si de gradina ta.

Iata care sunt cele CINCI plante care tin tantarii la distanta de locuinta si de gradina ta

1. Lemongrass

03

Da, aceasta planta, denumita astfel pentru aroma si gustul asemanator cu cel al lamaii, va poate proteja cu succes locuinta si curtea impotriva tantarilor. Aceasta planta creste foarte usor si nu necesita o ingrijire speciala. Prospera magnific direct in bataia soarelui sau atunci cand este pusa partial la umbra. Poate ajunge la o inaltime de pana la 1m. Arata bine si miroase bine, asta in cazul in care nu esti un tantar.

2. Citronella

05

Atunci cand aprinzi lumanarile de Citronella, uleiurile acesteia se raspandesc in toata casa, iar aceste uleiuri tin tantarii la distanta. De ce te-ai deranja cu o singura lumanare atunci cand poti aduce aceasta planta in casa sau in gradina ta pentru tot sezonul calduros. Aceasta este o alta planta care tine tantarii la distanta.

3. Craite – Tagetes

06

Aceste flori frumoase au o capacitate extraordianra de respingere a mai multor tipuri de insecte, nu numai a tantarilor. De indata ce acestea s-au uscat, puteti pastra semintele si pentru sezonul urmator. Aceasta planta cu siguranta nu te va dezamagi.

4. Menta

04

De ce tantarilor nu le place mirosul racoritor, delicios de menta? Noi nu stim, dar ideea este ca nu le place. Menta este o planta foarte rezistenta, care creste rapid in sol sau in ghivece. Puteti alege frunze de menta din ghiveci si le puteti freca pe pielea dumneavoastra in cazul in care stati seara in aer liber sau puteti pune un ghiveci sau doua in camera in care dormiti.

5. Rozmarinul

02

Aceasta planta este minunata nu numai din punct de vedere culinar, dar si pentru ca are o capacitate extraordinara de respingere a acestor insecte enervante. Rozmarinul iubeste climatul mediteranean, asa ca prospera intr-un sol bine drenat si in lumina directa a soarelui. Creste foarte usor si nu are nevoie de prea multa apa. In cazul in care locuiti intr-un climat cald, rozmarinul va supravietui chiar si iarna. In cazul in care faceti un gratar in curte, pentru a indeparta tantarii, ardeti pe gratar cateva fire de rozmarin.