Medicii si cercetatorii avertizeaza! Efectele periculoase ale fluorului si eliminarea sa din organism

2097

Poti elimina florul din organismul tau foarte usor cu ajutorul anumitor remedii naturale. Existenta fluorului in organism se afla in stransa legatura cu aparitia unei varietati foarte mari de afectiuni cronice severe, chiar si a unor afectiuni de sanatate acute.

Toxicitatea Fluorului

Fluorul face parte din categoria sarurilor solubile si nu din categoria metalelor grele. Exista mai multe tipuri de fluorura. Fluorura de calciu se regaseste in mod natural in  continutul surselor de apa subterane si chiar in continutul apei de mare. O cantitate mare de fluor poate provoca fluoroza sistemului osos sau fluoroza dantara, o afectiune care slabeste sistemul osos si dantura.  Cu toate acesta, acest tip de fluor nu este la fel de toxic si nu afecteaza sanatatea in aceasi masura precum o face fluorura de sodiu, aceasta substanta fiind cea care este adaugata in apa potabila,

Fluorura de sodiu este un produs rezidual chimic si este cel mai adesea folosita in cadrul induriei de ingrasamant de aluminiu si de fosfor. Acest tip de fluorura are o capacitate uimitoare de a combina si de a creste potenta altor substante toxice. Fluorura de sodiu obtinuta din deseurile industriale, cea care este adaugata apei potabile, este deja contaminata cu plumb, aluminiu si cadmiu.

Fluorura afecteaza ficatul si rinichii, slabeste sistemul imunitar, afecteaza functiile cognitive, produce simptome asemanatoare cu cele ale fibromalgiei si reprezinta un “Cal Troian” cu ajutorul caruia este transportat aluminiul dincolo de bariera hemato-encefalica.  Aceasta substanta este recunoscuta pentru capacitatea acesteia de a ne face mai docili, mai supusi si mai usor de controlat, cauzand aparitia bolii Alzheimer si reducand in mod considerabil IQ-ul.

Un alt organ victima al acestei substante este glanda pineala, situata in mijlocul creierului. Glanda pineala poate deveni calcifiata ca urmare a consumului de fluorura de sodiu, inhibandu-i acesteia capacitatea de a produce melatonina. Melatonina este un hormon foarte necesar organismului, lipsa acesteia provocand dezechilibre ale tiroidei care afecteaza intregul sistem endocrin.

Evitarea contaminarii cu Fluor

Ca in cadrul oricarui proces de detoxifiere, primul pas este acela de a elimina definitiv consumul de toxine. Purificarea apei prin osmoza inversa sau prin procesul de distilare va poate ajuta sa incetiniti procesul de contaminare a organismului. In ceea ce priveste procesul de distilare exista o anumita controversa deoarece prin acest proces toate mineralele pe care le contine apa sunt eliminate. In cazul in care urmati acest proces de purificare a apei va este recomandat sa va orientati catre cumpararea unui supliment pe baza de minerale marine.

Evita alimentele contaminate si indreapta-ti atentia catre alimentele organice, cultivate la nivel local. Evita alimentele procesate, precum ceaiurile instant, sucurile din struguri, sau laptele de soia pentru copii. Majoritatea dintre acestea contin cantitati mari de fluorura de sodiu. Prin reducerea aportului de fluorura de sodiu, organismul dumneavoastra poate incepe procesul de eliminare a fluorurilor din sistem intr-un mod lent, dar sigur.

Foarte multe persoane sufera de o carenta de magneziu. Pe langa faptul ca este atat de important in metabolizarea si sinteza substantelor nutritive, inhiba de asemenea si absorbtia fluorurii de catre celulele organismului. Impreuna cu magneziul, calciu pare sa atraga fluorura cat mai departe de sistemul osos si de dantura, permitandu-i organismului sa elimine aceste toxine mult mai eficient. In cazul in care va aflati in cadrul unui proces de detoxifiere a fluorului, este esential sa includeti in rutina zilnica si un supliment de calciu si magneziu, ca parte a acestui proces.

Acum, haideti sa acceleram procesul de detoxifiere

Exercitiile fizice, dieta sanatoasa, meditatia, toate acestea contribuie din plin la o productie mult mai mare de melatonina. Desi pentru foarte multe persoane reprezinta un ajutor de nadejde, nu a fost demonstrata din punct de vedere stiintific capacitatea suplimentarii de melatonina in procesul de decalcifiere al glandei pineale. Cu toate acestea, din ce in ce mai multe dovezi ne fac sa credem ca este posibil.

A fost demonstrat, din punct de vedere clinic, capacitatea iodului de a stimula eliminarea fluorului din organism. In cazul in care optati pentru aceasta modalitate de a va detoxifica organismul, amintiti-va ca in timpul acestui proces eliminati foarte mult calciu din organism, asa ca va sfatuim sa optati pentru un supliment nutritiv de calitate de calciu si magneziu. De asemenea, lecitina este recomandata ca adjuvant in timpul acestui proces.

Tarmarinul, un fruct originar din India si din Asia de Sud-Est, a fost folosit ca medicament de catre medicina ayurvedica. Pulpa, scoarta si frunzele acestui copac pot fi transformate in ceaiuri si in tincturi puternice, acestea demonstrandu-si iar si iar capacitatea de a elimina fluorura din organism prin urina.

Boronul a fost studiat in alte parti ale lumii datorita capacitatii acestia de a sustine procesul de eliminare a fluorului din organism. Boronul este administrat impreuna cu o cantitate mica de apa distilata si in catitati foarte mici. 1/32 dintr-o lingurita la ¼ litru de apa consumata in cantitati mici pe parcursul zile este cantitatea care si-a demonstrat sigure si eficient rezultate.

Sauna uscata, in combinatie cu exercitiile fizice elimina fluorura de sodiu din organism, in special cea care este depozitata in tesuturile de grasime. Reactiile adeverse pot fi destul de intense, acesta fiind un rezulta al vindecarii organismului. Nu uitati sa va hidratati in mod corespunzator in timpul acestui proces si sa consumati un ceai care are capacitatea de a va proteja rinichii impreuna cu un supliment de Ca/Mg.

De asemenea, vitamina C poate fi folosita ca adjuvant in timpul proceselor de detoxifiere de mai sus. Atentie insa! Nu folositi acid ascorbic ca sursa de vitamina C in timpul procesului de detoxifiere.