Turmericul a fost folosit in India inca din cele mai vechi timpuri si multumita acestui condiment pretios multe dintre afectiunile cunoscute in prezent pot fi prevenite. Turmericul este, probabil, unul dintre cele mai studiate condimente din lume, iar concluziile studiilor sunt clare – acest condiment previne aparitia cancerului si dementa.
De aceea, fiecare dintre noi ar trebui sa consumam ceai de turmeric, un ceai cu efecte anti-inflamatorii si anti-cancer. Dincolo de aceste proprietati, ceaiul de turmeric are proprietatea de a vindeca boala Alzheimer, afectiunile cardiovasculare, depresia si mai mult de cincizeci de alte boli.
Ingrediente:
• 1 lingurita de turmeric
• ½ lingurita de ghimbir
• ½ lingurita de scortisoara
• ½ lingurita de cuisoare
• Un varf de cutit de cardamom
• 1 pahar si jumatate de apa
• ½ pahar de lapte (laptele de migdale este o alternativa in cazul veganilor)
Se amesteca toate ingredientele si se toarna un pahar si jumatate de apa calda peste acestea. In cazul in care condimentele nu sunt macinate este necesar ca acestea sa fie lasate la fiert timp de cinci minute. Se amesteca totul bine si se adauga laptele cald. Se recomanda ca acest ceai sa nu fie strecurat. Se consuma ocazional pe tot parcursul zilei.