Sucurile naturale pot reprezenta o componenta vitala a dietei noastre cand avem de a face cu o raceala. O evaluare publicata in mai 2009 in “Journal of the American Academy of Nurse Practitioners” atribuie rolul principal in reducerea duratei bolii vitaminei C.
Prin urmare, consumul de sucuri naturale bogate in vitamina C constituie o alegere sanatoasa. Sucul de portocale este o sursa excelenta de vitamina C, fapt datorita caruia consumul de suc de portocale reprezinta o alegere excelenta atunci cand suntem raciti. O portie de ~250 de ml de suc de portocale ne ofera 154% din doza zilnica recomandata de vitamina C. In aceasta cantitate mai gasim si 1.9 grame de proteine, care sunt de folos sitemului imunitar. Organismul nostru are nevoie de mai mult de atat: In functie de activitatea noastra zilnica, avem nevoie de 50-175 de grame de vitamina C in fiecare zi. Zincul ajuta si el la buna functionare a sistemului imunitar; O portie de suc de portocale ofera organismului 1% din doza de Zinc de care are nevoie in fiecare zi.
Desi gandul ca trebuie sa bem un pahar de suc de lamaie incredibil de acru nu ne incanta, este o alegere buna sa facem asta daca suntem raciti: O portie de ~250 ml de suc de lamaie contine 128% din cantitatea zilnica recomandata de vitamina C. Din aceasta portie obtinem si 1% din doza zilnica recomandata de Zinc, care poate reduce durata afectiunii. In plus, o portie de suc de lamaie ne ofera si o cantitate mica de Magneziu, o substanta minerala de care corpul nostru are nevoie pentru a optimiza cantitatea de Zinc pe care o foloseste. Sucul de grapefruit reprezinta o bautura utila daca suntem raciti.