Semintele de dovleac ascund ZECE beneficii miraculoase

1199

Semintele de dovleac contin o mare varietate de substante nutritive, de la magneziu la cupru, proteine si zinc. Aceste seminte contin o gama larga de compusi, cunoscuti sub denumirea de fitosteroli, substante ce pot adauga un plus sanatatii tale.

Inima, ficatul si sistemul imunitar pot beneficia in urma consumului de seminte de dovleac. De asemenea, lupta impotriva diabetului zaharat si ofera beneficii unice pentru sanatatea prostatei. Iate care sunt cele ZECE beneficii miraculoase ale semintelor de dovleac:

10. O inima sanatoasa

02

Semintele de dovleac sunt foarte bogate in magneziu, un mineral foarte necesar pentru buna functionare a organismului uman. Acest mineral este un relaxant natural, ajuta la functionarea eficienta a inimii noastre, contribuie la formarea oaselor si a dintilor, a sintetizarii ADN-ului si previne constipatia.

9. Somn sanatos

02

Aceste seminte, fiind foarte bogate in amino-acidul numit triptofan, contribuie la odihna organismului in timpul noptii. Acest rezultat are loc deoarece acest amino-acid este transformat de catre organismul uman in serotonina, un neurotransmitator care are un efect direct asupra ritmului cicardian si asupra somnului. Astfel, aceste seminte sunt cu adevarat mici pastile naturale pentru dormit. Ca rezultat, dispozitia noastra este afectata. Pana la urma, cine nu se simte bine dupa un somn odihnitor?

8. Semintele Anti-stres

02

Aceste seminte sunt o sursa exelenta de glutamat, un amino-acid extrem de necesar organismului, care contribuie la sintetizarea amino-acidului butiric, amino-acid cu proprietati de reducere a stresului si a iritabilitatii. Aceste seminte nu sunt apreciate la adevarata lor valoare…

7. Simtomele menopauzei

02

Semintele de dovleac, in special uleiul obtinut din aceste seminte este foarte bogat in fitoestrogeni, fapt care demonstreaza eficienta acestor seminte in tratarea simptomelor asociate perioadei de menopauza. De asemenea, are proprietatea de a reduce durerile de cap si de a reduce tensiunea arteriala.

6. Stabilizeaza nivelul zaharului din sange

02

Datorita continutului foarte bogat in proteine. Semintele de dovleac contribuie eficient la stabilizarea zaharului din sange. Acest lucru ofera doua beneficii, unul dintre acestea fiind prevenirea diabetului, iar celalalt este reprentat de faptul ca aceste seminte pot reprezenta un adevarat ajutor in cadrul perioadelor in care doriti sa slabiti.

5. Proprietati anti-inflamatorii

02

Semintele de dovleac detin proprietati anti-inflamatorii similare cu cele ale celebrului medicament indometacin, un medicament care este folosit in tratarea artritelor. De asemenea, eficienta semintelor in tratarea afectiunilor anti-inflamatorii ofera doar beneficiile, nu si efectele adverse pe care mai sus mentionatul medicament le ofera.

4. Omega3

02

Semintele de dovleac sunt una dintre cele mai bune surse de acizi grasi omega3 din cate exista. Acest acid gras este esential pentru mentinerea sanatatii metabolismului, a functiilor cognitive si a sanatatii generale a creierului.

3. Sanatatea prostatei

02

Semintele de dovleac contin o cantitate foarte importanta de zinc, mineral incredibil de important pentru mentinerea sanatatii prostatei. De fapt, cea mai mare cantitate de zinc din organismul unui barbat de afla in prostata. De asemenea, se pare ca uleiul de seminte de dovleac ofera aceleasi beneficii precum cele oferite de seminte in stare naturala.

2. Energie

02

Semintele de dovleac sunt foarte bogate in fier, mineral care iti poate oferi o fantastica energie in decursul zilei. Sunt o fantastica alternativa a snaks-urilor obisnuite, pline de zaharuri, care iti ofera energie pentru o bucata scurta de timp.

1. Reducerea colesterolului

02

Dicolo de continutul bogat de omega3, semintele de dovleac sunt foarte bogate in acizi grasi mono-nesaturati precum acidul oleic. Acest acid ajuta la scaderea colesterolului rau (LDL), astfel ajutand la prevenirea afectiunilor cardiace si arteriale.