Exercitiul mainilor in sindromul de tunel carpian – Iata ce trebuie sa faci!

1300

Acest sindrom afecteaza mana si incheietura mainii. Sindromul de tunel carpian a primit o atentie deosebita in ultimii ani, deoarece are de-a face cu activitatile care necesita utilizare repetata a mainilor, cum ar fi lucrul la calculator. Cu toate acestea, multi oameni dezvolta aceasta afectiune, indiferent de tipul de munca pe care o desfasoara, cauzele fiind mult mai diverse. Acest sindrom este frecvent asociat cu alte afectiuni, cum ar fi diabetul zaharat, hipotiroidismul, afectiunile renale sau cu poliartrita reumatoida. Din acest motiv, aceste exercitii sunt recomandate atat ca metoda de prevenire, cat si ca metoda de tratament.

#1. Strange din pumni si strange-ti mainile astfel timp de cateva secunde. Apoi, deschide-ti palmele rapid si indreapta-ti degetele. Repeta acest exercitiu de 10 ori.

#2. Roteste-ti incheietura maini. Aceste miscari circulare se repeta de 10 ori, cu ambele maini, in sensul acelor de ceasornic si in sensul invers al acelor de ceasornic.

#3. Roteste-ti degetul mare in sensul acelor de ceasornic si in sensul invers al acelor de ceasornic. Aceste miscari circulare se repeta de 10 ori, cu ambele degete.

#4. Ridica-ti palmele deasupra capului si lasa-le in cadere libera. Practica acest exercitiu de 20 de ori.

#5. Apasa-ti mainile strans intre ele. Coatele ar trebuie sa fie la nivelul umerilor. Cu degetele impreunate (ca la rugaciune), separa palmele in timp ce distanta dintre articulatii creste. Degetele vor ramane impreunate in timpul acestui exercitiu. Apoi, mainile se vor aduce in pozitia initiala. Acest exercitiu se va repeta de 20 de ori.

Aceste simple exercitii ar trebui sa fie efectuate de mai multe ori pe parcursul zilei, mai ales dupa o munca fizica dificila sau dupa ce ai stat in fata calculatorului cu mana in mod constant pe mouse.

Aceste exercitii contribuie la mentinerea flexibilitatii degetelor si articulatiilor. De asemenea, vor reduce umflaturile si vor imbunatati circulatia sanguina.

Daca vei efectua aceste exercitii simple vei putea evita simptomele dureroase dificile si neplacute care apar la nivelul mainilor si gatului.