Cele 22 de beneficii uimitoare ale anasonului – Condimentul care iti reda pofta de viata!

1217

Ia cateva inghitituri de apa fierbinte in care au fost adaugate cateva seminte de anason si te vei simti bine imediat.  Aceasta umila planta cunoscuta pentru semintele sale aromatice este desobit de cunoscuta, in special pentru valoarea pe care o ofera in bucatarie si in domeniul medical.

Anasonul este originar din Orientul Apropiat. Fiind cultivat inca din antichitate, acesta este considerat a fi unul dintre primele medicamente si condimente utilizate.

In antichitate, acesta este folosit de catre aristocratie, dupa ospaturi, pentru a sprijini digestia. In Evanghelia Sfantului Apostol si Evanghelist Matei, din Biblie, este mentionata plata zeciuielii cu anason. Cateva sute de ani mai tarziu, in vremea regelui Edward I, anasonul a fost unul dintre primele medicamente impozabile.

In perioada Evului Mediu, alchimistii au descoperit o calitate uimitoare a anasonului. Acestia au constatat ca puterea de vindecare a acestui condiment, in combinatie cu alte plante medicinale, se inzeceau, transformandu-l intr-un adevarat medicament. Ceea ce alchimistii cunosteau in acea perioada a fost confirmat si de cercetarile stiintifice din zilele noastre, care au confirmat ca efectul antiinfectios al acestui condiment pretios creste de numai putin de 32 de ori atunci cand este combinat cu alte uleiuri.

Anasonul contine vitamina A, vitaminele din complexul B (B1- B6), vitamina C, calciu, magneziu, fosfor, potasiu, sulf, fier, esenţe aromatice, aldehida anisica, lipide, protide, zaharuri, amidon, anetol (componentul principal al uleiului volatil), colina, cetonele.

Iata care sunt cele 22 de beneficii uimitoare ale consumului de anason:

#1. Contribuie la oprirea sughitului si a refluxului gastro-esofagian.

#2. Stimuleaza functionarea eficienta a sistemului digestiv.

#3. Usureaza digestea, combate balonarea, colita de fermentatie si sindromul colonului iritabil.

#4. Reduce intensitatea durerilor gastrice si intestinale.

#5. Anasonul te poate ajuta sa adormi mai usor, fiind un real ajutor in tratarea insomniilor.

#6. Este un condiment de mare ajutor pentru cei care sufera de depresie; confera o stare de optimism, de vioiciu­ne.

#7. Stabili­zeaza si reduce valorile glicemiei, diminuand in plus si riscul de complicatii cardio-vasculare ale diabetului.

#8. Stimuleaza scaderea nivelului de colesterol rau (LDL), preum si la scaderea velorilor trigliceridelor.

#9. Ucide rapid bacteriile, fungii si virusii pato­geni din tubul digestiv.

#10. Contribuie la scaderea considerabila a valorilor glicemiei.

#11. Previne formarea gazelor in intestin.

#12. Contribuie la eliminarea mirosului neplacut al respiratiei.

#13. Echilibreaza secretia și eva­cuarea bilei și a sucurilor gastrice.

#14. Inhiba senzatia de greata.

#15. Favorizeaza aparitia unui apetit alimentar sanatos.

#16. Stimuleaza lactatia la mamicile care au probleme cu alaptarea.

#17. Ajuta la eliminarea parazitilor intestinali.

#18. Usureaza respiratia si stimuleaza eliminarea mucusului in exces prezent la nivelul cailor respiratorii.

#19. Reduce leziunile mucoasei gas­trice produse de sucurile gastrice, precum si de alte sub­stante toxice.

#20. Stimuleaza dezvoltarea unei flore intestinale normale.

#21. Imbunatateste compozitia si calitatile nutritive ale laptelui matern.

#22. Combate colicii la sugari.