Ghid de dieta in functie de grupa ta sanguina

1369

Exista foarte multe teorii cu privire la relatia dintre noi si nutritie, iar multe dintre dietele actuale au fost create ca urmare a acestor convingeri. In cazul in care o persoana are un stil de viata vegetarian, vegan, Paleo sau intuitiv, aceasta este o decizie foarte personala, in baza experientei si nevoilor individuale. Cu toate acestea, in cazul in care cineva prefera o abordare stiintifica, ar trebui sa ia in considerare potentialele avantaje ale dietei in functie de grupa sanguina:

1. Grupa sanguina 0

01 (2)

Dieta de tip 0 se axeaza in principal pe carnea slaba, legume si fructe. Graul, porumbul, ovazul si produsele lactate sunt de evitat, acestia putand fi factori declansatori ai anumitor afectiuni, in special digestive. De asemnea, grupa sanguina 0 ar trebui sa evite cofeina si alcoolul. Cofeina poate fi deosebit de daunatoare pentru acest grup de persoane, deoarece mareste nivelul de adrenalina si de noradrenalita, niveluri care sunt deja ridicate in cazul acestei grupe.

Aceasta grupa pare sa aiba nevoie mai mult decat oricare alta de grasimi sanatoase. Acestia tind sa prospere in urma consumului de ulei de ficat de cod, ulei de seminte de in, ulei de seminte de dovleac, ulei de cocos si ulei de masline extra-virgin.

Aceasta grupa pare a avea o tiroida lenesa, motiv pentru care ar trebui sa fie evitate legumele precum varza, varza de Bruxelles sau conopida, deoarece acestea au o actiune de suprimare asupra tiroidei. Cu toate acestea, in cazul in care aceste legume sunt gatite, acestea pot fi consumate fara probleme.

2. Grupa sanguina A

01 (2)

Persoanele care au grupa sanguina A tind sa infloreasca in urma consumului unei diete vegetariene, datorita faptului ca acest grup de persoane sufera de o insuficienta de acid gastric. Cu alte cuvinte, nu digera proteinele sau grasimile animale foarte bine. In cazul in care consumati carne si faceti parte din aceasta categorie de persoane,  veti descoperi ca prin eliminarea carnii din alimentatie, macar partial, veti avea mult mai multa energie.

Este foarte important pentru acest grup de persoane sa consume alimentele intr-o stare cat mai naturala cu putinta: pure, proaspete, organice. Aceasta este o ajustare importanta pentru ca sistemul imunitar al acestor persoane sa functionez la capacitatea optima.

3. Grupa sanguina B

01 (2)

Alimentele pe care acest grup de persoane ar trebui sa le evite sunt: porumbul, graul, secara, hrisca, lintea, rosiile, alunele si semintele de susan. Fiecare dintre aceste alimente le afecteaza eficienta proceselor metabolice, consecinta acestui fapt fiind oboseala, retentia apoasa si hipoglicemia.

De asemenea, acest grup de persoane ar trebui sa evite porcul si puiul. Aceste alimente formeaza o lectina periculoasa care ataca sangele. Acestor persoane le este recomandat sa opteze pentru vanat, fructe de mare, carne de miel si ocazional carne de vita. De asemenea, aceste persoane se pot bucura de o mare varietate de fructe si legume, grasimi sanatoase, cum ar fi uleiul de masline, de in si de migdale. Semintele de floarea soarelui sunt si ele pe lista alimentelor de evitat.

Acest grup se claseaza cel mai bine in relatie cu produsele lactate dintre toate grupele sanguine. Cu toate acestea, este important sa se concentreze asupra calitatii si cantitatii acestora.

4. Grupa sanguina AB

01 (2)

Aceasta grupa sanguina reflecta mostenirea genetica a grupelor “A” si “B”. Acest grup de persoane sufera de un nivel de aciditate scazut, dar au mostenit adaptarea la carne a grupei B. Prin urmare, aceste persoane nu dispun de suficient acid gastric pentru a metaboliza eficient carnea, iar in consecinta aceasta se depoziteaza sub forma de grasime.

Grupa AB ar trebui sa evite cofeina si alcoolul, in special in perioadele solicitante. Ar trebui sa se concentreze asupra alimentelor precum tofu, fructe de mare, lactate si legume verzi. Este recomandat ca acest grup sa evite pe deplin carnea procesata si carnea afumata. Aceste alimente pot creste riscul aparitiei cancerului la stomac in cazul persoanelor cu un nivel scazut de acid gastric. Exista o mare varietate de fructe de mare pentru grupa AB, fructele de mare fiind o excelenta sursa de proteine. Unele lactate, de asemenea, pot fi benefice pentru grupa AB, in special lactatele care contin bacterii prietenoase, lactate precum iaurtul si chefirul.