Lumea este oglinda starilor mentale

1890

Potrivit legii cauzei si efectului, oamenii atrag o realitate similara cu gandurile pe care le emit, care le confirma apoi convingerile interioare. De pilda, ei intra in contact cu oameni la fel ca ei. Proverbul “Cine seamana se aduna” are o semnificatie mai profunda decat cea care i se atribuie in general, caci este valabil in egala masura in lumea gandurilor si in cea a materiei.

“Doresti sa te bucuri de bunatatea celorlalti oameni? Atunci fii bun. Doresti sa te bucuri de adevar? Incepe prin a-l rosti tu insuti.

Tu descoperi numai ceea ce oferi; lumea exterioara este oglinda ta”.

Daca te rogi si crezi ca dupa moarte va urma o viata mai fericita, iata un mesaj care te va bucura: tu poti intra chiar acum in aceasta lume, caci ea umple intregul univers si exista in interiorul tau, asteptandu-te sa o gasesti, sa o recunosti si sa o iei in posesie. Tot ce trebuie sa faci este sa crezi acest lucru fara vreo indoiala cat de mica, apoi sa meditezi asupra acestui adevar pana cand ajungi sa il intelegi perfect. Vei incepe astfel sa iti purifici si sa iti reconstruiesti lumea interioara, drescoperind revelatie dupa revelatie si avand realizare dupa realizare, pana cand vei constata ca lumea exterioara nu are nicio putere asupra ta si ca intreaga magie exista in sufletul disciplinat prin autocontrol.”

Fragment extras din cartea “Omul devine ceea ce gandeste” de James Allen, Editura Adevar Divin