Nu uita sa-ti adresezi in fiecare seara aceste ZECE intrebari!

1607

Intreaba-ti mintea, iar aceasta-ti va raspunde. Este destul de comod sa te afunzi in prapastia intrebarilor ale caror raspunsuri sunt mai mult decat lipsite de importanta. Este si mai usor sa te lasi influentat de lumea exterioara, de materialism, de superficialitate si sa-ti masori valoarea avand ca etalon asemenea standarde. Intrebarile pe care ti le adresezi sunt foarte importante in procesul de dezvoltare pentru ca, tocmai acestea sunt cele care-ti construiesc viitorul. Asa ca, in loc sa-ti adresezi in fiecare seara intrebari aceleasi intrebari, iti poti adresa urmatoarele intrebari care iti vor creste respectul de sine si care te vor ajuta sa te dezvoltati in fiecare zi. Nu uita sa-ti adresezi in fiecare seara aceste ZECE intrebari:

10. „Ce am invatat astazi?”

08

Invata cate ceva in fiecare zi!  Imbratiseaza orice oportunitate pe care ti-o ofera viata si niciodata nu uita ca esti capabil de mult mai multe decat crezi. Imbratiseaza orice moment oricat de dificil pare in aparenta si nu uita ca lectiile pe care trebuie sa le asimilezi isi gasesc locul printre situatiile cele mai dificile ale vietii tale. Traind cu o minte deschisa vom putea sa invatam cate ceva de la fiecare persoana cu care intram interactionam.
9. „Pe cine am iubit astazi?”

03

Dragostea este un sentiment ce prospera in sentimentul de vulnerabilitate si curaj al propriei noastre persoane. Atunci cand suntem vulnerabili si curajosi in acelasi timp putem spune ca suntem capabili sa iubim. Cand spunem “curaj”, nu ne referim la sensul conventional al cuvantului, ci la cel original, adica la un mod special de a trai, la o viata traita din toata inima. Pentru a iubi este nevoie de curaj. O carte pe care ti-o recomand cu caldura si care iti poate schimba viata este scrisa de Brene Brown si se numeste „Darurile Imperfectiunii”.

8. „Cum am dat astazi dovada de vulnerabilitate?”

04

A fi vulnerabil este magic. “A fi vulnerabil” face referire la modul de a trai fara costumul si fara masca pe care o poarta foarte multe persoane in societate. A fi vulnerabil implica sa ceri ajutorul atunci cand ai nevoie, sa-ti asumi riscuri si sa iesi des din zona ta de comfort si nu in ultimul rand sa fii tu insuti.

7. „Pentru ce sunt recunoscator?”

01

Recunostinta iti aminteste ca ai indeajuns si ca tu esti indeajuns. Pastrarea unui „Jurnal de recunostinta” este cea mai buna modalitate prin care iti poti aminti zilnic aceste darurile cu care te binecuvanteaza viata.

6. „Pe cine am ascultat astazi?”

09

Intotdeauna cand cineva vorbeste cu noi doreste sa fie ascultat. Nu vorbeste cu noi pentru a-i fi oferite sfaturi sau simpatie  si in niciun caz pentru apostrofari. Sigur, exista conversatii, dar exista si confesiuni pe care bunii prietenii si le fac unul altuia. Acela este momentul in care trebuie sa asculti. Atat, doar sa asculti.

5. „Ce provocari am avut astazi?”

11

Probabil este necesar sa depasesti foarte multe osbtacole, fie interioare fie exterioare, dar este alegerea ta cum alegi sa privesti aceste provocari. Acesti demoni interiori poti sa-i privesti ca pe o oportunitate prin care iti poti destepta sufletul sau o lupta distrugatoare de suflet. De cealalta parte sunt provocarile exterioare fata de care ai de luat o alegere asemanatoare.

4. „Care au fost cele mai amuzante intamplari astazi?”

05

Nu subestima niciodata puterea fericirii si a rasului. Daca nu ai ras astazi, ofera-ti acest mic cadou tie insuti: razi chiar in acest moment!

3. „Cu cine m-am conectat astazi?”

06

Conexiunea este energia care se afla intre oamenii care se simt auziti, vazuti si apreciati. Conexiunea ne ofera un sentiment de apartenenta si ne ajuta sa realizam faptul ca nu suntem singuri.

2. „Cum m-am dezvoltat astazi?”

02

Ne dezvoltam in fiecare zi prin fiecare experienta prin care trecem, doar ca de cele mai multe ori nu suntem capabili sa realizam acest lucru. Probabil ai facut un pas urias in dezvoltarea ta personala doar printr-o simpla experienta sau te-ai dezvoltat usor, cu pasi mici, dar siguri. Ideea este ca fiecare dintre noi ne dezvoltam si crestem ca persoane in fiecare zi.

1. Ce am oferit?

10

Niciodata sa nu subestimezi abilitatea ta de a inspira anumite persoane, abilitatea de a le invata ceva nou in fiecare zi si nu in ultimul rand de a-i face viata mult mai buna decat este unei persoane apropiate. Esti un individ unic care are o poveste de spus. Tu poti sa impartasesti persoanelor din jurul tau ceva ce numai tu poti sa oferi.

 

 

 

 

Sursa