Originea bolilor – O veche legenda a indienilor Cherokee

939
.

Unul dupa altul, fiecare animal a vorbit despre atrocitatile comise de oameni. Singurul animal care nu a avut nimic de spus a fost veverita, care era prea mica pentru a fi vanata si prea rapida pentru a fi prinsa. Atunci cand le-a luat apararea oamenilor, celelalte animale au sarit pe ea si au zgariat-o atat de rau incat dungile se afla pe spatele sau si in ziua de azi.

De indata ce s-a stabilit ca trebuie facut ceva in legatura cu oamenii, cu scopul de a salva restul creatiei, discutia s-a indreptat catre aspectul practic, catre ceea ce urmeaza sa faca. Decizia finala a fost ca fiecare dintre poparele de animale sa vina cu cel putin o boala cu care sa-i infecteze pe oameni, cu scopul de a ucide cativa dintre ei si pentru a-i invata pe ceilalti putin respect.

Astfel, toate animalele au mers pe drumuri separate, pentru a se intalni intr-un alt consiliu, format din cei din acelasi neam, cu scopul de a pune la cale detaliile cu privire la ceea ce vor face.

Caprioara s-a intalnit in consiliu cu Marele Cerb, cel care l-a si prezidat. Neamul caprioarelor a inteles ca oamenii sunt un popor jalnic si nevoias care traiesc numai prin moartea celorlalti. Din acest motiv, Marele Cerb le-a permis oamenilor sa continue sa ucida cateva caprioare in fiecare an, numai ce le era necesar pentru mancare, dar niciodata pentru distractie.

Cuvantul le-a fost trimis oamenilor, iar noi, Cherokee, nu am uitat acest tratat cu neamul caprioarelor. Si astfel, multe boli au aparut pe Pamant. Multi oameni au murit.

Popoarele plantelor care au vazut toate cele intamplate, de asemenea, s-au adunat intr-un consiliu. Avand mila de noi, fiecare planta a fost de acord sa ne ofere un leac pentru cel putin o boala. Tot ceea ce a trebuit ca noi sa facem a fost sa cerem asta intr-un mod respectuos.

.