0 Shares 606 Views

Miraculoasa planta care arata promisiuni mari in tratamentul cancerului

Emanoil Hociota Mar 14, 2014
0 607

Potrivit unor studii publicate in revista de specialitate “Life Sciences”, substanta denumita artemisinin, un deriva al pelinului, o planta foarte respectata de Medicina Traditionala Chineza, poate ucide 98% din celulele cancerului de san in mai putin de 16 ore. Planta, utilizata singura, a a produs o reducere cu pana la 28% a celulelor cancerului de san, dar atunci cand este administrata impreuna cu un supliment pe baza de fier, pelinul a fost capabil de a eradica cancerul aproape in intregime. Mai mult decat atat, celulele sanatoase nu au fost afectate intr-un mod negativ de catre acest tip de tratament.

Artemisinul a fost folosit in trecut datorita proprietatilor sale incredibile de prevenire si de tratare a malariei, dar acum, s-a dovedi a fi un adevarat agent ce poate lupta cu succes impotriva cancerului. Atunci cand subiectilor studiului le-a fost administrat suplimentul pe baza de fier, mineral ce se acumuleaza adesea in tesutul mamar, dar mai ales in celulele canceroase, artemisinul a fost capabil sa distinga  si sa lupte impotriva celulelor canceroase, ignorand prezenta celulelor sanatoase.

“Administrate impreuna, rezultatele noastre demonstreazaca ca substanta denumita artemisin perturba exprimarea factorului E2F1 si reprezinta o  cale de transcriptie criptica prin care aceasta substanta controleaza dezvoltarea celuelor de cancer mamar.”

Fierul se acumuleaza in interiorul celulelor canceroase datorita receptorilor speciali care le a ajuta in procesul de diviziune celulara, acestia fiind denumiti receptori de transferina. Atat celulele sanatoase, cat si cele afectate de cancer detin acesti receptori, dar cele din urma poseda un numar mult mai mare de receptori de transferina, astfel putand fi obiectul unui tratament eficient format din fier-artemisin.

Exista foarte multe experimente medicale care au dovedit ca pelinul, in combinatie cu fierul,are capacitatea de a eradica aproape complet celulele canceroase. De asemenea, extractul de pelin a fost folosit de mii de ani in China pentru tratarea malariei deoarece parazitul malariei nu poate supravietui in prezenta substantei artemisin. Bioinginerii Henry Lai si Narendra Singh, de la Universitatea din Washington, au fost oamenii de stiinta care au facut aceasta descoperire revolutionara in lumea medicala. Pelinul este un alt exemplu de planta medicinala care are proprietatea de a provoca apoptoza celulelor canceroase.

In timp ce extractul de pelin a fost destul de dificil de obtinut, vreme de multi ani, pentru un pret care sa-i multumeasca pe cei din industria farmaceutica, in prezent acesta este produs cu ajutorul biotehnilogiei. Oare vor fi rezultatele pozitive si promitatoare?

“Atunci cand am inceput sa discutam despre aceasta planta, i-am oferit sanse de reusita de 1000 la 1”, a declarat Jack Newman, director stiintific al firmei de biotehnologie cu sediul in California.

Producatorul de medicamente Sanofi este asteptat ca in acest an sa produca aproximativ 50-60 de tone de artemisin, straduindu-se sa furnizeze cererea mare de pe piata mondiala.

You may be interested

Esti mai destept decat inaintasii tai sau nu? Testul marelui fizician Albert Einstein de acum 100 de ani iti poate dezvalui raspunsul?
Divertisment
0 shares105 views

Esti mai destept decat inaintasii tai sau nu? Testul marelui fizician Albert Einstein de acum 100 de ani iti poate dezvalui raspunsul?

Emanoil Hociota - Oct 21, 2017

Marele fizician Albert Einstein a conceput, cu aproape un secol în urmă, un test de inteligenţă, pe care numai două persoane dintr-o sută…

Obiceiurile proaste care iti distrug relatia cu cei din jur putin cate putin!
Lectii de viata, Relatii
0 shares440 views

Obiceiurile proaste care iti distrug relatia cu cei din jur putin cate putin!

IoAnE - Oct 07, 2017

Desi unele obiceiuri proaste pot parea minore, in timp, acestea se pot acumula si pot afecta in mod grav relatia. De multe ori,…

Sucul de varza combinat cu mierea de tei, poate fi cel mai bun remediu pentru aparatul respirator!
Nutritie, Sanatate
0 shares106 views

Sucul de varza combinat cu mierea de tei, poate fi cel mai bun remediu pentru aparatul respirator!

IoAnE - Oct 01, 2017

Stiai ca varza este un remediu ieftin si benefic impotra unui numar foarte mare de probleme medicale? 100 g de varza proaspata contin…

Most from this category