Principalele blocaje care te indeparteaza de iubire si de relatiile semnificative

2571

“Sarcina ta nu este aceea de a cauta iubirea, ci de a cauta si de a descoperi toate barierele din interirorul tau pe care le-ai construit impotriva ei.” – Rumi

Nu conteaza ce varsta ai si nici trecutul tau sau sistemul tau de convingeri spirituale, dragostea si relatiile sunt importante pentru toata lumea.

In timp ce toti ne aflam aici pentru a invata mai multe despre iubire, o mare parte a calatoriilor noastre de vindecare interioara provin din relatiile noastre, in special din cele romantice.

Dragostea este intotdeauna usoara, cu toate acestea, propriul nostru bagaj interior, format din experientele noastre din trecut si din sistemul nostru de credinte pot reprezenta o adevarata provocare.

In cazul in care intampini dificultati in manifestarea unei relatii pozitive in viata ta, atunci merita sa arunci o privire asupra acestor cinci blocaje comune:

#1. Frica de a fi vazut

Te simti jenat atunci cand cineva iti face un compliment? Obisnuiesti sa deviezi si sa schimbi conversatia atunci cand cineva te lauda pentru ceva?

Una dintre cele mai importante etape in deschidera inimii si in primirea iubirii in viata ta este reprezentata de acceptarea complimentelor primite fara vinovatie si fara nevoia de a le devia.

In cazul in care nu poti accepta un compliment, sunt mari sanse ca energia ce poate fi primita sa fie blocata, iar aici este inclusa si energia iubirii.

Incearca sa practici acceptarea gratioasa a complimentelor, admira-te si apreciaza-te pentru toate laudele pe care le primesti.

#2. Teama de deschidere

Pentru a primi iubire, trebuie sa te deschizi in fata iubirii. A fi deschis pentru a primi iubire inseamna nu numai sa te iubesti si sa ai incredere in tine, dar sa iubesti si sa ai incredere in lumea din jurul tau.

Acest lucru poate reprezenta o adevarata provocare uneori, in special in cazul in care vezi lumea ca fiind un loc rece si dur, dar cu cat vei reusi sa-ti deschizi mai mult inima, cu atat mai multe experiente pozitive vei atrage in viata ta.

Pentru a practica asta, poti incepe sa le zambesti oamenilor pe care ii intalnesti pe strada. Acest mic gest te va ajuta sa te deschizi si sa inviti increderea si compasiunea in viata ta.

#3. Frica de a nu fi indeajuns de bun

Toata lumea are temeri. Acestea sunt naturale si fac parte din viata. Trucul este sa nu le permiti acestor temeri sa-ti conduca viata.

Atunci cand te temi ca nu esti suficient de bun, suficient de frumos sau suficient de inteligent, blochezi imediat fluxul de iubire si de abundenta din viata ta.

Atunci cand te accepti pe tine insuti, defectele percepute si toate cele, spatiul din inima ta se va deschide si te vei elibera de blocajele care impiedica primirea iubirii.

Pentru a practica asta, este necesar sa mergi pe calea iertarii. Asta inseamna ca trebuie sa ierti si sa accepti toate lucrurile din interiorul tau pe care le-ai perceput ca nefiind suficient de bune. Elimina aceste credinte astfel incat acestea sa nu mai faca parte din sistemul tau de credinte si apoi inlocuieste-le cu ganduri pozitive si inaltatoare.

#4. Te judeci pe tine insuti si pe cei din jurul tau

Obisnuiesti sa-i judeci rapid pe cei din jurul tau in functie de actiunile si de aspectul lor?

In timp ce modul in care se comporta oamenii ne poate oferi anumite indicii cu privire la personalitatea lor, este important sa nu-i judecam aspru pe cei din jurul nostru.

Atunci cand vorbesti de ceilalti si de tine de rau, nu numai ca vibratia ta sufera o schimbare in sens negativ, dar si inima ta se inchide, impiedicandu-te astfel sa iubesti si astfel sa primesti iubire.

In cazul in care obisnuiesti sa-i judeci cu usurinta pe cei din jurul tau, asta inseamna ca obisnuiesti sa te judeci pe tine insuti cu o si mai mare usurinta. In loc sa faci asta, incearca sa practici compasiunea. Fii bland cu tine insuti si incearca sa intelegi modul in care ii percepi pe cei din jurul tau.

Asta nu inseamna ca ar trebui sa tolerezi comportamentele toxice. Asta inseamna ca ar trebui sa gasesti o modalitate plina de iubire si de compasiune cu privire la modul in care faci fata evenimentelor din viata ta.

#5. O lipsa de exprimare de sine

Stii ceea ce vrei? Stii ceea ce-ti doresti cu adevarat?

Pentru a-ti deschide inima este foarte important sa inveti sa te exprimi, nu numai in fata celorlalti, ci si fata de tine.

Cand vine vorba de a stii ceea ce vrei, nu este vorba de o lista a calitatilor pe care le cauti intr-un partener, ci este vorba de energia pe care doresti sa o atragi in viata ta.

Exista multe alte moduri prin care putem bloca energia iubirii sa patrunda in viata noastra, dar cel mai important este sa nu te blochezi pe acel “de ce?” si sa practici compasiunea fata de tine si fata de cei din jurul tau.