Cei care traiesc departe de familia lor vor intelege pe deplin aceste lucruri!

1969

Sunt multe lucruri in viata care te pot separa de familia ta. Uneori poate sa fie vorba de cariera, de serviciu sau de simpla dorinta de a calatori. In momentele in care esti departe de casa, perspectiva ta asupra lumii se schimba drastic. Cu siguranta vei simti ceva singuratate si vor fi momente cand vei fi nevoit sa reexaminezi adevaratul sens al cuvantului “familie”. Cu toate acestea, oriunde te duci te simti confortabil stiind ca spiritul familiei tale te va urmari pretutindeni. Acest sentiment de confort te va ajuta sa intelegi cu adevarat anumite lucruri despre familia ta, chiar si atunci cand traiesti departe de ea.

Acestea sunt cele NOUA lucruri intelese doar de oamenii care traiesc departe de familia lor:

#1. Incepi sa gandesti independent

O familie este asemenea unui stalp: aceasta iti ofera sprijinul emotional si spiritual de care tu ai nevoie pentru a deveni o persoana mai buna. Cu toate acestea, atunci cand indepartezi acest punct de sprijin, incepi sa privesti totul dintr-o perspectiva independenta si incepi sa ai grija de lucrurile din viata ta de unul singur.

#2. “Afacerile de familie” nu-ti mai sunt la fel de cunoscute

Fie ca este vorba de casatoria fratelui sau de aniversarea parintilor, din pacate, pierzi din vedere evenimentele importante ale familiei tale. Poate ca reusesti sa le trasmiti parintilor tai “La multi ani” pe Facebook.  Cu toate acestea, lipseste bucuria de a fi alaturi de familia ta atunci cand are loc un eveniment major.

#3. Te folosesti de vacante pentru a-i vizita

In timp ce altii considera o vacanta a fi cat mai departe de familie si de prietenii apropiati, vacanta pentru tine inseamna timp petrecut in compania celor mai dragi persoane din viata ta. Si totusi, vacantele tale par a fi mereu un pic incomplete, pentru ca intotdeauna pare ca nu exista suficient de mult timp pentru a te bucura de timpul petrecut in compania familiei tale.

#4. Te poti adapta chiar si atunci cand familia nu este aproape

Te poti adapta si te poti face confortabil in medii noi. Te consideri a fi un cetatean al lumii si crezi ca ai putea sa supravietuiesti oriunde te-ai afla. Esti independent, curajos si puternic, oriunde te-ai afla.

#5. Uneori ti-e dor de casa

Fiecare dintre noi avem o definitie a “dorului de casa”. Cu toate acestea, acolo unde locuieste familia ta este in continuare ceea ce inseamna “acasa” pentru tine. Ti-e dor de mancare, de ras si de atmosfera de acasa si iti doresti cu adevarat sa te afli din nou in compania celor dragi. Uneori sunt necesare sacrificii pentru a indeparta aceste sentimente pentru o vreme.

#6. Intelegi si apreciezi cu adevarat semnificatia cuvantului “familie”

Intelegi cu adevarat ce inseamna “familie”. Ti-e dor de sprijinul si de afectiunea de care ai parte atunci cand te afli in compania lor. Pretuiesti amintirile si momentele placute pe care le-ai trait alaturi de ei. Cand intalnesti oameni care reflecta personalitatea familiei tale, apreciezi oamenii respectivi si mai mult.

#7. Te indoiesti de alegerile tale uneori

Iti analizezi viata si te intrebi uneori daca ai facut alegerea corecta de a pleca de langa familia ta. Incepi sa privesti totul ca fiind o noua etapa din viata ta si realizezi ca trebuie sa faci fata provocarilor pentru tine si pentru familia ta, fara ca acestia sa-ti fie alaturi.

#8. Intelegi diferenta dintre oameni si locuri

Realizezi ca familia este despre oameni, nu despre locuri. Incerci sa pastrezi legatura si sa comunici cu familia ta oricat de mult poti. Adevarul este ca locul in care te afli nu va conta niciodata la fel de mult ca a fi alaturi de familia ta.

#9. Relatia cu familia ta evolueaza

In cazul in care te-ai afla alaturi de familia ta tot timpul, relatia ta cu ei nu s-ar dezvolta. Cumva, atunci cand te separi de ceilalti membrii ai familiei, relatia evolueaza si ia o forma noua. Uneori, parintii tai te vor trata ca pe un prieten apropiat sau ca pe un frate si nu vom mai vedea in tine copilul care ai fost candva.