Sufletele ajutatoare si adevarata misiune a acestora

1496

De ce aleg oamenii sa se nasca in aceasta lume? Exista la fel de multe raspunsuri pe cat exista oameni. Unii dintre noi vin aici pentru a invata ceva, pentru a experimenta sau pentru a contribui la binele suprem. Din acelasi motiv, oamenii aleg sa se joace sau sa vizioneze fime – astfel experimenteaza lucruri pe care nu le-ar putea face altfel.

Uneori, poate dificil sa fii pe Pamant intr-un corp fizic. Viata este asemenea unei curse cu obstacole, asemenea unui program dificil sau asemenea unui examen intensiv. Dincolo de distractia si de bucuria de a fi in viata, exista, de asemenea, furie, frica si suferinta. Cu toate acestea, aspectele negative ale acestui joc al vietii o fac sa fie provocatoare si unica. Viata este un culturism al sufletului, iar provocarile cu care ne confruntam in viata sunt greutatile care contribuie la construirea muschilor nostri spirituali, asta in cazul in care avem timp se ne ocupam de ingrijirea lor.

Sufletele ajutatoare

Un alt motiv pentru care cineva ar alege sa vina aici este acela de a-i ajuta pe altii sa se trezeasca. Acesta este riscul pe care aceste suflete ajutatoare sunt nevoite sa si-l asume atunci cand aleg sa se incarneze pe Pamant. Acestia ar putea deveni atat de distrasi de situatiile zilnice incat s-ar putea ca acestia sa nu descopere niciodata cunostiintele superioare aflate in interiorul lor, esuand sa-si indeplineasca scopul pentru care se afla aici, acesta fiind acela de a-i ajuta pe altii prin intermediul intelepciunii lor interioare.

Gandeste-te la un student care se intoarce la liceu pentru a-i ajuta pe alti elevi sa invete lucruri pe care el le stapaneste deja. Problema este ca atunci cand noi ne nastem, amintirile legate de locul de unde am venit si legate de cine suntem cu adevarat sunt sterse total. Cu alte cuvinte, studentul se inscrie din nou la liceu uitand ca el deja a absolvit, in loc sa-i ajute pe cei care urmeaza sa dea bacalaureatul. Subiectele ar putea sa para destul de familiare si de usoare pentru el si in acest fel ii poate ajuta pe ceilalti. Cu toate acestea, este posibil ca el sa fie distras de aspectele vietii de zi cu zi ale unui elev de liceu si astfel, ar putea uita complet ceea ce a invatat in facultate sau poate fi chiar exmatriculat.

Poate ca esti un suflet ajutator sau un suflet batran. In cazul in care iti place sa descoperi cum functioneaza lucrurile in profunzimea lor, sa reflectezi asupra misterelor universului sau daca iti face placere atunci cand alti oameni gasesc modalitati de a-si imbunatati viata si pe ei insisi, atunci cel mai probabil esti un suflet ajutator. In cazul in care crezi ca esti un suflet ajutator, atunci este foarte important sa dedici ceva timp gandirii, cititului si perioadelor de reflectie asupra adevarurilor mult mai inalte cu scopul de a te familiariza cu cine esti cu adevarat si cu ceea ce cunosti cu adevarat in interiorul tau.

In centrul tau, tu deja cunosti aceste lucruri, dar le-ai uitat. Amintirea acestor lucruri este dificila, deoarece in comparatie cu Sinele tau Superior, sinele inferior este adormit si distras, asa ca aceasta amintire seamana intr-o foarte mare masura cu a invata aceste lucruri pentru prima data. Diferenta este ca anumite adevaruri se afla deja in interiorul tau, dar vei reusi sa ti le reamintesti prin invatare, experienta si contemplare. Astfel, acestea isi vor face aparitia in constiinta ta mult mai rapid. Vei simti ceva cu adevarat special atunci cand vei intelege intr-un final ceea ce cunosti deja in interiorul tau. Nu numai ca va avea un sens profund pentru tine, dar vei simti ca este adevarat. Acorda o atentie deosebita atunci cand inima si mintea sunt de acord in privinta unei idei.

Misiunea sufletelor ajutatoare

Oamenii obisnuiti sunt relativ non-polarizanti,  in sensul in care acestia nu se indeparteaza de la calea lor pentru a-i manipula (intr-un mod pozitiv) si pentru a-i ajuta pe ceilalti. Acestia doresc sa traiasca o viata confortabila si nu sunt interesati sa invete adevaruri mai inalte, daca acestea nu corespund confortului lor.

De cealalta parte, exista oamenii care doresc cu adevarat sa faca o diferenta. Acestia arata o curiozitate naturala pentru adevararurile inalte si poseda o dorinta naturala de a-i ajuta pe altii. De asemenea, sunt dotati cu maturitate si abilitati mult mai avansate decat cele ce pot fi explicate de ereditate sau de conditionare sociala. Acestia sunt sufletele ajutatoare de care am vorbit mai sus. Mai exact, acestia sunt suflete supraomenesti care au ales sa se incarneze din nou in corpuri fizice pentru a creste receptivitatea oamenilor asupra sistemului de control. Acestia sunt fiinte nascute in interiorul acestui sistem de control pentru a contribui la distrugerea acestui sistem din interior.

Fortele ngative privesc acesti oameni ca fiind amenintari imprevizibile si necontrolate, fiinte care nu-i pot ajuta in indeplinirea propriilor lor scopuri. Deoarece sistemul de control depinde intr-o foarte mare masura de puterea pe care i-o acorda oamenii, de increderea in credintele lor limitative si in programele lor inconstiente, in ignoranta si in evitarea alternativelor pozitive, daca toti oamenii s-ar trezi, acest sistem ar cadea asemenea unui castel construit din carti de joc. Deci, dincolo de manipularea oamenilor, fiintele negative ale acestui sistem, sau mai bine zis fiinte la fel de frumoase ca si ceilalti (dar nu intotdeauna, lucru pe care il vom discuta mai jos), dar inconstiente, utilizeaza sistemul de control pentru a suprima si pentru a distruge incercarea sufletelor ajutatoare de a-si indeplini misiunea lor.

Jumatatea inferioara a sistemului de control (mass-media, invatamantul, armata, religia, etc.) manipuleaza masele si este, in esenta, o operatie tridimensionala condusa de oameni care profita in detrimentul altora. Jumatatea superioara a sistemului de control pare a fi condusa de forte astrale negative, straine, de forte demonice care folosesc tehnici sofisticate din dimensiunile inalte ale existentei pentru a le suprima si distruge incercarea sufetelor ajutatoare de a-si indeplini misiunea lor.

Sufletele ajutatoare servesc un scop important in plan divin deoarece incearca sa contracareze intentiile sistemului negativ de control. Pentru fortele superioare pozitive, aceste suflete sunt precum niste parasutisti curajosi care sunt de acord sa patrunda pe teritoriul inamic intr-o periculoasa misiune de eliberare. Asa cum am mentionat, unul dintre riscurile cu care aceste suflete se confrunta este acela ca ei uita complet misiunea pentru care au venit pe Pamant. Nasterea acestora este o experienta traumatizanta, iar anii de conditionare sociala ii poate face pe acestia sa uite o mare parte sau aproape complet abilitatile si amintirile lor. In cazul in care reusesc sa supravietuiasca presiunilor la care sunt supusi de catre sistem, atunci acestia au mari sanse sa-si duca la indeplinire misiunea.

In cazul in care nu esti sigur daca esti sau nu un suflet ajutator, nu conteaza, deoarece poti face alegerea de a-ti trai viata astfel. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa graiesti din cel mai inalt loc din interiorul tau, prin Sinele Superior, sa te eliberezi de masca de temeri si de dorinte care ti-au fost inoculate inca de la nastere prin sistemul de control.