Terapia naturala pentru tratarea cancerului si a altor boli grave – Dr. Max Gerson

2006

Potrivit statisticilor oficiale, numarul de bolnavi de cancer din Romania a crescut de la 40.000 de cazuri cunoscute in anul 1994 la  98.000 de cazuri cunoscute in anul 2011. La nivel global situatia este si mai socanta. Anual, peste 12 milioane de persoane afla ca sufera de cancer, aceasta boala fiind, conform datelor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, responsabila de 12,5% dintre  decesele inregistrate in intreaga lume.

Cancerul, o boala adesea denumita „ucigasul tacut”, coabiteaza vreme de ani de zile cu organismul nostru si loveste napraznic. Cancerul este boala intregului organism si se poate vindeca numai daca tratam organismul uman ca pe un intreg : trupul, mintea, sufletul, familia, cariera, succesul, societatea, finantele, solul, apele,padurea, natura – adica cosmosul. In cazul in care doriti sa aprofundati sfaturile Dr. Max Gerson, aici puteti citi cartea sa tradusa in romana – „O terapie naturala eficienta pentru tratarea cancerului si a altor boli grave.”

In ce consta terapia Gerson

1.Sucuri de legume si fructe prospete si organice

2.Dieta : legume si fructe organice, sucuri de mere+morcovi, supe de legume bogate in potasiu -Supa Hipocrate.

3.Medicatia: suplimente cu potasiu, solutie de Lugol, vitamina B-12, hormoni tiroidieni, injectable Crude Liver Extract, enzime pancreatice, clisme cu cafea organica/cofeina fiole si cu plante medicinale

Detoxifiere: tesuturi,singe, colon, intestine, etc.

1.Organismul bolnav necesita o detoxifiere intensa, care trebuie mentinuta o perioada de timp mai indelungata.

2.Simptomele nu sunt expresia unei boli, ci indicatori ai metabolismului.

3.Tratamentul simptomatic este nociv oriunde este aplicat, in natura sau in medicina:asupra solului,plantelor,animalelor, oamenilor.

4.Sarcina ideala a terapiei cancerului este de a restabili functia sistemului de oxidare din intregul organism(celulele canceroase se dezvolta anaerob,fermentativ): detoxifiere, furnizarea mineralelor esentiale din grupa potasiului, adaosul continuu de enzime oxidante(suc de frunze verzi,suc de morcovi+2 comprimate de ficat de vitel(500 mg fiecare) desicat+2 comprimate de spirulina, suc de mere)

5.Civilizatia moderna produce o stare premorbida,preneoplazica aproape tuturor fintelor umane, fiind diferit doar gradul acestei stari.

6. Nivelul iritatiei produs de fiecare intoxicatie zilnica este foarte probabil prea scazut ca sa cauzeze o reactie de aparare, in timp ce tumora poate sa creasca, iar organismul lipsit de aparare lasa toxinele sa se acumuleze continuu.

7. Intr-un organism normal, totul este viu, mai alesa substantele de baza, constituite din minerale ce au potasiul activ sau ionizat si minerale din grupa potasiului, cu potential electric pozitiv. In organismul bolnav  in principal in cancer  potasiul este inactiv, sodiul si mineralele din grupa sodiului sunt ionizate, cu potential negativ. In consecinta, pe aceasta baza se dezvolta toate celelalte procese anormale. In scopul vindecarii, organismul trebuie detoxifiat  activat cu minerale ionizate, cu hrana naturala astfel incit organele esentiale sa poata functiona din nou.

8. Cancerul se dezvolta intr-un organism care, intr-o masura mai mare sau mai mica, si-a pierdut functiile metabolice normale, ca o consecinta a intoxicarii cronice, zilnice, acumulate mai ales in ficat.

9. Oamenii care accepta in mare masura genul modern de nutritie, se imbolnavesc, intr-un timp relativ scurt, de boli degenerative, inclusiv de cancer.

10. Cele trei sferturi din alimentele care trebuie consumate pentru protectia functiilor organelor esentiale, include urmatoarele: sucuri de fructe proaspat preparate, salate de fructe, supe reci de fructe, pireuri de banane, mere crude rase, sos de mere -legume fierte inabusit in sucul propriu -legume crude sau rase fin : morcovii,conopida, telina -salate de legume, supe – unele fructe si legume uscate, dar nu inghetate – cartofi copti in cuptor fara grasime sau fierti in coaja – salate din frunze verzi sau amestecate cu rosii, fructe, legume, etc. -faina trebuie sa fie cit mai putin rafinata(griu, secara, ovaz) -zahar negru, miere, bomboane din extras de seva de artar – lapte si preparate din lapte(brinza de vaci slaba si nesarata, lapte acru, iaurt si putin unt).
Sfertul ramas din dieta , la discretia individului : carne, peste , oua, nuci, bomboane, prajituri, sau orice altceva. -fara nicotina, lichior, vin, bere, cafea, ceai negru -ceaiuri din : menta, musetel, flori de tei, flori de iasomie, flori de portocal, coji de mere, afine, macese -fara sare, bicarbonat de sodiu, peste sarat si afumat, piper, ghimbir -ceapa, frunze de patrunjel, arpagic, telina, radacini de hrean si lamiie -sfecla rosie trebuie preparata ca si cartofii, in coaja si cu apa -spalati si frecati legumele temeinic, cu o perie speciala, fara a le coji sau razui.

11.Sunt sigur ca problema bolilor cronice nu este o problema de biochimie, de chimie si nici nu consta in simptomele observate in corp si pe corp. Problema se datoreaza mai degraba fortelor profunde ce cauzeaza deficite energetice. Medicii observa simptomele biologice si lucreaza numai cu acestea. Fortele care actioneaza in realitate in spatele modificarilor chimice vizibile sunt energiile fizice, numite de Einstein cimp electromagnetic. Potentialele electrice , in cancer sunt scazute.

12. Descoperirile de laborator au pus in evidenta faptul ca, in bolile cronice, sodiul si calciul, ambele incarcate negativ, invadeaza organele slab incarcate pozitiv; in consecinta, din aceste organe se pierde potasiul, deschizindu-se astfel usa pentru alte transformari metabolice negative viitoare.. Aici incepe boala, nu insa si simptomele.

13. Ceea ce am mostenit nu este un set de substante chimice, ci un model de energii dinamice care distribuie si ionizeaza mineralele, hormonii, enzimele, etc., pentru realizarea unei cooperari armonioase in celulele si tesuturile de care apartin, si in care trebuie sa actioneze si sa influenteze tesutul in crestere.

14. Metabolismul cancerului are loc odata ce organismul nu mai este in stare sa produca un metabolism inflamator activ organismul canceros fiind alergic la inflamatie. Organismul normal poate distruge cancerul prin producerea unui proces inflamator.

15. Atunci cind exista un dezechilibru al sarurilor, acestea devin sursa afectarii metabolismului celular. Regimul pacientilor cu cancer are un efect extraordinar asupra proceselor neoplazice: dieta fara sare si detoxifierea duc la scaderea sodiului si a apei in intregul sistem. Aceasta reprezinta indepartarea edemului celular, simultan cu reducerea potentialelor electrice negative.In acest mod se deschide calea minerealelor din grupa potasiului(care trebuie sa fie 60% in majoritatea organelor vitale atit la plante cit si la animale si oameni) si a componentelor iodului… Celulele neoplazice pot numai sa fermenteze, prin urmare ele nu se pot adapta schimbarilor noi, intense-ele se sparg si mor. Prin urmare, putem presupune ca aproape toate functiile vitale, functiile metabolismului mineral restabilit, detoxifierea etc., necesare capacitatii de vindecare, sunt intarite de ficat. Cancerul este o boala a ficatului.De aici pot fi influentate patologic si afectate sau intoxicate celelalte organe.

16. Sarcina principala care revine dietei fara sare este de a elimina sodiul, clorul si apa retinute, impreuna cu toxinele si otravurile din toate tesuturile organismului.

17. Unele deficiente minerale se manifesta prin maladii acute si cronice sau se transmit generatiilor viitoare(deficitul de iod genereaza la unele plante o scadere a recoltei in generatiile urmatoare, iar la scroafe la nasterea unor purcei fara par, fierul administrat la soareci isi va face efectul in a 5-a sau a 6-a generatie,etc.) prin intermediul aparatului reproducator(ovulul sau spermatozoidul): defictul de potasiu si calciu=dinti stricati, calciu si fosfor=rahitism, cupru si fier=anemie, iod=gusa si mexedem(boala Basedow), etc.

18. Pentru maladiile degenerative, nu sunt bune centrifugele de facut suc, intrucit enzimele ultrasensibile sunt distruse prin centrifugare(substante macromoleculare sensibile) datorita cimpurilor electromagnetice care apar prin turatiile inalte ale rotorului. Accesul aerului in procesul de macinare find insuficient cind mecanismul de farimitare se roteste impotriva unui material rezistent se produc sarcini electrice pozitive care induc incarcarea peretilor din jur cu sarcini electrice negative. Schimbul de sarcini pozitive si negative distruge enzimele oxidative, macromoleculare, ultrasensibile, facind ca sucul sa fie incomplet.

19. Din nefericire medicii sunt pregatiti in acest mod-cauza unei boli(afectiuni) si medicatia trebuie sa fie ceva specific. Trebuie tinut minte faptul ca o stare(evolutie) precanceroasa nu inseamna stadiul anterior oricarui tip de cancer, dar inseamna intoxicarea treptata, cu pierderea continutului normal de elemente din grupa potasiului si a iodului din tesuturile organelor vitale. Aceasta pierdere cronica deschide usa invaziei de sodiu, clor si apa in celule, producind o forma de edem. Dupa parerea mea, trebuie presupus, ca regula, ca sodiul impreuna cu iodul favorizeaza cresterea rapida nediferentiata, constatata la embrioni si in neoplasm, in timp ce potasiul impreuna cu iodul asigura o crestere mai lenta si mai diferentiata, cu diviziunea normala a celulei. Aici sodiul si potasiul sunt exponentii a doua grupe minerale cu potentiale electrice opuse care mentin organismul intr-un echilibru controlat, bineinteles, cu ajutorul sistemului nervos vegetativ al hormonilor, vitaminelor, enzimelor, etc. Toate acestea sunt de cele mai multe ori dereglate foarte incet de intoxicatia cronica si de edemul ce urmeaza.

20. La debutul tuturor afectiunilor cronice, se afla pierderea de potasiu din celule si patrunderea sodiului in celule, care atrage dupa sine apa. Aceasta duce la aparitia edemelor si a malfunctiilor ulterioare, la pierderea potentialelor electrice din celule, la formarea de enzime improprii, la reducerea oxidarilor celulare etc. Procedurile chirurgicale, iradierea si chimioterapia nu refac functia normala si completa a intregului sistem la pacientii cancerosi, ci tind sa altereze in continuare ficatul si celelalte organe vitrale.

21. Cancerul nu este o boala localizata, ci una generalizata, cauzata in principal de otravirea alimentelor prin agricultura moderna si prin intermediul industriei alimentare.

22.Pentru a sustine(ajuta) functiile celulelor, mineralele trebuie sa fie activate sau ionizate, dupa care ele actioneaza(in parte) ca un perpetum mobile.Medicatia trebuie sa aduca in organism doua minerale-iodul si potasiul. N.B. Institutul National American pentru Cancer recomanda mai mult de 5 feluri de legume si fructe zilnic : broccoli, varza de Bruxelles, varza alba, rosie, conopide, napul, etc.

23. Organismul se va autovindeca daca va fi alimentat cu substantele potrivite si daca va fi ajutat in procesul de detoxifiere(principalul mijloc de detoxifiere este reprezentat de clismele cu cafea-cofeina dilata caile biliare, stimulind eliminarea toxinelor ). Acest proces nu poate fi simplificat prin administrarea apei, pentru a suplini lichidele, si a unor tablete ce contin vitamine, minerale si enzime. Sistemul care este deja intoxicat si grav afectat, nu poate sa absoarba si sa utilizeze tocmai aceste preparate concentrate. Tabletele si substantele concentrate au tendinta de a irita si mai mult pacientul, care este deja grav bolnav, si de a determina pierderea si mai accentuata a propriilor rezerve, deja diminuate.

24. Deoarece fluorurile se afla printre cei mai puternici inhibatori de enzime si intrucit procesul de vindecare necesita reactivarea enzimelor, este evident ca fluorurile treebuie eliminate, pe cit posibil, din toate alimentele si din sursele de apa. In zonele in care apa este fluorurata, pentru a pregati supa(lui Hipocrate), ceaiurile si chiar pentru clisme pacientii trebuie sa folosesca apa de izvor, sau apa distilata. Pastele de dinti fluorinate sau care contin enzime inhibatorii, trebuie evitate si, odata cu acestea, si substantele toxice de tipul spray-urilor impotriva insectelor, a deodorantelor si a substantelor toxice sau demachiante care astupa porii.
Ficatul : fabrica proteine, metabolizeaza nutrimentii asimilati din intestine, curata singele, stocheaza nutrimente, ficatul hraneste inima, iar el este hranit de catre rinichi, focul ficatului ataca stomacul si prin repercusiune afecteaza inima. Energia stagnanta cauzeaza dureri in piept si hipocondru, apar migrenele, cefalee, un gust amar in gura si tensiuni in corp. O jumatate de sfecla rosie si un pahar de suc(eventual,lamiie+morcov+ castravete) in 3 reprize zilnic(contraindicat diabeticilor, recomandat cure lunar).

Concluzii :

1.Cancerul se dezvolta intr-un organism care, intr-o masura mai mare sau mai mica, si-a pierdut functiile metabolice normale, ca o consecinta a intoxicarii cronice, zilnice, acumulate mai ales in ficat. Inainte cei care mureau de cancer aveau 60-70 de ani, acum 1 din 4 sau chiar 1 din 3 oameni mor de cancer. Sunt tot mai multi copii care au leucemie :inghetata se face cu zahar invertit, Coca-cola contine acid fosforic, etc. Prevenirea cancerului se poate realiza impiedicind lezarea ficatului. Acest lucru este posibil numai prin evitarea consumului de alimente alterate, moarte(fierte) sau otravite(chimic, prin insecticide, conservanti etc.). In caz contrar nu facem decit sa ne otravim zilnic. Inainte de toate, consumati cit mai multe alimente crude, nepoluate, mentineti nivelul potasiului ridicat si luati iod.

2. Oamenii care accepta in mare masura genul modern de nutritie, se imbolnavesc, intr-un timp relativ scurt, de boli degenerative, inclusiv de cancer. Intoxicarea grava a ficatului este factorul cheie in intelegerea acestor afectiuni.

3. Treizeci de ani de experimentari clinice au condus la aparitia unei terapii de succes pentru cazurile avansate de neoplasm.Aceasta terapie se bazeaza pe o serie de concepte, si anume:(1)conceptul conform caruia pacientii neoplazici prezinta o imunoreactivitate scazuta, leziuni tisulare generalizate si in special leziuni ale ficatului si (2) conceptul conform caruia atunci cind cancerul este distrus, in fluxul sanguin apar produsi de degradare toxici, care conduc la coma si deces prin insuficienta hepatica.

Terapia consta intr-un regim alimentar bogat in potasiu si sarac in sodiu, fara grasimi, fara uleiuri si cu un continut minim de proteine animale.Sucurile de fructe si legume crude furnizeaza enzimele oxidative active, care faciliteaza regenerarea ficatului. Se foloseste de asemenea un supliment de iod si de niacina. Clismele cu cafea dilata caile biliare, facilitind excretia produsilor de degradare toxici din cancer, prin intermediul ficatului si dializa produsilor toxici din singe, prin peretele colonului.

4. Ficatul elimina toxinele din organism transformindu-le in asa fel incit ele sa poata patrunde in caile biliare si sa fie eliminate odata cu bila. Ficatul intervine in procesul de prelucrare a sucului gastric, sub reglajul sistemului nervos vegetativ. Ficatul ajuta pancreasul sa sintetizeze tripsina, pepsina si lipaza, enzime cu rol in digestie  toate aflate sub reglajul sistemului nervos vegetativ. Ficatul reactiveaza enzimele oxidative- iodul stimuleaza si sustine capacitatea oxidativa. Pacientii neoplazici prezinta un nivel scazut al functiei enzimelor oxidative, se alimenteaza foarte greu, nu mai au suc gastric, ficatul nu functioneaza, la fel pancreasul, nimic nu mai este activ.

5. Supa lui Hipocrate :intr-o oala de 2 l puneti urmatoarele legume si le acoperiti cu apa 2 cepe mijlocii, putin patrunjel verde, 750- 1000g de rosii, ˝ kg de cartofi, o capatina de telina mijlocie(in extra sezon se poate inlocui cu 3-4 lujeri cu frunze), o radacina mijlocie de patrunjel, 2 bucati de praz mic(se pot inlocui cu doua cepe mici). Usturoiul se poate folosi la discretie pentru gatit, sau ca mujdei proaspat in supa fierbinte. Nici una dintre aceste legume nu se cojeste; se curata bine prin spalare, apoi se taie in bucati mari; se fierb incet la foc mic timp de trei ore; apoi se paseaza prin sita in cantitati mici; nu trebuie sa mai ramina fibre. Se pastreaza in frigider acoperita bine, se incalzeste doar cantitatea necesara.

Sursa