Testul japonez al personalitatii tale

1923

Urmatoarele doua situatii ipotetice sunt create cu scopul de a va ajuta sa va descoperiti anumite aspecte psihologice ascunse ale personalitatii.

Aminteste-ti ca nu este necesar sa zabovesti foarte mult asupra raspunsurilor. Noteaza primul lucru care-ti vine in minte! 

1. Ai vazut o tinuta in vitrina unui magazin si decizi sa intri sa o probezi. Cand iesi din cabina de proba pentru a observa mai bine modul in care iti sta aceasta tinuta, asistentul de vanzari iti spune: “Wow! Iti sta foarte bine!” . Cum raspunzi?

a. Iti oferi o opinie directa si spui exact ceea ce crezi “Cred ca glumesti. Imi sta groaznic cu aceasta tinuta.”.

b. Ii prezinti motivele pentru care nu iti place tinuta “Gulerul este prea mare si nu-mi place modul in care se aseaza pe umerii mei.”

c. Neglijezi comentariul si-i raspunzi “Multumesc, dar cred ca voi cauta altceva.”

d. Accepti complimentul si-i raspunzi “Chiar crezi asta? Bine, cred ca o voi cumpara”.

Analiza:

Garderoba ta este o extensie a personalitatii tale si de cele mai multe ori este folosita cu scopul de a evidentia cele mai bune caracteristici ale tale. Modul in care ai raspuns lingusiri asistentului de vanzari arata anumite aspecte referitoare la stima ta de sine:

a. Oglinzile nu mint si cea mai mare mandrie a ta se afla in aspectul fizic. Nu esti genul de persoana care-i va permite unui functionar de vanzari in cautare de comisioane sa influenteze modul in care te privesti pe tine insuti.

b. Nu poti arata perfect tot timpul, dar refuzi sa fii luat de prost. Ai incredere in mintea ta si in perceptiile tale si nu vei lasa pe nimeni sa te minta in fata. Stilul tau personal este foarte rafinat si esti imun in fata complimentelor ieftine.

c. Iti cunosti individualitatea si recunosti faptul ca experienta ta este una unica. Faci ceea ce vrei si ai obiceiul de a-i lasa pe ceilalti sa vorbeasca, sa creada si sa faca ce vor.

d. Mai ai un pic de cautat pentru a descoperi sentimentul de mandrie interioara. Fii sincer fata de tine insuti si nu te lasa inselat de ceilalti.

2. Relaxandu-te in mediul prietenos al casei tale intr-o dupa-amiaza, auzi soneria de la intrare. Doua animale care vor sa-ti transmita un mesaj important se afla in fata usii tale. Unul este cel care-ti transmite un mesaj care prezice o viata plina de fericire si multumire, iar celalalt animal o viata plina de dezamagiri si situatii dificile. Care este animalul care-ti transmite vestea buna si care este cel care-ti transmite vestea proasta (alege un animal diferit pentru fiecare):

a. Tigru

b. Caine

c. Oaie

d. Papagal

e. Broasca Testoasa

Analiza:

Viitorul tau este foarte mult influentat de partenerul de viata. Mesagerii corespund perceptiei tale referitoare la tipurile de oameni care pot sa-ti aduca bucurie sau necaz in viata. Animalul pe care l-ai ales sa-ti transmita vestile bune reprezinta partenerul tau ideal, iar cel de-al doilea animal reprezinta partenerul de care te temi si pe care doresti sa-l eviti.

a. Tigrul

Vestea buna:  Te vezi fericita alaturi de un partener ambitios si puternic, care poseda anumite caracteristici ale unui lider puternic.

Veste proasta: Te ingrozeste vanitatea si nu te-ai vedea alaturi de o persoana care ar fi in stare sa produca un scandal la fiecare propunere de partajare a sarcinilor gospodaresti.

b. Cainele

Vestea buna: Aspectele pe care le cauti intr-o relatie sunt loialitatea de necontestat, devotamentul partenerului.

Vestea proasta: Esti complet incompatibila cu persoanele care incearca sa multumeasca pe toata lumea si cu cei carora le pasa de ce cred ceilalti despre ei.

c. Oaia

Vestea buna: Iti doresti un partener de viata inimos, sufletist.

Vestea proastra: Te temi de o relatie alaturi de o persoana plictisitoare care urmeaza aceasi rutina stricta zi de zi.

d. Papagalul

Vestea buna: Esti in cautarea unui partener de viata vorbaret, iubitor de distractie si care sa stie sa te faca sa razi.

Vestea rea: Nimic nu te deranjeaza mai mult decat o persoana care vorbeste fara sa stie cand a venit momentul sa se opreasca.

e. Broasca Testoasa

Vestea buna: Genul tau de relatie este una in care seriozitatea se afla pe primul plan. Increderea nu trebuie sa lipseasca si este necesar sa ai sentimentul ca esti sustinut indiferent de alegerile pe care le faci.

Vestea proasta: Gandul de a-ti petrece viata alaturi de un partener calm, linistit si plictisitor este unul dintre cele mai mari cosmaruri ale vietii tale.