• Sanatate
Sanatate Nutritie Uimitoarele beneficii ale consumului de sucuri naturale (Partea a...

Uimitoarele beneficii ale consumului de sucuri naturale (Partea a VII-a)

-

- Advertisment -

Acestea sunt uimitoarele beneficii ale sucului de Papaya – Sucul de papaya este o sursa bogata de enzime benefice. Enzima papaina extrasa din papaya are efecte foarte bune asupra asimilarii proteinelor si ajuta in cazurile de indigestie, de reflux gastro-esofagian si in cazurile de arsuri la inima. Cantitatea mare de fibre din sucul de papaya poate actiona ca un laxativ natural, ajutand la eliminarea substantelor nefolositoare si la prevenirea constiparii.

Datorita unei enzime din papaya, acesta poate usura durerea de stomac ce apare in urma unei mese prea bogate, putand fi benefic si pentru tratarea ulcerului. Papaina este cea mai importanta enzima digestiva ce se gaseste in papaya. Aceasta a fost folosita timp de multi ani pentru a trata problemele digestive si durerile de stomac ce apar in urma consumului de alimente bogate in substante nutritive.

Daca alegem sa bem suc de papaya in loc sa mancam fructul, avem parte de anumite avantaje si dezavantaje in ceea ce priveste constipatia. Pe de o parte, acesta contine mai multa apa, care ne scapa de constipatie, si contine o forma mai concentrata de papaina. Pe de alta parte, sucul contine mult mai putina fibra insolubila. Un alt factor important este reprezentat de modalitatea de preparare a sucului. Daca puneti fructul in blender, atunci veti obtine toate beneficiile din acesta, dar rezultatul nu va fi foarte usor de baut. Daca folositi un extractor de suc, veti pierde majoritatea fibrei insolubile, dar produsul finit va fi mult mai lichid. In ambele cazuri, papaya prezinta usoare calitati laxative care declanseaza peristaltismul, ce ne transmite nevoia de excretie, dupa cum se spune in “Biochemical, Physiological and Molecular Aspects of Human Nutrition”.

Pentru ca sucul de papaya este compus in principal din carbohidrati, acesta contine foarte putine proteine si grasimi. O cana contine numai 0.42 grame de proteine si 0.37 grame de grasimi. Proteinele si grasimea din aceasta cantitate constituie numai 3 din numarul total de 141 de calorii.

Ultimele stiri

Cele mai importante trei arme naturale impotriva transpiratiei

Transpiratia este un proces natural, care are loc in corpul nostru atunci cand suntem activi fizic sau cand suntem...

Tratamentul 100% natural al sinuzitei – Ucide orice infectie a sinusurilor!

In Statele Unite ale Americii, mai mult de 32 de milioane de oameni sunt afectati de infectii la nivelul...

Acestia sunt compusii bioactivi din castraveti care lupta impotriva cancerului si afectiunilor cardiovasculare!

Cu totii stim cat de buni sunt castravetii pentru pierdere in greutate. Acestia contin multe fibre, apa si sunt...

Cele CINCI semne ale cancerului de colon ignorate in majoritatea cazurilor

In cazul in care nu incluzi cancerul de piele, cancerul colorectal este al treilea tip de cancer raspandit la...

Aceste elemente de comunicare nu le-ai invatat la scoala, dar iti pot determina succesul in viata!

Suntem invatati elementele de baza ale comunicarii inca din clasele primare. Pentru a putea citi, scrie si vorbi eficient,...

De ce Carl Jung le recomanda pacientilor sa coloreze?

Nu cu mult timp in urma, am participal la un eveniment TEDx si imediat cum am intrat in cladirea...

Lectii de viata

- Advertisement -

Pe acelasi subiectCITESTE SI...
Recomandarile noastre