Acestea sunt uimitoarele beneficii ale sucului de Papaya – Sucul de papaya este o sursa bogata de enzime benefice. Enzima papaina extrasa din papaya are efecte foarte bune asupra asimilarii proteinelor si ajuta in cazurile de indigestie, de reflux gastro-esofagian si in cazurile de arsuri la inima. Cantitatea mare de fibre din sucul de papaya poate actiona ca un laxativ natural, ajutand la eliminarea substantelor nefolositoare si la prevenirea constiparii.
Datorita unei enzime din papaya, acesta poate usura durerea de stomac ce apare in urma unei mese prea bogate, putand fi benefic si pentru tratarea ulcerului. Papaina este cea mai importanta enzima digestiva ce se gaseste in papaya. Aceasta a fost folosita timp de multi ani pentru a trata problemele digestive si durerile de stomac ce apar in urma consumului de alimente bogate in substante nutritive.
Daca alegem sa bem suc de papaya in loc sa mancam fructul, avem parte de anumite avantaje si dezavantaje in ceea ce priveste constipatia. Pe de o parte, acesta contine mai multa apa, care ne scapa de constipatie, si contine o forma mai concentrata de papaina. Pe de alta parte, sucul contine mult mai putina fibra insolubila. Un alt factor important este reprezentat de modalitatea de preparare a sucului. Daca puneti fructul in blender, atunci veti obtine toate beneficiile din acesta, dar rezultatul nu va fi foarte usor de baut. Daca folositi un extractor de suc, veti pierde majoritatea fibrei insolubile, dar produsul finit va fi mult mai lichid. In ambele cazuri, papaya prezinta usoare calitati laxative care declanseaza peristaltismul, ce ne transmite nevoia de excretie, dupa cum se spune in “Biochemical, Physiological and Molecular Aspects of Human Nutrition”.
Pentru ca sucul de papaya este compus in principal din carbohidrati, acesta contine foarte putine proteine si grasimi. O cana contine numai 0.42 grame de proteine si 0.37 grame de grasimi. Proteinele si grasimea din aceasta cantitate constituie numai 3 din numarul total de 141 de calorii.