Uleiul de Ricin – Reda-i parului tau stralucirea si sprijina-l in procesul de regenerare

1012

Beneficiile uleiului de ricin pentru piele si par sunt adesea trecute cu vederea din cauza consistentei sale extrem de groase si de lipicioase. Cu toate acestea, in cazul in care te afli in cautarea unui remediu ieftin si natural pentru mai multe tipuri de piele si de par, atunci cu siguranta uleiul de ricin merita timpul tau.

Uleiul de ricin – remediul pentru cresterea si ingrosarea parului, genelor si sprancenelor

Am descoperit inital uleiul de ricin cautand un remediu pentru ingrosarea sprancenelor subtiri. Am avut obiceiul de a-mi pensa sprancenele foarte subtiri atunci cand era moda astfel. Am citit despre uleiul de ricin si am descoperit ca este un remediu eficient pentru parul si pentru sprancenele subtiate si am luat decizia de a-l incerca. Am cumaparat un ulei de ricin presat la rece si l-am aplicat in fiecare noapte pe srancenele mele, dupa ce ma spalam pe fata. Dupa aproximativ trei luni, am observat ca sprancenele mele au devenit considerabil mult mai groase si pareau a capata o culoarea mai inchisa. Toate aceste beneficii nu pot fi atribuite decat uleiului de ricin.

De ce sustine uleiul de ricin regenerarea parului?

Uleiul de ricin este foarte bogagt in acid ricinoleic. Acest acid este un agent natural anti-bacterian si anti-fungic foarte eficient. Acest ulei poate preveni aparitia sau dezvoltarea oricarei ciuperci sau bacterii care inhiba cresterea naturala a parului.

Uleiul de ricin este foarte bogat in acizi grasi esentiali omega9, acizi care hranesc pielea si radacina firului de par in profunzime. Uleiul de ricin are capacitatea unica de a penetra pielea in profunzime, iar acest lucru sprijina enorm porii si foliculii parului tau.

De asemenea, uleiul de ricin poate sa redea stralucirea parului tau.  In acest caz este recomandat sa aplicati uleiul de ricin pe varfurile de par si nu la radacina, asta in cazul in care sunteti doar in cautarea stralucirii parului. Exista o linie foarte subtire intre un luciu subtil si ingrasarea parului, asa ca este recomandat sa-ti dai seama care este cantitatea potrivita pentru tipul tau de par.

In cazul in care esti in cautarea regenerarii parului de pe cap, poti folos uleiul de ricin ca un tratament pentru scalp. Cu toate acestea, este foarte dificil pentru acest ulei sa ajunga la nivelul scalpului fara diluarea acestui ulei cu un ulei cu o consistenta mult mai usoara. Poti adauga ulei de nuca de cocos, ulei de samburi de caise sau un alt tip de ulei ce poseda o consistenta usoara pentru a fi destul de usor de intins.

In cazul in care esti in cautarea ingrosarii parului care se subtiaza la nivelul marginilor liniei parului tau, poti folosi ulei de ricin pur. O alta utilizarea a acestui ulei minune este aplicarea acestuia pentru a va ingrosa si intari genele si sprancenele.

Uleiul de ricin pentru reducerea tesutului cicatricial si pentru redarea stralucirii buzelor tale

Foarte multe persoane atesta beneficiile pe care acest ulei le ofera in cazul cicatricilor cheloide si ale altor cicatrici care implica tesut cicatricial intarit. Aceste beneficii se datoareaza datorita capacitatii sale de penetrare profunda prin straturile de grasime multiple.

Deoarece uleiul de ricin catifeleaza pielea atat de mult, acesta poate aduce vindecarea acestor zone afectate ale pielii.  In plus, uleiul de ricin este un agent de stimulare a celulelor sanguine albe. Studiile au aratat, de asemenea, ca uleiul de ricin ajuta la reducerea raspunsului inflamator in tesutul subcutanat. Acest lucru poate explica rapida vindecare a ranilor si capacitatea sa de catifelare a cicatricilor.

Uleiul de ricin este, de asemenea, excelent pentru buzele tale. Buzele noastre au nevoie de o protectie constanta impotriva elementelor periculoase. Desi buzele noastre se pot regenera si recupera destul de rapid,  la fel de rapid se pot usca atunci cand sunt deshidratate. De aceea, uleiul de ricin reprezinta o alegere ideala pentru imbunatatirea aspectului si starii de sanatate a buzelor tale.