UNSPREZECE legaminte pe care ar trebui sa le faci cu tine insuti

1332

Fiecare dintre noi am facut un legamant cu noi insine la un moment dat. Cu toate acestea, majoritatea dintre ele nu trec cu succes testul timpului. De ce? In spatele longevitatii acestor legaminte se afla forta motivationala care ne impinge sa luam aceste decizii pe termen lung, iar aceasta forta poate sa fie pusa in miscare de dragoste sau de frica. Este important sa realizam ca aceasta motivatie, cea bazata pe frica, nu da roade pe termen lung. De aceea, este important sa face aceste legaminte cu noi insine dintr-un loc al dragostei si al aprecierii de sine.

Iata care sunt cele UNSPREZECE legaminte pe care ar trebui sa le faci cu tine insuti:

01

11. “Imi promit ca o sa-mi accept atat aspectele pozitive cat si cele negative, atat slabiciunile si calitatile personalitatii mele.”

Aminteste-ti ca ai ajuns pe Pamant pentru a indeplini un scop. Meriti sa traiesti, sa crezi si sa existi. Pentru ca tu sa te simti cu adevarat indreptatit, ar trebui sa scapi de stima de sine scazuta si sa adopti o atitudine de iubire de sine si de acceptare a sinelui. Poti face acest lucru oferindu-ti o acceptare neconditionata aceasta dragoste fiind cea care elimina imaginea omului perfect pe care mintea ta incearca sa o proiecteze in exterior.

01
10. “O sa-mi vorbesc frumos mie insumi.”

Foarte multi oameni au o satisfactie atunci cand reusesc sa-ti distruga sentimentul de valoare pe care-l ai. Nu fii unul dintre acei oameni! Fii cel mai mare fan al tau, nu criticul tau numarul unu. Vorbeste-ti frumos, incurajeaza-te, pentru ca nu o sa o faca nimeni altcineva. Ajuta-te sa te ridici singur atunci cand te simti doborat, pana la urma, esti antrenorul vietii tale.

9. “O sa-mi amintesc tot timpul ca nu am puterea de a controla totul.”

Ideea ca poti controla toate aspectele din viata ta este de-a dreptul ridicola. Nu vei putea sa traiesti o viata fericita in cazul in care nu vei accepta acest lucru. Oamenii au tot timpul propriile lor batalii, probleme, scopuri si fiecare are prioritatile sale. Realitatea este aceea ca nu este nevoie sa controlezi aspectele exterioare ale realitatii pentru a trai viata cu adevarat, trebuie doar sa-ti controlezi popriul tau mod de a gandi.01
8. “O sa-mi aleg bataliile cu intelepciune.”

In majoritatea cazurilor, vei fi invitat intr-o multime de batalii. Tine minte ca nu ai de ce sa demonstrezi ceva cuiva. Alege cu intelepciune disputele si bataliile,  deoarece nu este nevoie sa “onorezi” toate invitatiile.

7. “Voi uita durerile trecutului dar imi voi aminti lectiile pe care acesta mi le-a oferit.”

Nu poti trage nici-un beneficiu din retrairea durerilor, frustrarilor si anxietatilor trecutului. Daca vei face asta iti vei distruge stima de sine. In loc sa retraiesti toate greselile trecutului, priveste in trecutul tau si gandeste-te ce ai fi putut sa faci mai bine. Da, nu poti da timpul inapoi, dar poti sa mergi inainte.01
6. “Imi promit ca o sa mentin o pace sufleteasca stabila.”

Ar trebui sa crezi in fericirea interioara, deoarece nimeni nu ti-o poate lua fara consimtamantul tau. Alege sa fii proactiv in loc sa fii reactiv, astfel vei creste din provocarile vietii. Nu vei putea sa infloresti doar cu apa, vei avea nevoie si de razele soarelui pentru a inflori.

5. “Nu-mi voi compromite valorile pentru nimeni.”

Esti singura persoana care poate sa-si indentifice cele mai mari valori personale. Nu lasa tentatia banilor, faimei, bogatiei sa te transforme in ceva ceea ce nu esti. Constientizeaza-ti valorile personale si nu te compromite pentru nimeni.01
4. “Voi incerca sa ma bucur de momentul prezent din ce in ce mai mult.”

Savureaza acea prajitura si lasa aromele sa-ti copleseasca simturile. Alege-ti sa asculti si sa intelegi cu adevarat despre ce iti vorbeste cel mai bun prieten al tau. Ofera-ti prezenta oamenilor pe care-i iubesti. Nu grabi lucrurile si nu trata lucrurile ca si cand ti se cuvin. Viata nu este o competitie, este o aventura pe care trebuie sa o traiesti in propriul tau fel.

3. “Promit sa ma detasez de lucrurile care ma tin pe loc.”

Viata este prea scurta pentru a face lucrurile in modul altora de a le face. Nu te multumi cu putin. Sa stii ca esti mai bun de atat!01
2. “Imi voi pastra motivatia in urmarirea visurilor si pasiunilor mele.”

Nu-ti fie frica sa-ti urmezi pasiunile, echipeaza-te cu rabdare si continua sa faci ceea ce-ti place. Pasiunile tale iti ofera  cel mai mare scop pentru care merita sa continui aventura vietii.

1. “Imi promit sa vad tot timpul distractia si fericirea in orice activitate pe care o voi desfasura.”

Nu ar trebui sa te iei prea in serios, nici pe tine si nici viata. Cauta-ti echilibrul combinand disciplina cu distractia. Pe termen lung, este mult mai bine sa lucrezi pentru fericirea interioara decat sa lucrezi cu scopul de a fi o persoana de succes.