Vechiul zodiac al indienilor nativ americani si semnificatia acestor simboluri

2061

Simbolurile americanilor nativi pot cuprinde aproape toate animalele, acestea fiind reprezentari simbolice ale mai multor triburi din America. Pentru a restrange aceasta categorie uriasa, aceast articol este dedicat simbolurilor zodiacale.

Multe culturi nativ americane poarta convingerea potrivit careia unei persoane ii este atribuit un animal inca de la momentul nasterii sale. Mai jos putem gasi interpretarea simbolurilor zodiacale ale traditiei indenilor nativi si caracteristicile pentru fiercare dintre acestea.

1. Vidra – 20 Ianuarie – 18 Februarie

Un pic ciudati si neortodocsi, vidrele sunt destul de dificil de inteles uneori. Percepute ca fiind neconventionale, metodele vidrei nu sunt primele alese pentru a duce o treaba la bun sfarsit. Aceasta este o mare greseala din partea celorlalti – pentru ca, desi neconventionale, metodele vidrei sunt de cele mai multe ori destul de eficiente.

Da, vidra are un mod neobisnuit de a privi lucrurile, dar este echipata cu o imaginatie stralucitoare, permitandu-i sa aiba un avantaj in fata celorlalti in cele mai multe din cazuri. Adesea foarte perspicace si intuitiva, vidra poate fi un prieten foarte bun si foarte atent.

Intr-un mediu de dezvoltare propice, vidrele devin sensibile, simpatice, curajoase si sincere. Lasata prada propriilor sale instincte si in lipsa unui mentor sau a unui parinte grijuliu, vidra poate deveni lipsita de scrupule, obscena, rebela si izolata.

2. Lupul – 19 Februarie – 20 Martie

Profund emotionali si plini de pasiune, lupii sunt iubaretii zodiacului, atat in sens fizic, cat si in sens filosofic. Lupul intelege ca tot ceea ce vrem fiecare dintre noi cu adevarat este iubire si este capabil sa o ofere celor din jurul sau.

Juxtapusa cu a sa feroce independenta, acest simbol nativ american este dominat de o contraditie de termeni. Acesta are nevoie de libertatea sa, dar in acelasi timp este destul de bland si plin de compasiune – putem avea imaginea unui “lup singuratic” in cazul acestui semn.

Intr-un mediu de dezvoltare propice, lupul devine un individ pasionat, generos, profund afectuos si bland. Lasat prada propriilor sale predispozitii, lupul poate deveni recalcitrant, obsesiv si razbunator.

3. Soimul – 21 Martie – 19 Aprilie

Un lider inascut, soimul poate fi privit pentru o dreapta judecata in situatii dificile. In plus, caracteristicile distincte ale acestui simbol nativ american este lipsa obiceiului de a pierde timpul, de a profita de oportunitati si de a face ceea ce trebuie sa fie facut.

Intotdeauna persistent si intotdeauna cel care ia initiativa, soimul este o personalitate pretioasa in sporturi sau in proiecte de echipa. Soimul poate fi un pic cam vanitos, dar el are, de obicei, dreptate in ceea ce priveste opiniile sale – asa ca aroganta sa poate fi un pic inteleasa.

Intr-un mediu de dezvoltare propice, soimul se inalta in capacitatea sa de a mentine pasiunea si focul in relatii si de a ramane intotdeauna prin de compasiune. Lasat prada predispozitiilor sale native, soimul poate fi nepoliticos, intolerant, nerabdator si extrem de sensibil.

4. Castorul – 20 Aprilie – 20 Mai

Preia initiativa, adapteaza-te si depaseste – acesta este motto-ul castorului. In cea mai mare parte in domeniu afacerilor, castorul isi duce la indeplinire sarcinile cu maxima eficienta si aplomb. Strategic si viclean, castorul este o forta care conteaza in afaceri si in lupta.

De asemenea, s-ar putea sa te gandesti de doua ori inainte sa te implici cu un castor intr-un meci de inteligenta, deoarece acuitatea sa mentala este extrem de clara. Castorul are foarte multe atuuri, cu toate ca tendintele sale de a face treburile cum vrea el, atunci cand vrea el, s-ar putea sa-l conduca catre anumite probleme.

Da, in cea mai mare parte a timpului, castorul are dreptate, dar acest simbol nativ american are nevoie sa lucreze mai mult la tactul sau.

Intr-un mediu de dezvoltare propice, castorul poate fi plin de compasiune, generos, util si loial. Lasat prada propriilor sale tendinte native, acesta poate deveni manios, las, posesiv, arogant si exigent.

5. Cerbul – 21 mai – 20 Iunie

Acest simbol nativ american este muza acestui zodiac. Cerbul este plin de viata si ager la minte. Avand un simt al umorului dezvoltat, acesta te poate face sa zambesti cu o foarte mare usurinta. Capacitatea sa excelenta de comunicare, face din acesta un conversationalist desavarsit.

Aceste calitati combinate cu inteligenta sa naturala, fac din acesta un invitat special la fiecare petrecere. Intotdeauna constient de imprejurimile sale si chiar mai constient de aspectul sau, cerbul poate fi uneori absorbit de sine insusi. Cu toate acestea, narcisismul cerbului poate fi foarte usor trecut cu vederea datorita amabilitatii sale.

Intr-un mediu de dezvoltare propice, voiciunea naturala si personalitatea sclipitoare a cerbului radiaza chiar mai mult. El este o adevarata forta de inspiratie in orice relatie este implicat. Cu toate acestea, in cazul in care se lasa prada propriilor sale tendinte native, acesta poate fi egoist, capricios, nerabdator, lenes si cu doua fete.

6. Ciocanitoarea – Iunie 21 – Iulie 21

Ciocanitoarea este cel mai grijuliu simbol al zodiacului indienilor nativ americani. Un ascultator desavarsit, empatic in totalitate si intelegator, ciocanitoarea este cea de care ai nevoie atunci cand ai nevoie de sprijin.

Desigur, acesti nativi sunt parinti extraordinari si prietenii si parteneri de viata minunati. Acestia au tendinta de a fi modesti in mod natural, inventivi si organizati.

Intr-un mediu de dezvoltare propice, acestia devin grijulii, devotati si foarte romantici. De cealalta parte, acestia pot deveni posesivi, maniosi, gelosi si dusmanosi.

7. Somonul –  22 Julie – 21 August

Electrici, concentrati, intuitivi si in intregime creativi, somonul este adevaratul fir al vietii. Energia sa este palpabila. Un motivator natural, increderea si entuziasmul acestor persoane sunt infectioase.

In curand, toata lumea se afla la bord impreuna cu somonul, chiar daca idea nu a parut chiar atat de stralucitoare la inceput. Generosi, intuitivi si inteligenti, nu ar trebui sa ne mire ca acest nativ nu duce lipsa de prieteni. De asemenea, acesta exprima nevoia profunda de a avea scopuri si obiective bine stabilite si nu are nici o problema in a gasi voluntarii perfecti pentru cruciadele sale.

Intr-un mediu propice, acesta este stabil, calm, senzual si generos. De cealalta parte, acesta poate fi egoist, vulgar si intolerant.

8. Ursul – 22 August – 21 Septembrie

Pragmatici si metodici, ursii sunt oamenii la care poti apela atunci cand ai nevoie de echilibru. Practicabilitatea si nivelul de claritate de care dau dovada acesti nativi ii fac sa fie excelenti parteneri de afaceri. Vocea ratiunii in majoritatea scenariilor, ursii sunt un echilibru excelent pentru bufnite. De asemenea, ursul este dotat cu o inima mare si cu o inclinatie spre generozitate.

Cu toate acestea, s-ar putea sa nu-ti dai seama de aceste calitati foarte usor, deoarece ursul are tendinta de a fi foarte modest si un pic timid. Intr-un mediu iubitor, ursul isi revarsa asupra celor din jurul sau dragostea si generozitatea sa in schimb.

Mai mult decat atat, ursul are o capacitatea de rabdare si de cumpatare uimitoare, ceea ce il face sa fie un excelent mentor sau profesor. Lasat prada tendintelor sale negative, acesta poate fi sceptic, lenes, inchis la minte si retras.

9. Corbul – 22 Septembrie – 22 Octombrie

Foarte entuziast si un antrepenor natural, corbul este o persoana fermecatoare. Dar, corbul nu trebuie sa se straduiasca sa fie astfel, deoarece ii este foarte usor. Toata lumea recunoaste usoara energie a corbului si adesea ii sunt ascultate ideile si opiniile sale.

Acest lucru se datoreaza caracterului idealist si diplomatic al corbului. Intr-un mediu propice, acest simbol nativ american este comod, poate fi romantic si un adevarat priceput al cuvintelor. Mai mult decat atat, corbul poate fi destul de rabdator si intuitiv in relatii.

Lasat prada propriilor sale tenditelor sale negative, acesta poate fi exigent, inconsecvent, razbunator si aspru.

10. Sarpele – 23 Octombrie -22 Noiembrie

Majoritatea samanilor sunt nascuti sub acest simbol nativ american. Sarpele este un natural in toate aspectele privitoare la taramul spiritului. Intr-un contact profund cu planurile subtile ale existentei, acestia pot deveni lideri spirituali excelenti. De asemenea, foarte respectat pentru capacitatile sale de vindecare, acesta exceleaza in profesiile medicale.

Preocuparea sarpelui cu aspectele intangibile ale existentei ii face pe altii sa-l priveasca ca fiind misterios si, uneori, infricosator. Intr-adevar, sarpele poate fi secretos si in contact cu latura sa intunecata, dar, de asemenea, este destul de sensibil si grijuliu.

Intr-un mediu propice, sarpele poate fi pasional, inspirat, plin de umor si grijuliu. De cealalta parte, poate fi descurajat, violent si predispus la schimbari neobisnuite de dispozitie.

11. Bufnita – 23 Noiembrie – 21 Decembrie

Schimbatori si mutabili ca vantul, bufnitele sunt foarte dificil de definit. Calzi, naturali si cu o natura dezinvolta, bufnita este prietenul tuturor. Nativi acestui simbol nativ american sunt cunoscuti pentru infruntarea directa a vietii si pentru natura lor aventuroasa.

Acest lucru poate fi in detrimentul lor, deoarece pot fi nesabuiti, lipsiti de griji si neatenti. Bufnitele pot deveni mari artisti, profesori si ecologisti. Cu toate acestea, datorita adaptabilitatii si flexibilitatii pe care o poseda, acestia pot excela in orice ocupatie.

Intr-un mediu propice, acestia sunt sensibili, entuziasti si atenti ascultatori. De cealalta parte, pot fi excesivi, beligeranti si mult prea indulgenti cu ei insisi.

12. Gasca – 22 Decembrie – 19 Ianuarie

Daca vrei ca cineva sa duca un lucru la bun sfarsit, apeleaza la acesti nativi. Perseverenti, staruitori, ambitiosi in fata defectelor, gasca isi stabileste obiective si intotdeauna se asigura ca le indeplineste. Gasca este determinata sa reuseasca cu orice pret –nu pentru aprobarea altora – pentru ca acest simbol se afla in competitie cu propriul sau inamic interior.

Motivatia este cuvantul de ordine pentru acesti nativi si trasatura dominanta de personalitate a acestora. De aceea, sunt sportivi si afaceristi excelenti. Atunci cand primesc sprijinul familiei si prietenilor, acestia pot reusi in toate lucrurile pe care si le propun.

Intr-un mediu iubitor, acestia pot fi pasionati, amuzanti, sociabili si chiar senzuali. De cealalta parte, pot cadea prada comportamentelor obsesive sau dependentelor care le pot provoca multe probleme.