(VIDEO) Max – Cainele detecteaza tumora canceroasa a stapanei lui

1008

Se spune despre caini ca acestia dispun de abilitatea de a ne citi limbajul corporal. Ei stiu cand suntem pregatiti sa-i scoatem la plimbare sau atunci cand suntem pregatiti sa-i hranim.

In ianuarie, postul de televiziue BBC Earth ne prezenta clipul de mai jos. Acest video ne prezinta relatia de iubire dintre Maureen Burns si cainele ei, Max.

Atunci cand acest border collie in varsta de 9 ani a inceput sa afiseze un comportament neobisnuit, un caine care era in mod normal atat de plin de viata, Maureen era ingrijorata de faptul ca Max era pe moarte.

Burns avea un nodul la san, cu toate ca ultima mamografie nu afisa asa ceva, asa ca ea a crezut ca totul este in regula. Totul s-a schimbat atunci cand Maureen a facut o legatura intre comportamentul neobisnuit pe care-l afisa Max si astfel, a decis sa mai faca o mamografie si un film. De data aceasta, rezultatul a fost unul negativ. A fost necesara o biopsie chirurgicala pentru ca doctorii sa-i descopere nodulul.

Potrivit BBC, foarte multi caini dispun de abilitatea de a mirosi substantele volatile emanate de tumorile canceroase.

In anul 2003, Fundatia InSitu a efectuat un studiu prin intermediul caruia s-a constatat ca prietenii nostri cei mai buni pot detecta cencerul de san si cancerul de plamani doar prin intermediul respiratiei.

Atunci cand Maureen a parasit spitalul dupa ce nodulul a fost eliminat, ea a observat o schimbare radicala in comportamentul lui Max.

Iata povestea lor: