ZECE caracteristici de neinsusit ale oamenilor care sufera de probleme de sanatate

1210

„O nenorocire nu vine niciodata singura” – Heinrich Heine

Este foarte cunoscut efectul pe care il au gandurile si emotiile noastre asupra starii de sanatate. De foarte multe ori, in ciuda unei nutritii foarte echilibrate, oamenii ajung sa se imbolaveasca, cauza fiind gandurile, tiparele de comportament si stresul din viata de zi cu zi. Constientizarea reprezinta primul pas in acest aspect al vietii noastre, dar nu singurul. In urma constientizarii este necesar sa se produca anumite schimbari. Iata care sunt cele ZECE caracteristici de neinsusit ale oamenilor care sufera de probleme de sanatate:

10. Barfesc despre orice si oricine

02 (2)

In loc sa incerce sa-si imbunatateasca viata, acestia isi consuma energia ingrijorandu-se si judecand persoanele din jurul lor. Acestia sunt ingropati pana peste cap in problemele celorlalti oameni si in greselile acestora. Tot aceste persoane sunt cele care imprastie barfele si intr-un mod extrem de ciudat, extrag o anumita placere nebuna din aceasta activitate. In loc sa-si imbunatateasca propria viata acestia-si petrec timpul discutand si analizand viata altor persoane.

9. Evita rezolvarea problemelor intr-un mod creativ

02 (2)

Oamenii care au probleme de sanatate au credinta conform careia, pentru a rezolva o anumita problema exista doar o anumita solutie. Daca acea solutie nu da rezultate, acestia nu incearca sa gaseasca si alte modalitati prin care ar putea rezolva problema respectiva. Ca rezultat al acestei atitudini, aceste persoane sunt blocate intr-un tipar de gandire fix, datorat lipsei lor de creativitate sau mai bine spus lipsei efortului de a-si folosi creativitatea. Aproape la orice problema se pot gasi mult mai multe solutii decat ne-am imagina, iar un gram de creativitate ne poate indrepta catre directia corecta.

8. Acestia nu asculta sfatul specialistilor

02 (2)

Aceste persoane au tendinta de a refuza sfaturile venite din partea specialistilor in materie. Acestia nu asculta de doctor, de dentisti, de psihologi sau de consilierii financiari. Acestia catalogheaza aceste persoane ca fiind “proaste” si au tendinta sa dispute orice sfat venit din partea acestora, sfat care-i incurajeaza sa-si asume responsabilitatea pentru propriul lor comportament.

7. Acestia dau vina pe genetica pentru sanatatea lor

02 (2)

Acestia au obiceiul sa nu-si asume responsabilitatea pentru sanatatea lor. In schimb, acestia considera ca vina apartine geneticii sau a greutatii lor corporale. Acestia cred ca, in cazul in care mama lor a suferit de diabet, la randul lor, vor suferi si ei. In loc sa recunoasca acest lucru ca fiind pozitiv si sa incerce sa identifice factorii de risc, acestia presupun ca problemele de sanatate la care vor fi supusi sunt inevitabile iar orice incercare de a preveni este futila.

6. Sunt gelosi pentru succesul altor persoane

02 (2)

Acestia au tendinta de a deveni foarte gelosi atunci cand alte persoane au parte de succes. Adesea, nutresc un sentiment de rautate fata de persoanele mai atractive, care castiga mai multi bani sau care au o viata mai interesanta decat a lor. Acestia nu acorda importanta muncii pe care acea persoana a depus-o pentru a ajunge in locul in care se afla, pentru a cunoaste succesul. In loc sa faca acest lucru, invinovatesc viata pentru ca nu le-a asternut succesul in cale.

5. Nu-si creeaza scopuri pentru ei insisi

02 (2)

Acestia nu stiu semnificatia cuvantului “scop”. Acestia nu muncesc pentru a indeplini nimic semnificativ in viata lor. Adesea, acestia isi doresc ca lucrurile sa fi fost altfel dar nu aplica nicio strategie pentru imbunatatirea situatiei actuale.

4. Cauta cea mai usoara cale de scapare

02 (2)

Acestia sunt in cautarea pastilei magice si a solutiilor de moment. Persoanele de acest fel asteapta rezultate imediate si nu cred ca, investind timp si resurse pot ajunge acolo unde-si doresc sa ajunga. De fapt, acestia cred ca, daca ceva ar trebui sa se intample, ar trebui sa se intample acum.

3. Cred cu tarie in ultimul produs aparut pe piata

02 (2)

Acestia au o mentalitate de cumparator, iar asta inseamna ca ultimul produs aparut in materie de silueta aparut pe piata, trebuie sa fie automat revolutionar, fara ca, macar, sa se intereseze in prealabil. Daca cineva sustine ca un anumit produs ofera rezultate incredibile, acestia-l vor achizitiona fara sa stea pe ganduri. Nu dispun de capacitatea de a analiza daca un produs este capabil sa produca rezultatele pe care acestia le asteapta.

2. Lipsa de auto-control

02 (2)

Oamenii care nu se pot controla si care nu-si pot controla vietile au impresia ca tot ceea ce li se intampla are legatura cu destinul, cu soarta. Acestia cred ca au parte de ghinion si ca nu pot controla ceea ce li se intampla in viata. Ca rezultat al acestui mod de gandire, acestia nu-si asuma responsabilitatea pentru ceea ce li se intampla in viata de zi cu zi si-i invinovatesc pe ceilalti pentru problemele lor.

1. Tot timpul se asteapta la ce poate fi mai rau

02 (2)

Aceste persoane tot timpul au cele mai sumbre asteptari. Acestia presupun ca nimeni nu o sa-i placa, ca vor face greseala dupa greseala si ca nu o sa cunoasca niciodata succesul pentru eforturile depuse. Acestea traiesc cu sentimentul ca celelalte persoane au intentii diabolice si tot timpul incearca sa previzioneze cele mai groaznice scenarii.