Zece aspecte fascinante ale vietii lui Abraham Lincoln

517
.

3. Partidul Republican

Multi cred ca Partidul Republican a fost fondat de A. Lincoln, pana si Presedintele Obama a facut aceasta eroare in timpul unui discurs. A. Lincoln s-a alaturat partidului la foarte putin de fondarea acestuia, dar nu a fost fondatorul. Fondatorul Partidului Republican este John C. Fremont.

2. Bunicul lui A. Lincoln

Bunicul lui, pe nume Abraham Lincoln, a fost capitan al armatei. Presedintele Lincoln nu a apucat sa-si cunoasca bunicul pentru ca acesta a murit pe campul de lupta.

1. Sclavia

Nimic nu este mai gresit interpretat decat viziunea acestuia despre sclavie. Unii zic ca acestuia nu-i pasa de sclavi si ca-i dorea disparuti. Altii spun ca a fost unul dintre cei mai mari sprijinitori ai acestora. Lucrurile sunt mai complicate de atat. Parerile sale s-au schimbat in decursul timpului, iar ideile sale in ceea ce priveste coloniile de negrii, nu erau cauzate de idei rasiste, ci de ideile acestuia. Acesta era de parere ca negrii chiar daca vor fi integrati in societate, tot nu vor fi tratati la fel ca ceilalti oameni.  A. Lincoln a fost cu adevarat un luptator impotriva sclaviei in acele vremuri.

 

.