0 Shares 2053 Views

ZECE imagini de neimaginat care ne arata partea intunecata a umanitatii

Emanoil Hociota Mai 26, 2014
0 2054

1. Gripa spaniola

05

Gripa Spaniola din 1918 a ucis aproximativ 100 de milioane de oameni din intreaga lume. Aceasta fotografie, desi aparent “normala”, arata cat de speriati au fost oamenii de aceasta boala. Ei au incercat sa-si traiasca viata lor de zi cu zi, dar precautile se dovedeaua a fi mai mult decat necesare.

2. Comertul cu sclavi din Atlantic

07

Aceasta fotografie a fost facuta la bordul ambarcatiunii britanice “HMS Daphne” (11.01.1868). Acesti copii sclavi tocmai ce au fost salvati de la a fi comercializati.

3. Baietelul soldat plangand

03

Acest baiat in varsta de 16 ani este Hans-Georg Henke, un membru al Tineretului Hitlerist. Aceasta fotografie a fost facuta cu o zi inainte de predarea Germaniei; el a depasit situatia plin de disperare si de teama.

4. O salvare la Zidul Berlinului

09

Acest soldat german din Est stia ca nu are voie sa-l lase pe cel mic sa treaca, dar acesta era pierdut de parintii sai. Soldatul l-a trecut zidul oricum, atent fiind sa nu-l vada cineva.

5. Fotografia lui William Saunders

02

Fotograful de origine britanica William Saunders a plecat in China, acolo unde a pus la cale regia unei false decapitari, incurajand astfel armata sa preia comanda asupra statului Chinez si sa civilizeze oamenii acestuia.

6. Femeia Mongola infometata

06

Aceasta imagine a fost publicata in anul 1913 pe National Geographic de catre StefanPasse. In acea perioada Mongolia abia-si castigase independenta. O pedeapsa comuna pentru infractori era lasarea acestora intr-o astfel de cutie in public…eventual pana mureau de foame.

7. Holodomorul

04

Aceasta foamete ce a lovit poporul ucrainean a fost una dintre cele mai puternice din istorie. A fost un eveniment provocat de om si recunoscut ca fiind un autentic genocid, putand fi comparat cu Holocaustul. Aceasta imagine a fost facuta in Kharkiv in anul 1933. Cadavrele se afla in strada, in timp ce trecatorii isi vad in continuare de viata de zi cu zi.

8. Copilul din Shanghai

01

Al doilea razboi chino-japonez din 1937, in cele din urma, s-a asociat cu cel de-al II-lea Razboi Mondial. In timpul unui bombardament, japonezii au bombardat o statie de tren din China care adapostea femei si copii. Acest copil a reusit sa supravietuiasca ca prin miracol, desi era ranit.

9. Cimitirul lagarului de concentrare

10

Nazistii au ucis 50.000 de oameni in lagarul de la Bergen-Belsen, inainte ca acesta sa fie eliberat in anul 1945. Printre persoanele din imagine, majoritatea sunt cei care nu erau apti de munca.

10. Fratii de la Nagasaki

08

La scurt timp dupa bombardarea orasului a fost facuta aceasta fotografie. Copilul mai mic din imagine este mort, iar baiatul mai mare este fratele lui. Acesta l-a dus pe fratele sau la un crematoriu. Pierduse tot in lume, dar dorinta de a-i onora moartea fratelui era mai puternica.

 

 

 

 

 

Sursa

You may be interested

Esti mai destept decat inaintasii tai sau nu? Testul marelui fizician Albert Einstein de acum 100 de ani iti poate dezvalui raspunsul?
Divertisment
0 shares103 views

Esti mai destept decat inaintasii tai sau nu? Testul marelui fizician Albert Einstein de acum 100 de ani iti poate dezvalui raspunsul?

Emanoil Hociota - Oct 21, 2017

Marele fizician Albert Einstein a conceput, cu aproape un secol în urmă, un test de inteligenţă, pe care numai două persoane dintr-o sută…

Obiceiurile proaste care iti distrug relatia cu cei din jur putin cate putin!
Lectii de viata, Relatii
0 shares438 views

Obiceiurile proaste care iti distrug relatia cu cei din jur putin cate putin!

IoAnE - Oct 07, 2017

Desi unele obiceiuri proaste pot parea minore, in timp, acestea se pot acumula si pot afecta in mod grav relatia. De multe ori,…

Sucul de varza combinat cu mierea de tei, poate fi cel mai bun remediu pentru aparatul respirator!
Nutritie, Sanatate
0 shares104 views

Sucul de varza combinat cu mierea de tei, poate fi cel mai bun remediu pentru aparatul respirator!

IoAnE - Oct 01, 2017

Stiai ca varza este un remediu ieftin si benefic impotra unui numar foarte mare de probleme medicale? 100 g de varza proaspata contin…

Most from this category