ZECE intrebari despre glanda pineala care adauga un strop de mister spiritualitatii

1631

Glanda situata in centrul creierului, in forma de con de pin si de marimea unui bob de mazare, prezinta pe buna dreptate un subiect de interes pentru foarte multi dintre noi in aceste vremuri. Pentru foarte multi dintre cautatorii spirituali aceasta glanda este considerata a fi “sediul sufletului” sau “cel de-al treilea ochi”, o partea anatomica a organismului nostru care actioneaza precum o antena care poseda capacitatea de trimite si de a primi semnale, aceasta fiind conectata la planurile non-fizice si spirituale ale existentei. Cu toate acestea, pentru multi dintre oamenii de stiinta si pentru persoanele care poseda o gandire rationala rigida, aceasta glanda nu este nimic altceva decat o glanda endocrina, singura responsabilitate a acestei glande fiind aceea de a secreta hormonul denumit melatonina si de a regla ritmurile cicardiene.

Aceasta mica glanda a organismului uman continua sa fie subiectul unor dezbateri stiintifice. Din ce in ce mai multe persoane cred cu tarie ca o corecta detoxifiere a acestei glande ne poate oferi accesul catre o mult mai profunda si mult mai clara perceptie asupra vietii si nu in ultimul rand accesul catre stari spirituale ale constiintei.

Cu toate acestea, ca in orice domeniu, exista sceptici care nu cred in posibilitatea existentei unei dimensiuni spirituale. Aceste persoane sunt gata oricand sa sublinieze faptul ca nu au fost descoperite dovezi stiintifice potrivit carora acesta este o glanda responsabila pentru aparitia si dezvoltarea experientelor si aptitudinilor spirituale. Cu toate acestea, din ce in ce mai multe persoane care au atins un nivel de constiinta sensibila recunosc foarte usor faptul ca in plan fizic, in zona glandei pineale, au loc schimbari foarte profunde, schimbari ce stimuleaza aparitia viziunilor, gandurilor pline de intuitie, vibratiilor, rezonantei cu anumite sunete si a altor fenomene si trairi de natura mistica si spirituala.

In timp ce dezbaterea dintre stiinta si spiritualitate continua, glanda pineala isi continua activitatea, indemnandu-i astfel, atat pe adepti cat si pe sceptici, sa priveasca mai atent asupra misterelor pe care le poarta fiecare fiinta umana in interiorul sau.

Iata zece intrebari despre glanda pineala care adauga un strop de mister spiritualitatii:

1. Este oare glanda pineala consecinta unui al treilea ochi, un autentic ochi care s-a mutat in centrul creierului si care si-a schimbat functia, de la aceea de colectare a luminii, la aceea de antrenare a ritmurilor cicardiene, in conformitate cu informatiile colectate la nivelul retinei?

2. De ce viziunile care apar in starile alterate ale constiintei induse de substantele psihedelice si de practicile meditative par  sa fie centrate in jurul zonei in care se afla chiar glanda pineala?

3. In cazul in care nu exista nicio conexiune intre spiritualitate si glanda pineala, cum ne putem explica coincidenta potrivit careia cea de-a sasea chakra, denumita Ajna, conform traditiei hinduse, este situata precis in locul unde se afla glanda  pineala, aceasta fiind o chakra asociata cu “ochiul mintii”, ochiul intelepciunii, intelectului si al intuitiei?

4. Exista oare o conexiune sau o promisiune spirituala intre glanda pineala, care are forma unui con de pin, si Pigna, statuia colosala de bronz in forma de con de pin din incinta curtii interioare a Vaticanului? Trebuie precizat ca aceasta statuie pare sa-si aibe originile din vremea Romei Antice.

5. Aceasta este oare glanda raspunzatoare de producerea in mod natural a DMT-ului, dimethiltriptamina, un compus chimic care este raspunzator de producerea unor efecte vizionare incredibile atunci cand este consumat in forma concentrata? Acesta este un documentar inedit care va poate ajuta in cazul in care doriti sa cunoasteti mai multe despre aceasta molecula care are puternice efecte asupra constiintei (click).

6. Oare motivul pentru care glanda pineala elibereaza o cantitate uriasa de DMT atunci cand o persoana moare, sau atunci cand o persoana are o experienta “aproape de moarte”,  este acela de a ajuta astfel sufletul sa-si regaseasca drumul catre Sursa?

7. Este oare o coincidenta asemanarea dintre simbolul egiptean antic “Ochiul lui Horus” si anatomia prezentata de  sectiunea de mijloc a creierului si a cortexului superior, aceasta fiind zona talamusului si a glandei pineale?

8. De ce este oare glanda pineala singurul organ al organismului care se calcifiaza si se solidifica odata cu intaintarea in varsta?

9. In cazul in care glanda pineala are un efect foarte redus asupra constiintei, de ce oare glanda pineala a persoanelor care sufera de Alzheimer si de dementa, boli ce-i fac pe acestia sa fie deconectati din punct de vedere psihologic de lumea reala, este mult mai calcifiata in comparatie cu cea a persoanelor sanatoase?

10. De ce oare in urma unor procese de decalcifiere a glandei pineale majoritatea persoanelor ating stari mult mai superioare ale constiintei. De ce oare in urma acestor procese majoritatea persoanelor isi pot aminti mult mai usor visele si de ce oare se simt mult mai conectati fata de tot ceea ce exista?