ZECE lectii pe care le poti aplica in relatiile cu persoanele dificile din viata ta

1336

In viata fiecaruia dintre noi, din cand in cand isi face aparitia o situatie in care suntem nevoiti sa ne petrecem timpul in compania unei persoane al carei comportament este unul foarte dificil. Spunem „comportament” pentru ca este necesar sa facem o distinctie clara intre persoana respectiva si comportamentul acesteia. De cele mai multe ori astfel de persoane au nevoie doar de o imbratisare si acesta este modul lor de a o cere. Indiferent ca este vorba de un vecin, de un coleg de la serviciu sau cu propriul tau copil, sarcina ta devine una extrem de dificila.

Iata cum te poti comporta cu oamenii dificili din viata ta:

10. Intrerupe obiceiul

06

Oamenii adesea actioneaza in concordanta cu vechile lor tipare mental-emotinale. Reactioneaza tot timpul si adesea reactioneaza datorita povestii pe care o tot deruleaza continuu in mintea lor. Cu siguranta te-ai certat la un moment dat cu o persoana apropiata care aduce ca argument greselile trecutului tau. Atunci cand ai de-a face cu o astfel de situatie, poti devia discutia intreband persoana respectiva o intrebare care nu are nicio legatura cu subiectul de discutie pe care-l purtati mai devreme. Acest procedeu, pe cat este de simplu, pe atat este de eficient.
9. Calmeaza situatia

03

Evita sa-i alimentezi celeilalte persoane negativitatea. Raspunsurile si e-mail-urile lungi pot degenera intr-o situatie delicata. Nu le atrage atentia persoanelor cu care stai de vorba asupra comportamentului lor cu o replica extraordinar de bogata si de elaborata, calmeaza-te si asculta-i. Persoana nu o sa fie defensiva si se va simti inteleasa.
8. Creaza o conexiune

08

Uneori poti sa schimbi subiectul si poti sa fi de acord cu persoana respectiva asupra unui aspect total diferit de ceea ce dezbateati mai devreme pentru a crea o mica conexiune. Chiar si o conexiune negativa ar putea fi eficienta in aceste situatii, dar ai grija sa nu creezi un obicei din conexiunile negative.

7. Foloseste influenta strategica

07

Afla ce persoane o pot influenta pe aceasta persoana si observa daca acestea te pot ajuta intr-o anumita privinta. Gandeste-te ca ai multe rute care te pot conduce acolo unde vrei tu sa ajungi.
6. Lectia mare

02

In majoritatea timpului, exista o lectie de viata mai mare si mult mai importanta dincolo de situatie dificila prin care treci in acele momente in care persoana respectiva nu se comporta intr-un mod adecvat. Situatia iti poate arata cum poti sa-ti imbunatatesti aptitudinile sociale si te poti cunoate mult mai bine pe tine insuti.
5. Cunoaste-ti asteptarile

01

Inainte de a comunica, opreste-te si gandeste-te cum vrei sa te simti ca rezultat al acestei interactiuni. De asemenea, trebuie sa intelegi ca ai nevoie de o anumita flexibilitate pentru a trece foarte elegant peste astfel de situatii.
4. Asculta

05

Noi comunicam prin limbajul corporal mult mai mult decat o facem prin intermediul limbajului verbal. Cand asculti, da din cap usor in semn ca intelegi cealalta persoana si nu o intrerupe.
3. Nu rezista

02

Lucrurile carora le rezisti, persista. Oamenii au tendinta sa-ti reziste tie mai mult atunci cand tu le rezisti lor. Petrece o perioada de timp incercand sa intelegi cealalta persoana, intreaba-le anumite aspecte pentru a le intelege cu adevarat punctul de vedere si da din cap in semn ca ai inteles.
2. Gandeste ca ei

02

Imagineaza-ti ca te afli in locul lor pentru o secunda. Ce isi doresc acestia? Daca te-ai afla in situatia acestora, cum te-ai simti? Acest simplu pont te va ajuta foarte mult pentru ca majoritatea persoanelor vad situatiile si lumea din jurul lor dintr-un singur punct de vedere, cel al lor. Este foarte important sa-ti poti schimba perspectiva.
1. Valideaza

06

Vei fi surprins cand vei vedea ce poate face aceasta simpla actiune. Unul dintre motivele pentru care oamenii rezista realitatii din jurul lor este acela ca nu se simt intelesi sau auziti. Validandu-i si ascultandu-i o sa faca o mare diferenta in ceea ce priveste relatia ta cu persoana respectiva.

 

 

 

Sursa