ZECE lucruri pe care optimistii nu le fac niciodata

1303

Optimistii nu au descoperit o formula magica pe care incearca sa o ascunda. Aceasta formula este universala, ceea ce inseamna ca este la indemana fiecarei persoane  sa-si dezvolte considerabil nivelul de optimism. In loc sa-i permiti stresului sa te consume in fiecare zi, putin cate putin, poti sa-ti asumi responsabilitatea pentru propriile tale alegeri si sa nu renunti niciodata din incercarea de a-ti dezvolta acest aspect al personalitatii tale. Iata ZECE lucruri pe care optimistii nu le fac niciodata: 

10. Oamenii optimisti nu asteapta ceva pentru nimic

doctor with tablet

Oamenii optimisti nu sunt adeptii “pastilei magice” de genul “slabeste in 30 de zile” sau “castiga 2000 de Euro cu doar patru ore de munca pe zi”. Oamenii optimisti sunt foarte comfortabili  si constientizeaza faptul ca, pentru a cunoaste succesul, este nevoie de implicare si chiar daca o sa dureze mai mult decat ar trebuie, la sfarsit o sa merite.
9. Acestia nu se plictisesc

03

Plictiseala este locul in care creativitatea, inspiratia si productivitatea mor. Oamenii optimisti sunt fascinati de orice mic lucru din jurul lor. Acestia exploreaza lumea din jurul lor plini de entuziasm si curiozitate, intrebandu-se atatea intrebari cate sunt necesare pentru a primi raspunsurile de care au nevoie.
8. Acestia nu cred ca viata este perfecta

09

Oamenii optimisti uita de perfectiune deoarece au constientizat ca atingerea acesteia nu este posibila. Cand a fost ultima data cand te-ai gandit “Wow, asta este ziua perfecta in care pot sa-mi recapat forma fizica”, sau “Gata! De astazi incep acel proiect pe care-l tot aman de cateva luni de zile”. Corect, nu ai facut-o pentru ca niciodata nu este momentul “perfect” pentru a face ceva. Oamenii optimisti actioneaza in prezent si nu cred in perfectiune.
7. Acestia nu se dau batuti in fata realitatii

10

Majoritatea oamenilor traiesc intr-o realitate in care visele lor nu o sa se indeplineasca niciodata. In schimb, oamenii optimisti stiu ca totul este posibil atat timp cat exista o dorinta constanta pe care o urmeaza. Acestia aleg sa-si scrie singuri realitatea in care traiesc.
6. Acestia sunt responsabili

07

Oamenii optimisti realizeaza faptul ca sunt managerii propriei lor vieti, asa ca, acestia isi asuma totala responsabilitate pentru modul in care stau lucrurile. Acestia nu spun“am fost prinsi in trafic”, ci “am intarziat”. Acestia nu  spun “a aparut ceva in program”, ci “am uitat”.
5. Acestia nu uita micile aspecte ale vietii

04

Este usor sa uiti micile aspecte ale vietii. Cu toate acestea, oamenii optimisti nu fac un obicei din acest lucru. Acestia sunt recunoscatori pentru fiecare mica binecuvantare indiferent cat de mica sau cat de mare este. Acestia stiu ca mai multe lucruri nu o sa-i faca fericiti, daca nu sunt fericiti deja cu ceea ce au.
4. Acestia nu se invinovatesc pentru fiecare greseala

06

Oamenii optimisti nu privesc greselile ca fiind de evitat indiferent de circumstante. Acestia sunt constienti ca pentru a avansa in orice aspect al vietii, greselile sunt extrem de necesare. Atunci cand privesti greselile pentru ceea ce sunt (o oportunitate si nimic mai mult), aceasta atitudine te va ajuta sa atingi culmile succesului.
3. Acestia nu se lasa descurajati de gandurile negative

02

Oamenii optimisti nu se lasa descurajati de micile ganduri negative care le mai trec uneori prin minte. Atunci cand un gand negativ le trece minte, acestia isi reamintesc: “nu ar trebui sa gandesc acest lucru despre o alta persoana, asa ca nu ar trebui sa ma gandesc nici eu la acest lucru.”
2. Presupunerile acestora sunt pozitive

05

Este uimitor cat de multe probleme am putea sa depasim daca nu le-am inventa chiar noi insine. Oamenii optimisti nu se reped sa traga concluzii foarte repede si sunt constienti ca este o idee foarte proasta. Inainte sa decida daca o persoana merita increderea lor, acestia decid inainte sa afle mai multe despre acea persoana.
1. Acestia isi aleg prietenii

01

Oamenii optimisti nu lasa persoanele pline de negativitate sa-i traga in jos. In loc sa faca acest lucru, acestia-si fac prieteni optimisti, la fel ca ei. De ce sa fie nevoita o persoana optimista sa petreaca  timpul cu o persoana care se plange si barfeste pe toata lumea? Oamenii optimisti stiu ca raspunsul la aceasta intrebare nu este unul pozitiv.

 

 

 

 

Sursa