ZECE regrete pe care nu o sa le ai cu siguranta la sfarsitul vietii

1452

Viata trece in timp ce citesti aceste randuri. Majoritatea timpului trece atat de repede incat majoritatea dintre noi nici nu realizam acest lucru. Probabil de aceea foarte multe persoane cred ca au timp sa fie suparate, sa fie triste, sa se victimizeze si sa-si faca viata un iad personal. Cu siguranta aceasta simpla realizare te va face sa privesti viata cu alti ochi. Realizeaza ca fiecare moment pe care-l petreci pe Pamant este un miracol, de aceea este foarte important modul in care traiesti aceste momente. La sfarsit, cand te vei uita in spate, ce ti-ai dori sa spui despre modul in care ti-ai petrecut viata? Cand o sa vina vremea sa parasim aceasta lume nu ar fi extraordinar sa putem spune linistiti ca am trait aceasta viata asa cum ne-am dorit. Iata ZECE regrete pe care nu o sa le ai cu siguranta la sfarsitul vietii tale:  :

10. Mi-as fi dorit sa nu petrec chiar atat de mult timp cu cei pe care-i iubesc

Bucura-te de compania celor din jurul tau. Petreceti timpul impreuna, impartasiti-va bucuria unul cu celalalt, depanati povesti, creati o conexiune. Suna-ti un prieten, imbratiseaza-ti sotul. Fiti alaturi unul de celalalt in perioadele dificile ale vietii, astfel fericirea o sa fie dubla.

9. Mi-as fi dorit sa nu-mi urmez visurile

Urmarirea visurilor tale este o sarcina care aduce cu ea foarte multa frica. Frica este cea care tine majoritatea oamenilor pe loc si tot ea este cea care-i impiedica pe acestia sa-si implineasca visurile. Nu toate visurile devin realitate, dar, cu toate acestea, calea pe care o urmezi  este intotdeauna cea corecta si indiferent daca reusesti sau nu, ceea ce conteaza la sfarsit este ca ti-ai urmarit visurile. Precum a spus si Nelson Mandela “Nu ma judecati dupa succesul avut, ci dupa cat de multe ori am fost jos si m-am ridicat din nou”.

8. Mi-as fi dorit sa nu-mi respect corpul atat de mult

Exista posibilitatea sa fim posesorii a cinci sau chiar a mai multor masini in decursul vietii noastre, masini cu care vom merge in service, dar noi avem doar un singur vehicul cu care trecem prin aceasta viata si de cele mai multe ori nu realizam acest lucru. Sanatatea noastra fizica este o cerinta imperioasa in cazul in care dorim sa ne bucuram de viata din plin.

7. Mi-as fi dorit sa nu ma bucur de natura asa de mult

Atunci cand oamenii sunt intrebati cu privire la locul in care se simt cel mai liberi, cu siguranta raspunsul primit are legatura cu o activitate in aer liber. Exista si un motiv pentru acest lucru. Energia si libertatea pe care ne-o ofera natura nu poate fi depasita de nimic altceva.

6. Mi-as fi dorit sa petrec mai mult timp la birou

Acesta este printre primele cinci regrete ale oamenilor care se afla pe patul de moarte, “mi-as fi dorit sa muncesc mai putin”. Este important sa realizam ca nu mai primim o a doua  sansa la viata si sa incercam sa ne bucuram de fiecare moment pe care-l avem. Simplifica-ti viata, lasa un pic de spatiu si alege intelept. Chiar nu ai nevoie de suma de bani si de stres de care crezi ca ai.

busy

5. Mi-as fi dorit sa petrec mai putin timp alaturi de copiii mei

Asa cum tie iti placea cand erai copil sa fii rasfatat, asa le place si copiilor tai. Influenta ta asupra lor ii formeaza mai mult decat iti imaginezi. Gandeste-te numai la simplul fapt ca in acelasi mod in care ii influentezi tu acum, in acelasi mod o sa influenteze si ei mai departe.

4. Cu siguranta mi-ar fi placut sa nu-i spun sotului/sotiei mele ca-l/o iubesc atat de mult

Calatoria prin viata alaturi de un partener, de un suflet pereche este o experienta extraordinara. Dragostea nu se sfarseste niciodata, cu cat accepti mai mult, cu atat sunt mai multe de acceptat. De cele mai multe ori realizam cat de putin ne-am impartasit sentimentele cu cei din jurul nostru decat in momentul in care nu mai avem posibilitatea sa o facem. Fa-o pana nu este prea tarziu!

3. Mi-as fi dorit sa nu-i tratez pe cei din jurul meu cu compasiune

Cand oferim lumii din jurul nostru universul ne rasplateste cu lucruri minunate. Atunci cand aratam compasiune celor din jurul nostru, ii invitam pe cei acestia sa arate compasiune fata de noi insine. Atunci cand le facem viata mai frumoasa celor din jurul nostru, fara sa asteptam ceva in schimb, avem parte de adevarata libertate.

2. Mi-as fi dorit sa petrec mai mult timp pe Facebook

Sunt sigur ca viata este mult mai palpitanta in cazul in care ceea ce faci implica toate cele cinci simturi. Poti sa faci acest lucru doar atunci cand esti in lumea reala.

1.Mi-as fi dorit sa nu ma conectez cu mine insumi atat de mult cat am facut-o

Meditatia, yoga, rugaciunea sunt unelte care ajuta oamenii sa atinga un alt nivel de constiinta si-i ajuta sa se bucure de fiecare moment al vietii lor. Priveste inauntrul tau, este pasul suprem catre o viata fericita si plina de momente placute.

Sursa: mindbodygreen.com