0 Shares 246 Views

Uimitoarele beneficii ale consumului de sucuri naturale (Partea a VII-a)

Emanoil Hociota Dec 29, 2014
0 247

Acestea sunt uimitoarele beneficii ale sucului de Papaya – Sucul de papaya este o sursa bogata de enzime benefice. Enzima papaina extrasa din papaya are efecte foarte bune asupra asimilarii proteinelor si ajuta in cazurile de indigestie, de reflux gastro-esofagian si in cazurile de arsuri la inima. Cantitatea mare de fibre din sucul de papaya poate actiona ca un laxativ natural, ajutand la eliminarea substantelor nefolositoare si la prevenirea constiparii.

Datorita unei enzime din papaya, acesta poate usura durerea de stomac ce apare in urma unei mese prea bogate, putand fi benefic si pentru tratarea ulcerului. Papaina este cea mai importanta enzima digestiva ce se gaseste in papaya. Aceasta a fost folosita timp de multi ani pentru a trata problemele digestive si durerile de stomac ce apar in urma consumului de alimente bogate in substante nutritive.

  Cele 13 fructe cunoscute si proprietatile lor de vindecare

Daca alegem sa bem suc de papaya in loc sa mancam fructul, avem parte de anumite avantaje si dezavantaje in ceea ce priveste constipatia. Pe de o parte, acesta contine mai multa apa, care ne scapa de constipatie, si contine o forma mai concentrata de papaina. Pe de alta parte, sucul contine mult mai putina fibra insolubila. Un alt factor important este reprezentat de modalitatea de preparare a sucului. Daca puneti fructul in blender, atunci veti obtine toate beneficiile din acesta, dar rezultatul nu va fi foarte usor de baut. Daca folositi un extractor de suc, veti pierde majoritatea fibrei insolubile, dar produsul finit va fi mult mai lichid. In ambele cazuri, papaya prezinta usoare calitati laxative care declanseaza peristaltismul, ce ne transmite nevoia de excretie, dupa cum se spune in “Biochemical, Physiological and Molecular Aspects of Human Nutrition”.

  Un sfant de origine tibetana a supravietuit sute de ani cu aceasta planta! Afla-i secretele...

Pentru ca sucul de papaya este compus in principal din carbohidrati, acesta contine foarte putine proteine si grasimi. O cana contine numai 0.42 grame de proteine si 0.37 grame de grasimi. Proteinele si grasimea din aceasta cantitate constituie numai 3 din numarul total de 141 de calorii.

You may be interested

Esti mai destept decat inaintasii tai sau nu? Testul marelui fizician Albert Einstein de acum 100 de ani iti poate dezvalui raspunsul?
Divertisment
0 shares41 views

Esti mai destept decat inaintasii tai sau nu? Testul marelui fizician Albert Einstein de acum 100 de ani iti poate dezvalui raspunsul?

Emanoil Hociota - Oct 21, 2017

Marele fizician Albert Einstein a conceput, cu aproape un secol în urmă, un test de inteligenţă, pe care numai două persoane dintr-o sută…

Obiceiurile proaste care iti distrug relatia cu cei din jur putin cate putin!
Lectii de viata, Relatii
0 shares264 views

Obiceiurile proaste care iti distrug relatia cu cei din jur putin cate putin!

IoAnE - Oct 07, 2017

Desi unele obiceiuri proaste pot parea minore, in timp, acestea se pot acumula si pot afecta in mod grav relatia. De multe ori,…

Sucul de varza combinat cu mierea de tei, poate fi cel mai bun remediu pentru aparatul respirator!
Nutritie, Sanatate
0 shares54 views

Sucul de varza combinat cu mierea de tei, poate fi cel mai bun remediu pentru aparatul respirator!

IoAnE - Oct 01, 2017

Stiai ca varza este un remediu ieftin si benefic impotra unui numar foarte mare de probleme medicale? 100 g de varza proaspata contin…

Most from this category