0 Shares 362 Views

Un exercitiu de respiratie – Fericirea este contagioasa!

Emanoil Hociota Dec 27, 2014
0 363

In anul 1948, oamenii de stiinta au inceput desfasurarea celui mai complet studiu asupra afectiunilor vasculare realizat vreodata. 60 de ani mai tarziu, studiul care poarta numele de “Framingham Heart” continua. Deoarece acest studiu implica atat de multi oameni si se intinde pe o astfel de perioada lunga de timp, exista multe aspecte importante pe care oamenii de stiinta continua sa le studiueze. Una dintre concluziile principale ale acestora face referire la teoria fericirii.

Oamenii de stiinta au descoperit ca experimentam fericirea intr-o mare masura prin intermediul conexiunilor sociale. Prin urmare, cei din jurul tau iti influenteaza intr-o foarte mare masura starea de spirit. De fapt, o schimbare pozitiva intr-o singura persoana afecteaza pe toata lumea din grupul respectiv. Probabilitatea ta de crestere a fericirii se imbunatateste cu aproximativ 15% in cazul in care prietenul tau cel mai apropiat este fericit si cu 10% in cazul in care prietenul unui prieten de-al tau este fericit.

Acestia au descoperit si cuantificat ceea ce inteleptii au cunoscut cu mii de ani in urma: fericirea este contagioasa.

Multi dintre noi practicam yoga, ne plimbam sau mergem la bazinul de inot pentru ca ne simtim imediat bine dupa aceste tipuri de activitati. Activitatile fizice stimuleaza eliberarea de endorfine, substante chimice care ne fac sa ne simtim bine imediat.  Simtindu-ne mai bine si fiind mai fericiti, de asemenea, ii influentam si pe ceilalti sa fie mult mai fericiti. In acest fel ne cream lumea din jurul nostru, gand cu gand. Cu alte cuvinte, avem asupra celor din jurul nostru o influenta mult mai mare decat ne-am putea imagina.

Vechile sutre yoga precizeaza ca, daca noi suntem echilibrati mental, fizic si emotional, atunci putem sa ne traim viata la adevaratul nostru potential. Pentru a aduce un plus de echilibru in viata noastra, in Pratpaksha Bhavana (capitolul 2,33) suntem invatati sa eliminam gandurile negative prin excluderea acestora din atentia noastra. In loc sa ne irosim energia pretioasa sau sa rezistam in fata gandurilor negative, le putem inlocui cu cele pozitive. Cu trecerea timpului, acest proces de inlocuire devine din ce in ce mai puternic si mai eficient. In momentele in care simti ca este necesar sa adaugi un plus de optimism perpectivei tale, implica-te in practicarea acestui simplu, dar eficient, exercitiu de respiratie:

Inspira – Sunt fericit

Expira – Sunt recunoscator

Inspira – Sunt inspirat

Expira – Sunt recunoscator

Inspira – Sunt iubitor

Expira – Sunt recunoscator

Inspira – Sunt plin de speranta

Expira – Sunt recunoscator

In timpul acestui exercitiu incearca sa simti cu adevarat starile pe care le transmit aceste cuvinte profunde. Intr-o lume in care aproape totul devine “viral”, de ce fericirea nu ar putea sa devina la fel de “virala”?

Iubeste-te pe tine, iubeste clipa, iubeste-ti viata!

You may be interested

Daca vrei sa ai o relatie buna cu ceilalti, incearca sa ai o relatie buna cu tine insuti!
Lectii de viata, Stima de Sine
0 shares65 views

Daca vrei sa ai o relatie buna cu ceilalti, incearca sa ai o relatie buna cu tine insuti!

IoAnE - Iun 02, 2017

Este dificil sa fii intr-o relatie cu alticineva daca ai o relatie negativa cu tine insuti. Intre tine si partenerul tau pot interveni…

Citeste si gaseste raspunsul la intrebarea secolului: “Ce este in neregula cu mine?”
De vorba cu mine
0 shares63 views

Citeste si gaseste raspunsul la intrebarea secolului: “Ce este in neregula cu mine?”

Emanoil Hociota - Mai 25, 2017

Cunoasterea libertatii emotionale presupune ca tu sa poti ramane centrat intr-o lume stresanta, extrem de incarcata emotional. Din moment ce emotiile cum ar…

Cele mai bune sucuri naturale impotriva racelilor
Nutritie, Sanatate
0 shares71 views

Cele mai bune sucuri naturale impotriva racelilor

Emanoil Hociota - Mai 25, 2017

Sucurile naturale pot reprezenta o componenta vitala a dietei noastre cand avem de a face cu o raceala. O evaluare publicata in mai…

Most from this category