Echilibrarea celor SAPTE centrii energetici principali ai organismului

2032

Acesti sapte centrii energetici reprezinta in continuare o enigma pentru foarte multe perosane, dar cu cat devenim mai constienti de circulatia energiei prin organismul nostru, cu atat vom descoperi mai mult ceea ce este sanatatos, superior, infinit si neconditionat in noi. Cu cat meditam mai mult asupra acestui tip de energie, cu atat mai mult ii permitem frecventei energetice a organismului nostru sa rezoneze cu orchestra Universului.  Cu cat aceasta frecventa se devolta in noi, cu atat mai multe echilibru si sanatate vom exprimenta in vietile noastre.

1. Chakra Pamantului

200534945-001

“Viata se ingusteaza sau se extinde in proportie cu propriul tau curaj” – Anais Nin

Muladhara – Aceasta chakra, de asemenea cunoscuta si sub numele de “chakra radacinii”, este responsabila pentru aspectele pamantesti ale existentei, este responsabila de supravietuirea noastra. Aceasta chakra este blocata de sentimentele de frica. Pentru a deschide acest centru energetic este necesar sa ne eliberam de aceste sentimente. Printr-un proces de transformare, atunci cand ne eliberam de aceste sentimente, ele se transforma in curaj. Cei care au aceasta chakra deschisa au tendinta de afi mult mai sanatosi si mult mai echilibrati in comparatie cu ceilalti. Acestia au tendinta de a fi mai putin tematori si mult mai centrati. In cazul in care exista blocaje la nivelul acestui centru energetic, cu siguranta esti dezechilibrat si deconectat, fricos si lipsit de concetrare.

Pentru a deschide aceasta chakra, meditatia prin care te concentrezi asupra coloanei vertebrale este foarte eficienta. Imagineaza-ti o energie luminoasa de o culoare rosie cum se deplaseaza catre centrul pamantului, prin coloana vertebrala. In timp ce aceasta lumina rosie trece prin coloana vertebrala, imagineaza-ti cum coboara spre talpile tale si cum aceasta lumina se transforma in radacini, ca cele ale unui copac, radacini care ajung pana in centrul Pamantului. Vizualizeaza cum iti este transmisa toata energia Pamantului si imbratiseaza-ti frica. Respira suflarea sacra a supravietuirii.

2. Chakra de Apa

200534946-001

“De ce stai in inchisoare atunci cand usa este larg deschisa?” – Rumi

Svadhisthana – Aceasta chakra, de asemenea cunoscuta si sub numele de “chakra sacrala” este responsabila de primirea si oferirea placerii si este blocata de vinovatie. Pentru a deschide aceasta chakra este necesar sa te eliberezi de toata vinovatia si de toate evenimentele trecutul pentru care continui sa te invinovatesti. Este necesar sa-ti ierti pacatele din trecut pentru a te bucura de toate placerile unice ale vietii. Cei care au aceasta chakra deschisa tind sa fie persoane care au o mare veneratie si respect fata de conexiunea dintre ei si intregul Univers. Acestia tind sa fie persoane care se adapteaza foarte usor noilor circumstante si tind sa fie fericite. Cei care au aceasta chakra inchisa tind sa fie confuzi, dezorientati cu privire la locul lor in lume si au tendinta sa sufere de afectiuni ale sistemului imunitar.

Aceasta este o chakra foarte usor de deschis deoarece raspunde foarte bine exprimarii creative si exprimarii emotionale. Luna reprezinta un simbol foarte puternic al acestui centru energetic deoarece controleaza mareele sentimentelor noastre interioare. Concentreaza-ti atentia deasupra zonei genitale si imagineaza-ti fluidele psihofiziologice cum se raspandesc in intregul cosmos, precum raurile care curg intr-un ocean urias. Vizualizeaza cum te misti in concordanta cu aceste valuri ale Universului si cu propriul ritm al organismului tau. Elibereaza-te de vina. Simte fenomenul sacru al placerii. Respira.

3. Chakra de Foc

200534947-001

“Nu poate exista o transformare in lumea exterioara decat in cazul in care se petrece o dezvoltare chiar in interiorul nostru. Este resposabilitatea noastra de a produce o schimbare in noi insine.” – Krishnamurti

Manipura – Aceasta chakra, de asemenea cunoscuta si sub denumirea de chakra ombilicala, se ocupa de vointa personala si este blocata de rusine. Este necesar sa ne eliberam de toate dezamagirile din trecutul nostru si sa le transformam in unelte prin care putem atinge un mai mare nivel de constientizare. Este necesar sa ne imbratisam toate indoielile si toate nesigurantele. Danseaza cu focul. In cazul in care ne vom transforma in cenusa, la un moment dat ne vom ridica precum o pasare phoenix.

Viata este prea scurta pentru a avea timp sa ne indoim de propria noastra autenticitate. Cei cu o chakra de foc deschisa au tendinta de a fi persoane care-si guverneaza viata cu dinamism, putere si autoritate. Cei cu o chakra de foc  inchisa tind sa sufere de stima de sine scazuta.

Pentru a deschide aceasta chakra, concentreaza-ti atentia asupra plexului solar. Imagineaza-ti un soare stralucitor care se roteste si care emana un galben puternic. Imagineaza-ti cum te imbaiezi in acele raze de soare si cum toata rusinea este inlocuita cu incredere in sine si cu vointa. Elibereaza-te de vina. Imbratiseaza-ti vointa. Respira.

4. Chakra de aer

200534948-001

“Atunci cand ii permitem propriei lumini sa lumineze, le oferim  si celorlalti dreptul de a face acelasi lucru. Propria noastra eliberare de frica ii elibereaza in mod automat si pe ceilalti.” – Marianne Williamson

Anahata – Aceasta chakra, de asemenea cunoscuta sub denumirea de chakra inimii, are rolul de a oferi si de a primi dragoste Aceasta chakra este blocata de durere si de suferinta. Este necesar sa ne eliberam de durere si de suferinta pentru a ne transforma propriul nostru ego intr-un suflet. Pentru a invata cum sa iubim, este necesar in primul rand sa invatam cum sa-i iubim pe ceilalti din suflet si cum sa renuntam la atasamentul pe care-l are egoul fata de conceptul de dragoste. Acesta este secretul prin care putem atinge fericirea si prin care putem transcede suferinta. Cei care au aceasta chakra deschisa sunt persoane pline de dragoste neconditionata pentru ei si pentru cei din jurul lor, un sentiment denumit de budisti “Mahakaruna”, care inseamna “Marea Compasiune”. Cei care au aceasta chakra inchisa tind sa sufere de o proasta circulatie sanguina, o lipsa de empatie la nivel emotional, precum si o lipsa de devotament la nivel spiritual. Acestor persoane le este foarte dificil sa se iubeasca pe sine si pe cei din jurul lor.

Pentru a-ti deschide aceasta chakra concentreaza-ti atentia asupra zonei inimii. Imagineaza-ti o lumina verde care te conecteaza cu toate fiintele de pe Pamant. Simte cum aceasta energie datatoare de viata te intinereste. Elibereaza-te de suferinta. Da-i voie iubirii sa purifice si sa te transforme intr-o fiinta plina de dragoste, compasiune si lumina. Respira.

5. Chakra sunetului

200534949-001

“Limitele limbajului meu sunt limitele lumii mele” – Ludwig Wittgenstein

Vishuddha – Aceasta chakra, cunoscuta de asemenea si sub denumirea de “chakra gatului” se ocupa cu rostirea adevarului si este blocata de minciunile pe care le spunem. Onestitatea este foarte importanta in procesul de deblocare al acestei chakre. Impecabilitatea limbajului nostru este extrem de importanta. Este necesar sa acceptam lucrurile fata de care ne aflam intr-o rezistenta interioara si sa ne acceptam asa cum suntem. Cei care au aceasta chakra deschisa spun ceea ce cred si cred in ceea ce spun. Comunicarea acestora este foarte clara si plina de intentie. Cei care au aceasta chakra blocata, au tendinta de a experimenta o comunicare foarte slaba la nivel fizic, codependenta la nivel emotional , ganduri neclare la nivel mental si insecuritate la nivel spiritual.

Pentru a deschide aceasta chakra concentreaza-ti atentia asupra zonei gatului. Vizualizeaza un soare albastru cum se deplaseaza din zona plexului solar catre zona gatului. Imagineaza-ti cum gatul tau este purificat de razele albastre ale acestui soare. Elibereaza-te de minciunile pe care le-ai spus. Imbratiseaza adevarul. Respira.

6. Chakra luminii

200534950-001

“Lumina noastra, nu intunericul, ne infricoseaza cel mai mult” – Marianne Williamson

Ajna – Aceast chakra, cunoscuta si sub denumirea de “Chakra celui de-al treilea ochi”, se ocupa cu intelegerea si este blocata de iluzie. Iluzia separarii este cea mai mare iluzie. Este esential sa intelegem acest lucru pentru a transcede tot ceea ce nu este real in viata noastra si pentru a ne actualiza Sinele in concordanta cu frecventele cosmice mai mari. Majoritatea oamenilor se afla in imposibilitatea de a-si deschide aceasta chakra. Cei care au aceasta chakra deschiza realizeaza conexiunea dintre ei si celelalte fiinte umane, dispun de o puternica intuitie si de un puternic sentiment de identitate. Cei care au aceasta chakra blocata sufera de o lipsa de imaginatie si de o slaba intuitie.

Pentru a-ti deschide aceasta chakra concetreaza-ti atentia deasupra locului dntre sprancene. Imagineaza-ti o minge de energie de culoarea indigo cum devine din ce in ce mai mare si cum te acopera cu energia sa. Elibereaza-te de toate iluziile. Respira

7. Chakra gandirii

200534951-001

“Lumea pe care am creat-o este un proces al gandirii noastre. Nu poate fi schimbata  fara sa ne schimbam gandirea.” – Albert Einstein

Sahasrara – Aceasta chakra, de asemenea cunoscuta si sub denumirea de “chakra coroanei” se ocupa cu transcendenta, cu iluminarea si este blocata de atasamentele acestei lumi. Este necesar sa ne eliberam de toate atasamentele, inclusiv de conceptul de dragoste, cu scopul de a deschide aceasta chakra. Cei care au aceasta chakra deschisa traiesc experienta unei iubiri divine. Foarte putine persoane au aceasta chakra deschisa. Cei care au aceasta chakra blocata tind sa fie persoane nihiliste si deconectate din punct de vedere spiritual.

Pentru a deschide aceasta chakra, concentreaza-ti atentia in partea de sus a capului. Scopul este acela de a te preda si de a dizolva toate atasamentele. Imagineaza-ti o fantana de energie violet care se coboara din cosmos catre tine si cum iti purifica tot corpul. Simte toate barierele pe care le-ai creat cum se dizolva. Elibereaza-te de atasamente. Respira