Cele 12 legi KARMICE care iti guverneaza viata

1707

Credinta ne invata ca fiecare dintre noi suntem responsabili pentru propriile noastre actiuni, iar consecintele acestor actiuni se vor face simtite in aceasta viata sau intr-o viata viitoare. Actiunile din trecutul tau sunt cele care determina evenimentele cu care te confrunti in prezent. Budismul aprofundeaza aceste convingeri. In budism se crede ca tot ceea ce simtim, tot ceea ce spunem si tot ceea ce facem, va aduce cu sine anumite concecinte, in concordanta cu intentiile noastre. In loc sa privim karma ca fiind o pedeapsa pentru greselile noastre din vietile anterioare, putem sa o privim ca fiind o lege care ne ajuta sa traim intr-o armonie, intr-o unitate cu tot ceea ce exista. Aplicarea acestei legi in viata ta determina aparitia anumitor consecinte, fericite sau nu.

1. Legea neutralitatii

responsabilitate

In aceasi masura in care legea gravitatii se aplica fiecarui lucru si fiecarei fiinte de pe Pamant, legea karmica este guvernata de aceasi universalitate, aceasta nefacand exceptii si aplcandu-se in mod egal. Universul se afla intr-o pozitie de neutralitate, nu exista persoane pe care le favorizeaza in vreun anumit fel si toate fiintele sunt iubite in aceasi masura de Creator, egal, profund si complet.

2. Legea acordului

imaginatie

Unul dintre adevarurile pe care fiecare dintre noi le vom afla la un moment dat este urmatorul: noi am ales sa venim pe Pamant si sa traim aceasta experienta. Universul functioneaza in concordanta cu aceasta regula simpla:  tot ceea ce se intampla in viata ta este bazat pe un acord prealabil bazat pe justitia karmica pentru a echilibra karma din trecut.

3. Legea lectiilor

barca

Ne aflam pe Pamant pentru a invata ce este si ce nu este dragostea. Intr-o lume a dualitatilor, invatam prin experienta polaritatilor: “bun-rau”, “problema-solutie”, etc. pana atunci cand vom evolua indeajuns si pana cand vom cunoaste dragostea, bucuria si constientizarea. Nu exista sfant fara trecut asa cum nu exista nici pacatos fara viitor, cel putin pana atunci cand reusim sa ne invatam lectiile.

4. Legea cauza – efect

10

Ceea ce ai facut sau ceea ce nu ai facut pentru ceilalti in aceasta viata sau intr-o viata anterioara aduce cu sine valuri karmice in aceasta viata. Prin dragoste si bunatate putem transcede aceasta lege.