ZECE dintre cele mai mari minciuni pe care le-am crezut despre introvertiti

1196

 Intr-o lume in care “fluturasii sociali” sunt apreciati enorm, introvertiti si-au castigat o reputatie nu tocmai buna. Exista foarte multe minciuni care se spun despre acesti oameni minunati. Ne este mult mai usor sa intelegem ceva atunci cand atribuim cateva etichete si spunem „Asa este!”, in felul aceasta ne cream impresia de siguranta, dar din pacate cu ajutorul unor minciuni si unor stereotipuri. 

Iata ZECE dintre cele mai mari minciuni pe care le-am crezut despre introvertiti:

10. Introvertitii pot deveni extrovertiti

03

O lume fare introvertiti ar fi o lume fara cercetatori stiintifici, fara muzicieni, fara artisti, fara poeti, producatori de filme, doctori, matematicieni, scriitori si filosofi. Acestea fiind zise, extrovertitii pot incerca sa invete anumite tehnici care le pot asigura o comunicare mai usuara cu introvetitii. Da, le-am inversat pe cele doua doar pentru a atrage atentia asupra felului in care s-a dezvoltat societatea noastra. Introvertitii nu au nicio problema si nu au de ce sa devina extrovertiti, din contra, acestia merita sa fie respectati pentru temperamentul natural si contributiile pe care acestia le aduc lumii din jurul lor in viata de zi cu zi.

9. Introvertitii nu stiu sa se distreze

04

Introvertitii se distreaza in general acasa sau in natura, nu in locuri publice pline. Introvertitii nu sunt dependentii de adrenalina si de senzatii tari. Daca este prea mult zgomot si vorbarie in jurul lor, acestia se inchid in ei insisi. Creierul lor este prea sensibil la un neurotransmitator numit dopamina. Introvertiti spre deosebire de extrovertiti au trasee neurologice diferite.

8. Introvertitii sunt tocilari

07

Introvertitii sunt oamenii care se uita in primul rand in interiorul lor, acordand o deosebita importanta gandurilor si emotiilor lor. Nu este vorba ca acestia ar fi incapabili sa acorde atentie lumii din jurul lor, doar ca lumea interioara este mult mai stimulanta si mai recompensatoare pentru acestia.

7. Introvertitii sunt ciudati

Man giving a thumbs up

Introvertitii sunt adesea persoane individualiste. Acestia nu urmeaza turma. Acestia prefera sa fie apreciati pentru felul lor diferit de a fi. Acestia gandesc pentru ei insisi si de aceea, acestia adesea sunt o provocare pentru normele obisnuite acceptate. Acestia nu iau decizii bazate pe ceea ce este popular sau trendy.

6. Introvertitii vor sa fie singuri intotdeauna

08

Introvertitii se simt foarte bine cu ei insisi si cu propriul lor mod de a gandi. Acestia gandesc foarte mult si au o lume interioara foarte vasta.  Acestia adesea viseaza cu ochii deschisi. Acestora le plac problemele si provocarile, dar pot deveni extrem de singuratici in cazul in care nu au cu cine sa-si impartaseasca descoperirile. Acestia doresc o conexiune autentica si sincera cu o singura persoana, pe rand.

5. Introvertitilor nu le place sa iasa in public

http://www.dreamstime.com/-image16288341

Acest mit nu este adevarat. Introvertitilor le plac reuniunile, prieteniile si iesirile in oras, dar nu exagerat de mult. Acestora le place sa evite aglomeratiile si complicatile pe care le implica activitatile publice. Acestia experimenteaza lumea din jurul lor foarte repede, iar ca rezultat, nu este necesar sa petreaca foarte mult timp undeva pentru a intelege un lucru. Acestia sunt gata sa mearga acasa si sa o proceseze prin fitrul gandirii lor si sa se refaca. Refacerea energiei este foarte importanta pentru introvertiti.

4. Introvertitilor nu le plac oamenii

SONY DSC

Din contra, introvertitii isi pretuiesc putinii prieteni pe care-i au. Acestia-si pot numara prietenii buni pe degetele de la o singura mana. Daca esti norocos indeajuns pentru ca un introvertit sa te considere prietenul lui, probabil vei avea un aliat pe viata. De indata ce le-ai castigat respectul si te privesc ca pe un om care are substanta esti de-al lor.

3. Introvertitii sunt aroganti

Selbstgefällig

Introvertitii nu vad niciun motiv pentru a se preface in interactiunile sociale, lucru adesea perceput ca o forma de aroganta. Acestia vor ca oamenii sa-si arate adevarata lor fata si sa fie onesti. Din pacate, acest lucru nu este intotdeauna acceptat iar introvertitii pot simti foarte multa presiune datorata acestui aspect.

2. Introvertitii sunt timizi

01 (3)

Nu exista o legatura directa intre timiditate si aceste persoane.  Introvertitilor nu le este frica de oameni. De ce au acestia nevoie este un motiv pentru a interactiona. Acestia nu interactioneaza de dragul interactiunii. Daca vrei sa vorbesti cu un introvertit, poti incepe sa incei sa vorbesti cu el fara o invitatie speciala. Nu te ingrijora prea mult cu politetile, acestora le place foarte mult sa asculte.

1. Introvertitilor nu le place sa comunice

02

Acest mit pur si simplu nu este adevarat. Acestora le place sa vorbeasca doar daca au ceva de spus. Cu toate acestea, exista o umbra de adevar in aceasta firmatie, acestia urasc micile discutii, cele lipsite de esenta. Fa-l pe un introvertit sa-ti vorbeasca de ceva de care este interesat si nu o sa se opreasca zile intregi.