Aikido Verbal – Foloseste-te de empatie pentru a stinge conflictele

2081

Aikido verbal este un stil de transformare si de solutionare a conflictelor care implica tratarea “atacatorului”, ca pe un partener si nu ca pe un adversar. Acest stil poate sa para foarte contra-intuitiv la inceput, dar protejarea ta si protejarea celorlalti este esentiala pentru mentinerea unor relatii echilbrate. Cuvintele fondatorului sunt cele care ne spun ca “incercand sa domini, ai pierdut deja”. Ceea ce este si mai surprinzator este efectul pe care-l are folosirea empatiei in dezarmarea atacurilor verbale  si in atingerea unui rezultat pozitiv in cadru unui schimb emotional.

In cazul in care esti familiarizat cu Aikido, probabil esti familiarizat deja cu filosifia pe care o ilustreaza acest stil nobil de arte martiale. Filosifia Aikido ilustreaza faptul ca, indiferent de provocarea cu care ne confruntam in viata, o putem depasi prin acceptarea, prin amestecarea si prin redirectionarea energiei, indiferent de forma pe care o ia aceasta.

In educatia de formare a pacii, aceasta metoda este formata din trei simple etape. Astfel, aceasta filosofie va fi mult mai usor de inteles si de aplicat in viata de zi cu zi.

• Primeste atacul cu un suras interior.

• Insoteste si amesteca-te cu acatorul folosind Irimi verbal (Intrarea – al doi-lea pilon central al Aikido) pana la destabilizarea conflictului.

• Propune un Ai-Ki pertinent (un echilibru energetic).

Comentariile sunt închise.