Cele CINCI lectii de viata pe care le-am invatat de la oamenii dificili din viata mea

1279

Am intalnit foarte multi oameni in decursul vietii mele. Cu toate acestea, nu am invatat de la nicio categorie de persoane atat de multe lectii de viata precum am reusit sa invat de la personalitatile dificile. Iata care sunt cele CINCI lectii de viata pe care le-am invatat de la oamenii dificili din viata mea:

1. Oamenii dificili au curajul de a spune cu voce tare tot ceea ce gandesc ceilalti

Uneori, nu intotdeauna, oamenii dificil sunt oamenii care au curajul sa-ti spuna in fata ceea ce altii abia vor reusi sa murmure printre dinti. Adesea, acestia sunt singurii care au curajul sa spuna ceea ce gandesc cu adevarat.

2. Oamenii dificili m-au ajuta sa-mi dezvolt stabilitatea emotionala

Atunci cand ai de-a face cu personalitatile difcile iti este mult mai usor sa-ti constientizezi propriile tale puncte slabe, fapt datorat talentului acestor persone de a-ti apasa butoanele potrivite. Aceasta este o modalitate foarte rapida de a te dezvolta, atat pe plan spiritual, cat si pe plan personal. In ciuda dificultatilor pe care le traiesti pe moment, este necesar sa-i privesti pe acesti profesori spirituali cu o mare recunostinta. In felul acesta am reusit sa-i iubesc.

3. Oamenii dificili imi scot la iveala nesigurantele mele interioare

Oamenii dificili ne forteaza sa stam fata in fata cu propriile noastre nesigurante si cu propria noastra dorita de a fi placuti si de a fi acceptati. Acestia ne forteaza sa alegem fermitatea asupra problemelor in detrimentul nevoii de acceptare. Adesea, critica lor ne face sa intelegem ca tot ceea ce spun ceilalti oameni sunt de cele mai multe ori cuvinte spuse din politete. Cu toate ca nu tot timpul acestia au dreptate, de cele mai multe ori trebuie sa acceptam realitatea.

4. Oamenii dificili reusesc sa ma faca sa clarific ceea ce fac

Datorita comportamentului lor, acestia ne forteaza sa clarificam multe aspecte ale vietii noastre, pe care altfel nu le-am acorda atentia meritata. In acest fel, acestia ne ajuta, cu toate ca nu sunt constienti ca o fac, deoarece in felul acesta putem sa fim mult mai clari in legatura cu scopurile si cu doritele noastre autentice.

5. Si eu sunt o persoana dificila pentru altcineva din viata mea

Cu siguranta fiecare dintre noi am fost acea persoana “dificila” pentru altcineva din viata noastra, cu toate ca uneori ne este destul de dificil sa acceptam acest fapt. Aceste momente dificile apar adesea ca urmare a unui conflict de personalitate, ca urmare a unui argument aprins sau apar ca urmare a pozitiei de lider pe care o ocupi. Cu toate acestea, invatatul de la oamenii dificili si dezvoltarea iubirii fata de aceste persoane este un proces in curs de desfasurare si sper ca intr-o zi sa-i pot iubi pe oamenii cu adevarat dificili asa cum Dumnezeu iubeste o persoana atat de dificila precum sunt eu.