Cele CINCI vizualizari pentru vindecare si protectie

1873

Este destul de usor uneori sa le permiti grijilor si energiilor negative sa iti fure calmul interior. Din fericire, exista multe modalitati prin intermediul carora ne putem recapata echilibrul interior. Tehnicile de vizualizare fac parte din aceasta categorie. Eu folosesc vizualizarile pentru a ma proteja si pentru a ma preda in fata lucrurilor pe care nu le pot controla. Acestea sunt doar cateva dintre vizualizarile pe care le consider a fi foarte utile. Fie care acestea sa te ajute sa intorci la centru ori de cate ori isi fac aparitia temerile si indoielile in viata ta.

Iata care sunt cele CINCI vizualizari pentru vindecare si protectie:

Vizualizarea #1 – Eliberarea

Aceasta vizualizare poate fi o modalitate foarte buna prin intermediul careia te poti elibera de relatiile sau de energiile care nu te mai servesc.

Intinde-te pe jos, respira adanc de cateva ori si apoi imagineaza-te pe tine insuti tinand un zmeu urias in mainile tale.  Desenat pe zmeu, vizualizaeaza una dintre urmatoarele:

• Imaginea persoanei de sub influenta careia ai dori sa te eliberezi, astfel incat sa nu mai fii afectat de energia sa;

• Un cuvant sau o expresie care descrie o stare care nu iti mai este de folos, cum ar fi axnietatea, furia sau sentimentele de singuratate.

Imagineaza-ti ca te afli intr-un spatiu deschis vast, in mediul rural, sau pe o plaja lunga, cu nisip. In timp ce alergi prin acest spatiu, elibereaza zmeul si permite-i vantului sa-l ridice in aer. Plimba-te cu zmeul ceva timp, simtindu-l cum te trage de mana. Permite-i vantului sa reprezinte energia care te tine legat de orice ai nevoie pentru a te elibera; permite-i vantului sa fie puternic si intens daca este necesar. Permite-i sa fie atat de intens incat sa-ti poata smulge din maini zmeul. Apoi, respira adanc si spune “Eu te eliberez” si da-i drumul zmeului. Priveste zmeul cum se indeparteaza de tine in zare si respira de usurarea ca acum te-ai eliberat de energia sau de relatia respectiva. Continua sa traiesti sentimentul de eliberare pana cand esti gata sa deschizi ochii.

Vizualizarea #2 – Predarea

Grijile cu privire la viitor pot fi deranjante, mai ales atunci cand acestea pur si simplu nu contribuie decat la cresterea temerilor interioare. In cazul in care crezi ca poti sa-i inmnanezi grijile tale Lui Dumnezeu, aceasta vizualizare te poate ajuta.

Inchide ochi si respira adanc si apoi preda-te in fata vietii. Cu ochii inca inchisi, cere-i Lui Dumnezeu sa vindece aceasta problema. Acum imagineaza-ti o pereche mare de aripi de inger care te protejeaza complet. Spune-ti tie insuti ca problemele tale sunt  predate in fata puterii divine si ca nu le vei mai putea si nici atinge. De acum, e fiecare data cand vei incepe sa te ingrijorezi, imagineaza-ti acele aripi de inger deasupra capului, protejandu-te de gijile care nu-ti dau pace. Aminte-te grijilor: “V-am predat deja Divinitatii.”

Vizualizarea #3 – Protectia

In momentele in care simti ca esti aglomerat de ganduri sau de oameni negativi, iti poti imagina ca esti protejat de o cupola de o cupola de lumina alba pe care nimeni altcineva nu o poate patrunde. In cazul in care consideri ca ar fi util sa folosesti o imagine mult mai viscerala, imagineaza-ti un balon dintr-un material plastic, moale, transparent, care se umfla in jurul tau, inconjurat fiind de o lumina stralucitoare alba, care are scopul de a filtra negativitatea din jurul tau.  Priveste si incearca sa auzi in timp ce acest balon stralucitor se umfla si apoi observa cum nimic din jurul tau nu te mai afecteaza sa cum o facea inainte. Folosindu-te de toate simturile in timpul acestei vizualizari, te poti simti intr-un timp foarte scurt o fiinta umana asa cum esti de fapt, puternica.

Vizualizarea #4 – Fericitul tu!

L-am auzit odata pe Joe Dispenza, autorul cartii “Tu esti Placebo”, vorbind la radio. Acesta ne sugera sa nu ne dam jos din pat dimineata pana in momentul in care nu simtim ca vom fi persoana care ne dorim sa fim in acea zi. Desigur, meditatia si afirmatiile sunt instrumente eficiente in cele mai multe dintre cazuri, dar acesta sugera, de asemenea, crearea unui colaj. Folosindu-te de ziare, reviste, etc. incearca sa gasesti imagini care vorbesc intr-un mod direct cu “Puternicul tu” sau cu “Fericitul tu” si arajeaza-le intr-un colaj pe o hartie de constructie. Probabil vei dori sa tai si cateva fraze sau cuvinte care rezoneaza intr-o foarte mare masura cu tine. Dupa ce ai creat acest colaj, afiseaza-l aproape de patul tau, astfel incat, in fiecare dimineata cand te trezesti sa fie unul dintre primele lucruri pe care le vei vedea. Prin crearea unei astfel de imagini, imaginea “Fericitului tu”, vei putea sa accesezi aceasta stare emotionala mult mai usor.

Vizualizarea #5 – Grija fata de tine!

Atunci cand te simti suparat sau singur, te poti folosi de lumina roz. Lumina roz detine energia iubirii neconditionate si poate fi folosita in foarte multe feluri. De exemplu, poate fi folosita pentru protectie, la fel ca lumina alba stralucitoare de care am vorbit mai sus. Dar pentru a avea grija fata de tine cu adevarat, pune-ti mainile peste inima si vizualizeaza-ti inima inconjurata de lumina roz. Priveste cum aceasta lumina iti protejeaza inima si permite-i sa se raspandeasca si in restul corpului. Acum, incearca sa simti sentimentul acceptarii neconditionate si afirma-ti “sunt profund iubit”.