Richard Rudd este profesor, scriitor și poet laureat internațional. Timp de 20 de ani a călătorit în întreaga lume în căutarea adevărului, studiind cu maeștrii din Orient și Occident. Reîntors în Anglia în 2002, a inceput să scrie cartea Cheile Genelor, iar întregul proces de rafinare a cunoștințelor acumulate a durat 7 ani.
Cheile Genelor este o carte de dezvoltare personală și evoluție spirituală. Ea reprezintă o sinteză între mistic și rațional, reunind atât tradiții spirituale esențiale precum I-Ching-ul, taoismul, creștinismul, buddhismul și kabbalah, cât și ultimele descoperiri științifice în materie de genetică și fizică cuantică.
Una dintre cele mai surprinzătoare idei avansate de Richard Rudd este aceea că ne putem reprograma ADN-ul cu ajutorul Cheilor Genelor. Mai exact, putem transforma modul lui de funcționare prin schimbarea atitudinii noastre față de realitatea înconjurătoare. Știm deja că gândurile, emoțiile, vorbele și faptele noastre ne influentează toate celulele corpului. Tot ce trebuie să facem este să ne recalibrăm perspectiva față de momentul prezent și vom putea accesa potențialul imens și neexplorat din structura noastră genetică.
Calea Cheilor Genelor nu este însă o metodă rapidă. Nici nu există așa ceva în domeniul evoluției spirituale, atât de diferit pentru fiecare persoană în parte. “Ai nevoie de curaj, răbdare și perseverență”, spune Richard Rudd atunci când își încurajează cititorii să meargă mai departe în explorarea Sinelui interior.
Cum se lucrează cu Cheile Genelor?
Primul contact cu această carte poate fi înfricoșător. Nu te aștepta să o citești ca pe o carte obișnuită pentru că s-ar putea să nu reușești. Conține 600 de pagini de informație condensată și, de cele mai multe ori, un singur paragraf te poate face să reflectezi zile în șir.
Iată câteva elemente definitorii cu care se lucrează:
1. 64 de chei – arhetip
Cheile Genelor sunt de fapt 64 de arhetipuri universale, precum Adevărul, Iertarea, Onoarea, Compasiunea, ce au la bază cele 64 de hexagrame I-Ching, sintetizate în contextul cunoașterii spirituale și științifice contemporane.
Esențial este că fiecare dintre cele 64 de chei ale genelor operează pe o scală de frecvență. Există 3 niveluri, sau benzi de frecvență:
• Umbra – reprezintă acele tipare limitative, condiționări, convingeri prin care ne sabotăm singuri existența.
• Darul – este frecvența geniului sau calitățile pe care le oferim lumii atunci când operăm la un nivel ridicat de frecvență
• Siddhi-ul – este un termen ce vine din limba sanskrită și înseamnă Dar Divin. Vorbim aici despre frecvența divină și spațiul divin, adică de cel mai înalt potențial posibil al geniului nostru.
Așadar, Cheile Genelor sunt un limbaj interior care-ți permite să confrunți fricile inconștiente. Să luăm spre exemplu Cheia 63. Aceasta vorbește despre drumul pe care îl parcurgi de la Umbra Îndoielii, trecând prin Darul Cercetării, pentru a ajunge la Siddhi-ul Adevărului. De obicei îndoiala vine din necunoaștere, din lipsa de conectare cu adevărul tău interior. Richard Rudd vorbește în această cheie despre cum poți înfrunta frica resimțită ca îndoiala de sine sau neîncrederea în ceilalți pentru a ajunge la a vedea realitatea din jurul tău în Adevăr.
2. Profilul Hologenetic
Profilul Hologenetic este unic pentru fiecare persoană și se numește “hologenetic” deoarece ia ca reper data si locul nașterii, adică felul în care arăta și era organizat universul fix în momentul în care tu ai venit pe lume.
Fiecare Profil Hologenetic cuprinde 11 Chei ale Genelor evidențiate în aspecte majore ale vieții umane și grupate în trei secvențe:
Secvența de Activare – se concentrează pe descoperirea și activarea darurilor esențiale ale individului, atât conștiente cât și inconștiente.
Secvența Venus – aceasta este probabil cea mai importantă parte a călătoriei Cheile Genelor deoarece se referă la felul în care ne deschidem și ne închidem inima în relații, elementul central fiind vindecarea emoțională.
Secvența Perlă – după ce îți descoperi darurile și îți vindeci inima, vine timpul pentru prosperitate. În Secvența Perlă afli cum îți pui cel mai bine darurile în slujba comunității pentru a atinge prospertatea pe toate planurile: emoțional, material, dar și la nivelul sănătății fizice.
Profilul Hologenetic se generează online, aici
3. Contemplarea
Unul dintre primii pași pe care îi vei face în Cheile Genelor este să înveți să contemplezi. Contemplarea este calea de mijloc între meditație și concentrare. Dacă meditația vorbește despre o aliniere perfectă cu curgerea vieții, concentrarea este în colțul diametral opus. E ca și cum ai alerga atât de repede, mental, încât la un moment dat corpul tău se dezintegrează, iar tu te contopești cu spațiul.
Ei bine intre aceste două căi clasice se află contemplarea sau calea de mijloc. Este în primul rând o cale mult mai adaptată pentru vremurile în care trăim și în care nu mai putem să accesăm, atât de ușor, nici meditația, nici concentrarea deoarece sunt pur și simplu mai indepdepărtate de stilul nostru de viață actual.
Contemplarea are un pic din ambele, implicând astfel amândouă emisferele cerebrale. Presupune crearea unui spațiu confortabil, în care poți fi relaxat, poți respira și te-ai detașat de grijile cotidiene, dar în același timp nu ești complet disipat, mintea îți este activă și cercetează curios diferite aspecte ale vieții tale sau concepte pe care dorești să le luminezi.
O metodă foarte simplă de a contempla este să faci asta în timp ce citești. Citești un paragraf și mai ales dacă ceva din el te-a intrigat cât de puțin, te oprești asupra lui și încerci sa-l pătrunzi în profunzime: Există paralele cu viața ta? Care este primul lucru care îți apare în minte legat de trecutul tău? Ce s-a întâmplat de fapt atunci? Poți să călătorești în trecut și să retrăiești emoțiile de atunci? Și dialogul interior poate continua astfel până ce ajungi la revelație.
Condiția esențială însă este să citești încet, să nu te grăbești. Nu e o competiție nicăieri, fiecare are ritmul lui, iar frumusețea este de fapt aceea a înțelegerii atât de profunde, încât cunoașterea devine parte din noi, parte din celulele noastre. Iar asta cere timp.
Richard Rudd revine în România pe 16 – 18 octombrie pentru un retreat de 3 zile la Sinaia – Secvența Venus – Vindecarea Tiparelor Emoționale – pe care îl va susține alături de maestrul Tao, Andrew Fretwell.
Citește mai multe despre acest eveniment aici.
Richard Rudd si Andrew Fretwell sunt pentru a doua oara în România în acest format. În 2014, după lansarea în limba română a cărții Cheile Genelor, au susținut împreună, la București, conferința Cheile Genelor – Activarea unei națiuni.
Dacă vrei să afli mai multe despre Cheile Genelor, poți participa la una dintre prezentările gratuite organizate în București pe 8, 17, 21 și 29 septembrie, 19:00 – 21:00, U Business Center – sala AGAT, Bd. Iancu de Hunedoara nr. 8