Aminteste-ti aceste CINCI sfaturi cand esti dezamagit de cineva!

7021

Exista unele lucruri importante pe care ar trebui sa pastrezi in minte atunci cand cineva continua sa te dezamageasca, indiferent daca este vorba de un parinte, de un sot, de un copil, de un prieten sau de un coleg de serviciu.

Cand cineva te dezamageste, aceasta experienta poate trimite tot felul de sentimente si de ganduri in mintea ta. S-ar putea sa fii suparat pe persoana respectiva, sa-ti displaca comportamentul respectiv sau sa fii intristat de experienta. Ideea este ca astfel de experiente te pot afecta si iti pot afecta relatiile cu cei din jurul tau. A existat o singura persoana in viata mea, care a avut un talent in a face promisiuni si in a nu si le mentine. Aceasta persoana obisnuia sa promita ca va fi undeva, doar pentru ca apoi sa se scuze ca “a intervenit ceva”. La momentul promisiunii, persoana respectiva poate avea cu adevarat intentia de a-si  tine promisiunea, dar nu prea reusea sa o duca pana la capat. Si de aici pot sa apara sentimentele de furie. Cineva in care ai incredere te priveste in ochi si-ti promite cu certitudine ca te poti baza pe el/ea si apoi te dezamageste. Te simti mintit. Pana la urma, cuvantul nostru este totul.

Atunci cand ai de-a face cu oameni care sunt prea seriosi in ceea ce promit sau care si-au facut un obicei din a dezamagi, poate fi destul dificil. In continuare iti voi prezenta cinci sfaturi care te pot ajuta sa-ti menti sanatatea si pacea in astfel de momente cand interactionezi cu acesti oameni:

#1. Niciodata nu presupune nimic

Presupunerile pot fi periculoase si cel mai adesea acestea iti vor afecta relatiile. Stiu ca este dificil sa nu presupui ca este ceva in neregula atunci cand cineva continua sa te dezamageasca, dar adevarul este ca nu stim cu adevarat ce se intampla cu acea persoana. Nu putem sa-i citim gandurile si nu stim daca trece sau nu printr-un moment dificil in viata sa.

Daca o persoana din viata ta, care spune ca vrea sa faca anumite lucruri impreuna cu tine, continua sa anuleze planurile pe ultimul moment, ar putea avea de-a face cu lucruri in viata sa pe care tu nu le cunosti. Poate nu au puterea de a refuza oamenii sau poate ca au o problema pe care nu o pot impartasi.  Oricare ar fi motivul, este regretabil, pentru ca provoaca o multime de deteriorare relatiilor in care sunt implicati acesti oameni.