Acestia sunt compusii bioactivi din castraveti care lupta impotriva cancerului si afectiunilor cardiovasculare!

2331

Cu totii stim cat de buni sunt castravetii pentru pierdere in greutate. Acestia contin multe fibre, apa si sunt saraci in calorii. Dar stiai ca acestia lupta impotriva cancerului si bolilor de inima?

Din fericire pentru noi, nu exista o lipsa de castraveti. Aceasta este una dintre cele mai cultivate legume din lume. Studiile arata ca acestia pot ajuta la tratamentul unui numar foarte mare de boli. Chiar daca acestia nu contin o multime de vitmaine si minerale, acestia sunt bogati in compusi bioactivi, care s-au dovedit a fi foarte puternici.

Conform cercetarilor, acesti compusi bioactivi au proprietati antibacteriene, anti-inflamatoare, antioxidante, antifungice, anticancerigene, radioprotective, antimicrobiene, antioxidante, antihiperlipidemici, antihiperglicemici și antihipertensive. Aceste proprietati le permit castravetilor sa lupte impotriva bolilor, cum ar fi cancerul si bolile de inima.

Acestia sunt cei mai importanti compusi bioactivi din castravete si modul in care acestia lupta impotriva bolilor:

Lingani

Acestia sunt polifenoli, care sunt adesea gasiti in legume, cum ar fi varza si varza de Bruxelles. In prezent, noi cercetari arata ca se gasesc, de asemenea, si in castraveti. Acesti trei lingani (pinoresinol, secoisolariciresino și lariciresinol) si-au dovedit eficienti in combaterea mai multor tipuri de cancer, cum ar fi cancerul ovarian, de prostata si cancerul de san. Si acestia pot imbunatati, de asemenea, sanatatea cardiovasculara.

Un studiu a constatat ca acesti compusi pot imbunatati sanatatea inimii si a circulatiei, deoarece acestia reduc vasculita (inflamatia vaselor sanguine).