ZECE lucruri importante pe care banii nu le vor putea cumpara

1567

Foarte multe discutii se invart in jurul subiectului „bani”, ca  si cand mintea noastra este vrajita de acest cuvant. Cu cat inaintezi in varsta realizezi din ce in ce mai mult puterea slaba de cumparare pe care o au aceste hartii. Nu incercam sa spunem ca banii nu sunt importanti, in special pentru o persoana cu o situatie financiara dificila, dar nu sunt cel mai important lucru de pe lumea aceasta. Exista foarte multe persoane care au milioane de dolari si care-si pot permite totul, dar cu siguranta si-au pus intrebarea daca exista cineva in jurul lor care sa-i aprecieze cu adevarat sau sa le fie un prieten adevarat. De multe ori banii sunt cei care ne indeparteaza de la lucrurile care conteaza cu adevarat, din mijloc acestia devin scop. Iata zece lucruri importante pe care bani nu le vor putea cumpara niciodata:

10. Dragoste

iarta

Dragostea nu o poti cumpara indiferent de cat de multi bani ai avea. Cu siguranta poti sa cumperi respectul si recunoasterea celor din jurul tau, dar dragostea nu poate sa provina decat dintr-o profunda intelegere, grija, dintr-o sincera impartasire a sentimentelor si o profunda conexiune. Pentru ca dragostea sa apara in viata ta, trebuie sa-ti intelegi pe deplin partenerul si sa-l accepti pe el sau pe ea in sfera vietii tale. Cu siguranta ai vazut cupluri care se casatoresc cu gandul ca bogatiile materiale o sa-i ajute sa depaseasca toate diferentele, dar asemenea casatorii nu dureaza foarte mult. Dragostea nu poate fi obtinuta prin puterea banilor ci printr-o inima curata.
9. Pacea mintii

viata

Pacea se afla in interiorul nostru dar este foarte ascunsa de mintea noastra. Pacea este un alt lucru pe care banii nu-l pot cumpara, aceasta poate sa apara in viata noastra ca rezultat al actelor de umanitate, prin corectitudine si prin tratarea celorlalti in acelasi mod in care ne dorim si noi sa fim tratati. Cu siguranta ai auzit ca cei mai bogati oameni din lume  se bucura de toate posesiunile materiale dar se straduiesc sa-si gaseasca pacea. Acestia au experienta noptilor nedormite si mai tot timpul sunt ingrjorati de averea lor si de faptul ca au crezut ca ar fi trebuit sa-i faca sa se simta intr-un alt fel, o alta promisiune utopica a societatii in care traim.
8. Incredere

no.31

Increderea se acumuleaza odata cu experienta. Poti sa dispui de toti banii din lumea aceasta, dar exista posibilitatea sa-ti lipseasca increderea pentru a-i utiliza. Increderea are puterea de a-ti deschide sau de a-ti inchide noi orizonturi. Doar in cazul in care ai increderea necesara pentru a-ti asuma riscuri noi, doar atunci vei cunoaste succesul. Daca ai impresia ca poti cumpara increderea, mai gandese-te. Mai mult, trebuie precizat ca increderea vine din interior, incredere bazata pe posesiunile tale, este doar o pseudo-incredere, un substitut diluat al increderii autentice.
7. Soarta

speranta

Considera urmatoarea situatie: esti miliardar si urmeaza sa inchei un contract cu o companie. In drum spre locul de intalnire, faci un accident iar tu esti ranit foarte grav. Cum te pot ajuta banii intr-o asemenea situatie? Uneori nu poti sa fugi de soarta, indiferent de cat de sarac sau de bogat esti. Soarta poate face dintr-un cersetor un miliardar si dintr-un miliardar un cersetor in doar cateva secunde. Nu poti sa mituiesti soarta, tot ceea ce poti face este sa speri ca soarta este de partea ta.
6. Copilaria

rasull

Cu totii ne amintim de momentele copilariei, atunci cand nu aveam nicio grija, atunci cand in zilele calduroase de vara inghetata ni se topea pe degete si eram fericiti de dimineata pana seara, indiferent de cat de raniti in genunchi ne intorceam de la fotbal. Copilaria este o perioada din viata noastra care ne face sa ne simtim extraordinar de fiecare data cand ne reamintim cum era viata noastra in acea perioada. Putem oare sa dam timpul inapoi? Ne putem intoarce  in timp sau putem sa traim la fel de liberi acum precum traiam atunci cand eram copii? Raspunsul este simplu…nu. Indiferent de cat de multi bani am dispune cu siguranta nu-ti poti cumpara astfel de amintiri precum copilaria ta. Nu poti sa dai timpul inapoi si sa retraiesti acele momente.
5. Sanatatea

suferinta

Banii cu siguranta iti pot asigura medicamentele si tratamentul necesar in cazul unei urgente dar cu siguranta acestia nu-ti vor putea oferi inapoi sanatatea atunci cand este deteriorata. In loc sa ne bazam pe bani, mai bine prevenim si ne lasam de fumat, facem exercitii fizice cu regularitate si ne alimentam organismul cu alimente sanatoase. Nicio suma de bani nu-ti poate aduce inapoi sanatatea pe care o aveai in tinerete, asa ca cel mai bine este sa avem grija de noi chiar din acest moment.
4. Manierele si caracterul

two young girls gossiping

Exista atat de multe persoane care, in pofida faptului ca dispun de o situatie materiala modesta, au mult mai multe maniere si mai multa clasa decat cei care detin toate posesiunile materiale. Manierele le inveti de la familia ta si de la societatea in care ai trait. Acestea reflecteaza trecutul tau si sunt o mostenire de familie. Comportamentul manierat si banii nu merg neaparat mana in mana. Banii iti pot asigura intrare intr-un loc de o clasa mai deosebita dar asta nu inseamna ca te vor face sa te comporti pe masura.
3. O buna relatie cu copii tai

portret de familie

Poti sa le cumperi copiilor tai toate jucariile din lume, toate noile gadgeturi, toate jocuri dar nu poti sa-i faci sa te iubeasca daca nu exista o conexiune speciala intre voi. O relatie copil-parinte de calitate este posibila doar atunci cand parintele isi petrece timpul alaturi de copii lui, cand acesta-i ajuta la teme, cand i-i invata noi trick-uri si cand iese la joaca cu ei. O dadaca care-ti creste copilul nu-ti va asigura o relatie buna cu copiii tai.
2. Prieteni

isx

Banii pot cumpara doar un tovaras, un insotitor, acestia nu pot cumpara prietenia acestuia. Asa numitii „prieteni” pe care-i ai se afla langa tine doar pentru bani. Exista persoane care ar fi de acord cu tine si te-ar flata  doar pentru a nu te dezamagi. Astfel de oameni sunt egoisti si sunt doar atrasi de banii tai. Ziua in care banii tai o sa dispara, aceea o sa fie ziua in care o sa dispara si ei. Asa ca, atunci cand te vei gandi ca poti sa-ti cumperi prieteni cu bani, aminteste-ti ca acestia sunt doar simpli insotitori care vor fi langa tine doar atata timp cand ai o situatie materiala buna.
1. Tipul pierdut

let go

Cel mai important lucru pe care banii nu-l pot cumpara este timpul. Probabil iti place sa stai degeaba dar de indata ce o sa realizezi ca timpul nu-l mai poti aduce inapoi cu siguranta ceva in interiorul tau se va schimba. Indiferent de cat de multi bani ai, timpul care trece nu se mai intoarce. Utilizeaza fiecare minut al vietii tale pentru ca la sfarsitul vietii sa nu regreti.

 

 

 

Sursa: listdose.com