Exista 3 tipuri de oameni cand vine vorba de pastrarea prieteniilor – Care dintre ei esti tu?

2065

Omul este, prin natura sa, un animal social. Toti avem o nevoie instinctuala de companie si vrem ca oamenii sa ne inteleaga asa cum suntem noi si sa impartasim momentele cu ceilalti. Singuratatea genereaza anxietate si depresie si ori de cate ori cineva trece printr-o pasa proasta sau este blocat intr-o rutina, este sfatuit de cei dragi sa iasa si sa cunoasca oameni noi. Si cu toate acestea, majoritatea problemelor noastre tind sa se concentreze pe relatiile noastre si cu cat inaintam in varsta, cu atat mai putini prieteni avem.

Daca te intrebi care este motivul pentru care cercul tau social a scazut in mod constant, atunci trebuie sa sesizezi ca problema este legata de tine si nu legata de ceilalti. Partea buna este ca depinde in intregime de tine pentru a rasturna situatia in favoarea ta. Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa te uiti la viata ta si sa-ti dai seama de natura ta, pentru ca atunci cand vine vorba de a-ti face prieteni si de a-i pastra, exista doar trei tipuri de oameni. Care dintre acestia esti tu?

#1. Independentul

Ei isi fac prieteni oriunde merg si tind sa aiba mai multe cunostinte decat prietenii profunde. De obicei, acestia sunt extrovertiti, increzatori si imediat placuti – “fluturasi sociali” – si par a se simti bine mai tot timpul. Oamenii par sa doreasca sa-si petreaca timpul in compania lor pentru ca este usor sa vorbesti cu ei, emana o lipsa de judecata si au un zambet intelegator pe chipul lor.

Aristotel – Despre prietenie, iertare si viata in 24 de citate memorabile!

Dar acest lucru are si dezavantajele sale – gasirea unui echilibru intre viata sociala si munca ii impiedica pe acestia sa aiba conversatii autentice de la inima la inima si astfel oamenii care au o multime de prieteni de suprafata tind sa se simta destul de singuri in interior. De exemplu, Jane Doe are mii de prieteni pe Facebook si urmaritori pe Instagram si va avea intotdeauna o optiune impreuna cu care sa manance si sa petreaca, dar cand prietenul ei s-a despartit de ea, nu a putut sa decida pe cine sa cheme.

#2. Cel cu discernamant

Acestia sunt foarte pretentiosi in legatura cu cei in compania carora isi petrec timpul. Ei au doar cativa prieteni buni alaturi de care au ramas aproape de-a lungul anilor si de fapt, au depus mult efort pentru a cultiva si a mentine aceste prietenii adevarate. Cand apare o problema in viata lor, acestia au pe cineva la care sa apeleze. Desi nu ti s-ar parea atat de sociali in aparenta, ei au cativa prieteni stabili la care sa apeleze pentru ajutor. Dar exista si in acest caz dezavantaje.

Cele 11 diferente dintre un prieten adevarat si un prieten fals

Viata este extrem de imprevizibila si, uneori, prietenul poate sa se mute fizic sau mental departe de tine. De asemenea, investitia profunda inseamna ca pierderea unuia dintre acesti prieteni poate fi devastatoare. De exemplu, Mihai a fost intotdeauna tipul linistit, nu foarte activ in mediul social si de obicei era vazut in compania prietenilor din liceu Andrei si Stefan. Dar Andrei s-a mutat recent din tara si Stefan a murit intr-un accident de masina si astfel nu are pe nimeni a care sa apeleze pentru companie sau un incurajare.

#3. Cunoscatorul

Acestia sunt cei care fac putinul necesar pentru a pastra legatura cu vechii lor prieteni, dar continua sa-si faca prieteni noi in calatoria lor prin lume. Astfel, ei nu sunt niciodata singuri pentru ca au cu cine sa stea de vorba si sa faca mici discutii si atunci cand apar probleme, au cei mai buni prieteni pentru a fi acolo pentru ei.

Cele SAPTE calitati ale unui prieten adevarat

Dar, a fi o astfel de persoana necesita timp si efort, dar odata ajuns acolo, restul vietii devine foarte usoara pentru tine. De exemplu,  Ioan a fost intotdeauna o persoana amiabila, care echilibreaza foarte bine timpul petrecut pe social media cu viata reala. Colegii de serviciu il iubesc si-si face timp pentru vechii prieteni cel putin o data pe luna. Relatia sa de dragoste are cateva probleme momentan, dar nu e o problema atat de grava pentru ca vechii prieteni ii ofera sprijinul intotdeauna.

Sursa