Cele CINCI beneficii uimitoare ale consumului de ceai verde

1238

Oamenii s-au bucurat de beneficiile oferite de ceaiul verde vreme de secole. Oamenii de stiinta doar acum au descoperit ceea ce oamenii din intreaga lume stiau cu mult timp in urma – consumul de ceai verde are foarte multe beneficii pentru sanatate. Iata care sunt cele CINCI beneficii uimitoare ale consumului de ceai verde:

1. Reduce riscul aparitiei hipertensiunii arteriale

Un studiu de origine chineza publicat in Arhivele de Medicina Interna sprijina ipoteza potrivit careia consumul moderat si regulat de ceai verde scade tensiunea arteriala. In cadrul acestui studiu, in cazul participantilor care au baut 120 de miliitri de ceai verde zilnic, pentru cel putin un an, riscul aparitiei tensiunii arteriale marite a scazut cu pana la 46%. Pentru a reduce riscul cu pana la 65% poti consuma pana la 600 de mililitri de ceai verde zilnic.

2 Reduce colesterolul

Un studiu publicat in Revista Americana de Nutritie Clinica demonstreaza modul prin care consumul de ceai verde reuseste sa produca reduceri semnificative ale colesterolului din sange, niveluri asociate cu un risc mult mai mare de afectiuni cardiovasculare. De asemenea, studiul arata modul prin care ceaiul verde are acest efect doar asupra colesterolului rau (LDL), nu si asupra colesterolului considerat a fi sanatos (HDL) de catre lumea medicala.

3. Reduce riscul aparitiei atacurilor de cord

Ceaiul verde reduce riscul aparitiei atacului de cord, potrivit unui studiu publicat in luna aprile a anului 2014 in revista “Angiology”. In cadrul acestui studiu, persoanele care au consumat ceai verde in mod regulat au suferit de un risc semnificativ redus de atac de cord, in comparatie cu persoanele care nu au consumat aceasta bautura sanatoasa. De fapt, cantitatea de ceai consumata a fost direct proportionala cu protectia oferita de aceasta bautura sistemului cardio-vascular. Cercetatorii au descoperit ca protectia cardio-vasculara a ceaiului verde a fost mult mai mare in cazul consumatorilor de sex feminin.

4. Reduce riscul aparitiei cancerului

Universitatea Maryland Medical Center citeaza mai multe studii care demonstreaza modul prin care ceaiul verde ofera o protectie impotriva aparitiei mai multor tipuri de cancer. Cazurile de cancer sunt mult mai reduse in tarile in care oamenii beau in mod regulat ceai verde, arata aceste studii. Oamenii de stiinta nu sunt siguri cu privire la modul prin care ceaiul verde protejeaza impotriva cancerului, dar foarte multi cercetatori sunt de parere ca polifenolii intalniti in continutul ceaiului verde distrug celulele canceroase si le impiedica dezvoltarea.

Polifenolii intalniti in continutul ceaiului verde contribuie la prevenirea aparitiei cancerului de san si de vezica urinara, fapt demonstrat de mai multe studii citate de catre cercetatorii de la Universitatea Maryland.

De asemenea, ceaiul verde poate proteja organismul si impotriva altor tipuri de cancer. Un studiu clinic desfasurat in China a aratat ca femeile care au baut ceai verde care sufereau de cancer ovarian au trat  mult mai mult in comparatie cu cele care nu au consumat aceasta bautura. Unele studii sugereaza ca ceaiul verde poate reduce riscul de cancer colorectal, de piele si pancreatic. Studiile arata ca ceaiul verde poate opri dezvoltarea a numeroase tipuri de cancer in cazul animalelor de laborator, dar cercetatorii se indreapta spre intelegerea beneficiilor oferite de ceaiul verde si in cazul persoanelor care sufera de cancer de plamani, stomac, esofag si de prostata.

5. Pierderea in greutate

Studiile clinice demonstreaza modurile prin care ceaiul verde poate ajuta consumatorii sa scape de kilogramele in plus. Majoritatea cercetatorilor sunt de acord cu faptul ca substantele intalnite in continutul ceaiului verde, denumite catehine, sunt raspunzatoare pentru arderea grasimilor la nivelul organismului. Ceaiul verde poate fi un adevarat aliat in cazul in care doresti sa scapi de kilogramele in plus si sa stimulezi functionarea metabolismului.