Cele CINCI lucruri importante pe care ar trebui sa le cunosti despre grupa ta sanguina

1129

Credeti ca e important sa va stiti grupa sanguina doar in cazul unei transfuzii? Cu siguranta, dar acesta nu este singurul motiv pentru care ar trebui sa ne cunoastem grupa sanguina.

Studiile au aratat ca grupa sanguina este un factor genetic foarte important care influenteaza multe aspecte ale starii de sanatate si ale starii de bine.

Pe parcursul vietii, probabil ati observat faptul ca unii oameni tind sa piarda in greutate mai usor, pe cand altii duc o lupta continua pentru a-si mentine greutatea la nivelul pe care si-l doresc. V-ati intrebat, poate, de ce unii oameni sufera de boli cronice pe cand altii sunt sanatosi si plini de viata chiar si la varste mai inaintate. Pe scurt, raspunsul se poate afla in grupa dumneavoastra sanguina.

Este foarte important sa iti cunosti grupa sanguina daca vrei sa intelegi cum reactioneaza corpul tau la anumite mancaruri, cat esti de vulnerabil la imbolnavire, reactia ta naturala la stres si multe altele. Fiecare picatura de sange contine o structura biochimica specifica fiecarui individ, asemenea unei amprente.

Acestea sunt cele CINCI informatii despre grupa sanguina care v-ar putea schimba viata:

5. Grupa sanguina va poate determina vulnerabilitatea la anumite boli

Diverse cercetari au descoperit ca indivizii cu anumite grupe sanguine sunt supusi unui risc mai mare de a contacta anumite boli. Studiile au descoperit ca oamenii cu grupa sanguina O au un risc scazut de a suferi de boli cardiace, dar un risc mai mare de a fi afectati de ulcere stomacale. Oamenii cu grupa sanguina A sunt afectati mai des de infectii microbiene, dar femeile cu grupa A au o rata a fertilitatii mai mare. Alte studii au descoperit ca oamenii cu grupa AB si B sunt mult mai susceptibili la aparitia cancerului pancreatic.

4. Oamenii reactioneaza diferit la stres in functie de grupa sanguina

Oamenii cu grupa sanguina A au un nivel crescut de cortizol (hormonul stresului) in corpul lor si produc mai mult cortizol ca raspuns la situatiile de stres. Pe de alta parte, oamenii cu grupa O au un raspuns de tip “lupta sau fugi” cand sunt pusi in situatii de stres, fapt care duce la producerea unei cantitati mai mari de adrenalina. Oamenilor cu grupa O le ia mai mult sa isi revina dupa situatii de stres  din cauza faptului ca este mai dificil pentru corpurile lor sa scape de adrenalina din corp.

3. Antigenii specifici fiecarei grupe sanguine nu se afla doar in sange

Acestia se afla peste tot in corp, in special in suprafetele care interactioneaza cu mediul inconjurator. Acestea includ tractul digestiv, de la gura pana la colon, precum si cavitatea nazala si plamanii. Din cauza ca acesti antigeni se afla in tot corpul, ei influenteaza modul in care corpul reactioneaza la mancarea pe care o consumam prin mai multi factori. Spre exemplu:  lectinele (un tip de proteine) din anumite mancaruri adera la antigenii specifici grupei dumneavoastra de sange si fac sangele sa aglutineze, fapt care va face sa va simtiti obositi, sa aveti parte de dureri de cap, probleme digestive, probleme ale pielii si o serie de alte probleme de sanatate.

2. Bacteriile din intestin difera de la o grupa sanguina la alta

Oamenii cu grupe sanguine diferite au bacterii specifice in intestin si, de fapt, anumite tipuri de bacterii au o sansa de 500% mai mare sa fie prezente in corpul oamenilor, depinzand de grupa sanguina a acestora. Acest fapt isi are originea in stilul de viata al stramosilor nostri, care aveau diete variate, sistemul digestiv fiind fortat astfel sa se adapteze fiecareia. De exemplu, microbiomul anumitor oameni este dezvoltat in scopul descompunerii foarte eficiente a carbohidratilor (grupa sanguina A). Corpurile oamenilor fara aceasta adaptare (grupa sanguina O)  tind sa stocheze carbohidratii sub forma de grasimi.

1. Nu exista un tip de dieta universala

Dietele superficiale apar si dispar, dar adevarul este clar: nu toti oamenii au aceleasi nevoi nutritionale de baza. Cu totii stim pe cineva care este vegetarian si multumit de aceasta dieta, pe cand altii sustin dietele care se bazeaza pe omiterea carbohidratilor din alimentatie. Am descoperit ca nevoile nutritionale ale fiecarui om pot fi determinate in functie de grupa sanguina. In functie de aceasta, puteti alege ce sa consumati astfel incat sa puteti pierde in greutate, sa reduceti inflamarea, sa va simtiti mai energici si sa traiti mai mult si mai fericiti.

Dupa cum stiti acum, grupa dumneavoastra sanguina nu determina doar tipul de sange de care ati avea nevoie in cazul unei transfuzii – grupa sanguina este un factor genetic important de care depind multe aspecte ale corpului. Alegerea mancarurilor sarace in lectine, care creeaza un mediu favorabil pentru flora intestinala benefica si alegerea mancarurilor care va ajuta sa luptati cu bolile, sunt doi pasi ideali in crearea unui program nutritional specific dumneavoastra.

Citeste aici (Click)Gidul de dieta in functie de grupa ta sanguina